Μια πολύ δυσάρεστη είδηση ήρθε στο εσωτερικό της Εθνικής Γερμανίας, ενόψει της συνέχειας του φετινού Μουντιάλ, στο οποίο δεδομένα θα συνεχίσει στα νοκ-άουτ, έχοντας κάνει το 2/2 στον 5ο όμιλο.
Τα «Πάντσερ» μετά το 7-1 κόντρα στο Κουρασάο, νίκησαν με ανατροπή 2-1 την Ακτή Ελεφαντοστού (20/6), ωστόσο έχασαν με τραυματισμό έναν από τους πιο κομβικούς παίκτες, τον Νίκο Σλότερμπεκ. Ο κεντρικός αμυντικός της Μπορούσια Ντόρτμουντ αποχώρησε από το γήπεδο και τα αποτελέσματα των εξετάσεων επιβεβαίωσαν ένα πολύ κακό σενάριο.
«Θα μας λείψει πολύ ο Σλότι στο γήπεδο ως εξαιρετικός αμυντικός, ειδικά η εξαιρετική του οργάνωση (σσ στο παιχνίδι). Αυτό θα μπορούσε να ήταν το Παγκόσμιο Κύπελλο του.
Όλοι προσπαθήσαμε να τον εμψυχώσουμε χθες – ευτυχώς, είναι ένας πολύ θετικός τύπος που ήδη κοιτάζει μπροστά. Είναι καλό σημάδι ότι μένει στην ομάδα προς το παρόν, επειδή έχει επιρροή και εκτός γηπέδου.
Παρά την απουσία του, είμαστε ακόμα πολύ καλά εξοπλισμένοι στη θέση του κεντρικού αμυντικού για το Παγκόσμιο Κύπελλο με τους Τζόναθαν Τα, Αντόνιο Ρούντιγκερ, Βάλντεμαρ Άντον και Μαλίκ Τιάου.»