Μουντιάλ 2026: Έρλινγκ Χάαλαντ ο ασταμάτητος (vids)

«Έχει καταφέρει ποτέ κανείς να σταματήσει τον Έρλινγκ Χάαλαντ»; Αυτό είναι το ερώτημα που τίθεται σε όλους στην Αγγλία, όπου ο «γίγαντας» της Μάντσεστερ Σίτι, έχει φίλους, αλλά και πολλούς… εχθρούς, ενόψει του προημιτελικού του Παγκοσμίου Κυπέλλου (12/7, 00:00).

Ο ψηλός, ξανθός επιθετικός, γεννημένος στο Λιντς, την πόλη όπου αγωνιζόταν τότε ο πατέρας του, Άλφ-Ίνγκε, έχει… ταλαιπωρήσει τις άμυνες με χειρουργική ακρίβεια στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Με επτά γκολ σε τέσσερις αγώνες (σ.σ. έμεινε στον πάγκο εναντίον της Γαλλίας στη φάση των ομίλων), ο Χάαλαντ πηγαίνει στην Φλόριντα με ένα διάπλατο χαμόγελο και μια ακόρεστη επιθυμία.

«Νομίζω ότι είναι ο καλύτερος παίκτης στον κόσμο αυτήν την στιγμή μέσα στην μεγάλη περιοχή. Έχει απίστευτη σωματική διάπλαση. Είναι ψυχικά δυνατός. Και πραγματικά δεν έχει σημασία με ποιον παίζει», δήλωσε ο προπονητής της εθνικής Νορβηγίας, Στάλε Σολμπάκεν, την επόμενη ημέρα από τα δύο γκολ του Χάαλαντ, εναντίον της Βραζιλίας στον γύρο των 16 (2-1).

Ο υψηλόσωμος επιθετικός (195 εκ.), με το απίστευτο ένστικτο μπροστά στην αντίπαλη εστία… τιμώρησε την «σελεσάο» με μια δυνατή κεφαλιά και ένα μακρινό σουτ, αξιοποιώντας κάθε ευκαιρία.

Ωστόσο, είχε να αντιμετωπίσει κάποιον που τον γνωρίζει καλά, τον αμυντικό της Αρσεναλ, Γκάμπριελ, με τον οποίο συχνά συμμετέχει σε… επικές μονομαχίες στην Premier League. Το Σάββατο, ο γιος της πρώην επτάκις πρωταθλήτριας, Γκρι Μαρίτα Μπράουτ (το επώνυμο της οποίας αναγράφεται στην φανέλα του) θα αντιμετωπίσει κι άλλους «κανονιέρηδες», όπως ο Ντέκλαν Ράϊς και ο Μπουκλάγιο Σάκα, εάν παίξουν, αλλά και συμπαίκτες του, όπως οι Τζον Στόουνς, Μαρκ Γκουεχί και Νίκο Ο’ Ράϊλι.

Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (11/07)
Προηγούμενο άρθρο Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (11/07)
Επόμενο άρθρο Η Μπαρτσελόνα παίρνει δάνειο για να κάνει μεταγραφές (vid)
Η Μπαρτσελόνα παίρνει δάνειο για να κάνει μεταγραφές (vid)