Νίκη της ΑΕΚ με 1-0 επί της Ομόνοιας (vid)

Η ΑΕΚ επικράτησε 1-0 της Ομόνοιας στο φιλικό της «OPAP Arena», σε ένα παιχνίδι όπου απέφυγε τα αμυντικά ρίσκα και εμφάνισε σαφή προσανατολισμό στο να διατηρήσει την αγωνιστική της πειθαρχία ενόψει των ευρωπαϊκών υποχρεώσεων.

Αν και δεν απειλήθηκε ιδιαίτερα από την κυπριακή ομάδα, η ίδια δεν κατάφερε να γίνει ουσιαστικά απειλητική, με τις σημαντικότερες στιγμές της να προέρχονται αποκλειστικά από στημένες φάσεις και τον Ζίνι να σκοράρει το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης.

Η εικόνα της ήταν κατά διαστήματα προβλέψιμη, ενώ δεν επέλεξε να ανεβάσει ένταση ή να ρισκάρει δημιουργικά, τομέας που χρήζει σίγουρα βελτίωσης. Μελανό σημείο του αγώνα ο τραυματισμός του Ρέλβας, ο οποίος αποχώρησε με ενοχλήσεις και αντικαταστάθηκε από τον Βίντα, με την κατάστασή του να παρακολουθείται πλέον στενά από το ιατρικό επιτελείο της ομάδας.

Λίγο πριν τη σέντρα του φιλικού ανάμεσα στην ΑΕΚ και την Ομόνοια, η ατμόσφαιρα στην «OPAP Arena» δεν θύμιζε απλό ποδοσφαιρικό αγώνα. Ήταν κάτι βαθύτερο. Μια ζωντανή τελετή μνήμης για τον Μιχάλη Κατσούρη. Με βαριά καρδιά και το βλέμμα στραμμένο προς τον ουρανό, οι ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων, με μπροστάρηδες τους αρχηγούς Πέτρο Μάνταλο και Παναγιώτου, κατευθύνθηκαν προς το πέταλο της ORIGINAL. Εκεί, μπροστά από ένα τεράστιο πανό αφιερωμένο στη μνήμη του Μιχάλη, άφησαν λουλούδια – μια σιωπηλή υπόσχεση πως δεν θα ξεχαστεί ποτέ.

Ακολούθως, παρατάχθηκαν στη μεγάλη περιοχή. Δεν χρειάζονταν λόγια. Η σιωπή αρκούσε. Η πιο συγκινητική στιγμή ήρθε με την παρουσία της μητέρας και του αδερφού του Μιχάλη. Με δάκρυα στα μάτια, αγκαλιάστηκαν από ανθρώπους της ΑΕΚ και της Ομόνοιας, σε μια αυθόρμητη έκφραση αγάπης και αλληλεγγύης. Ο πόνος τους έγινε κοινός. Η απώλεια, συλλογική.

Η Ένωση μπήκε με ορμή στον αγώνα και μόλις στο 3′ άγγιξε το γκολ. Μετά από εκτέλεση κόρνερ του Μάνταλου, η μπάλα πήρε ύψος έπειτα από διεκδίκηση και ο Κοϊτά με ένα εντυπωσιακό ψαλιδάκι παραλίγο να σκοράρει, αλλά οι αμυντικοί της Ομόνοιας έδιωξαν πάνω στη γραμμή.

Παρά το έντονο πρώτο τέταρτο, με πίεση ψηλά και ταχύτητα στις μεταβιβάσεις, η ΑΕΚ δεν διατήρησε τον ρυθμό της. Το παιχνίδι της έγινε σταδιακά προβλέψιμο, με την απειλή να προέρχεται σχεδόν αποκλειστικά από στημένες φάσεις.

Στο 25′, έπειτα από κομπίνα σε κόρνερ, ο Λιούμπισιτς δοκίμασε το σουτ στην κίνηση, όμως η μπάλα πέρασε άουτ, με το ημίχρονο να ολοκληρώνεται χωρίς τέρματα.

Το γκολ ήρθε τελικά στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, και πάλι από στατική φάση. Ο Φαμπιάνο απέκρουσε αρχικά την κεφαλιά του Μουκουντί, αλλά στη συνέχεια, στο 54′, ο Ρότα σούταρε, ο πορτιέρε της Ομόνοιας δεν μπλόκαρε σταθερά και ο Ζίνι πήρε το ριμπάουντ, γράφοντας εύκολα το 1-0.

Ο Νίκολιτς πραγματοποίησε αρκετές αλλαγές στη συνέχεια, με τον ρυθμό να πέφτει αισθητά. Μοναδική αναγκαστική ήταν αυτή του Ρέλβας, ο οποίος ένιωσε ενοχλήσεις και αντικαταστάθηκε από τον Βίντα.

Στον αγώνα πέρασαν επίσης οι Πενράις, Γιόνσον, Γκατσίνοβιτς, Κουτέσα και Πιερό, με τον Σέρβο τεχνικό να διατηρεί τον ρόμβο μέχρι τέλους. Ωστόσο, δεν καταγράφηκε άλλη μεγάλη ευκαιρία στο υπόλοιπο του ματς, με την Ένωση να παίρνει τη νίκη και ψυχολογία ενόψει των ευρωπαϊκών αγώνων.

Πηγή: sport-fm.gr

Αγωνία για Δώνη, αύριο η μαγνητική (vid)
Προηγούμενο άρθρο Αγωνία για Δώνη, αύριο η μαγνητική (vid)
Επόμενο άρθρο Γενηδούνιας: Είχε απολυθεί μετά τις καταγγελίες του για τα Τέμπη (vid)
Γενηδούνιας: Είχε απολυθεί μετά τις καταγγελίες του για τα Τέμπη (vid)