Το φυσάνε και δεν κρυώνει στο Open με τη χθεσινή τοποθέτηση του Νίκου Νταμπίζα για το ΑΡΗΣ-Ολυμπιακός και την αποδόμηση του “παραμυθιού” που πλασάρουν και αυτοί τα τελευταία χρόνια για τις σχέσεις των δύο ομάδων.
Κατά τη διάρκεια της ανάλυσης του αγώνα ο πρώην διεθνής άσσος πήρε θέση και αιφνιδίασε την πλειοψηφία του πάνελ που είχε φανερά πάλι συγκεκριμένη γραμμή πάνω στο ζήτημα.
Μάλιστα, η αναφορά για τη προπαγάνδα έγινε από τον ίδιο, λέγοντας ότι “και εδώ στην εκπομπή μας έχουν λεχθεί αυτά τα πράγματα”. Δηλαδή, έγινε παραδοχή και από τον ίδιο τον Νίκο τον Νταμπίζα, ότι όλα αυτά λέγονταν εκεί, όπως φυσικά και σε άλλα μέσα.
“Υπάρχει μία γενική ατμόσφαιρα σε όλη την Ελλάδα και την εκπομπή τη δική μας κι επειδή θέλω να είμαι ήσυχος, τουλάχιστον με τη δική μου συνείδηση εγώ. Όλα αυτά που ακούμε κατά καιρούς, έρχεται ο χρόνος και τα αποτελέσματα και τα διαψεύδουν. Δεν μιλάω για το σημερινό (σ.σ. χθεσινό) ματς. Μπορεί όντως να έχει επέλθει ρήξη στις σχέσεις.
Υπάρχουν καλές σχέσεις από ομάδες και ομάδες. Ο Ολυμπιακός έχασε φέτος από τον Άρη οκτώ βαθμούς. Όλη η Ελλάδα έλεγε ότι υπάρχει πολύ καλή σχέση. Ο Τζολάκης ήταν ο λόγος που ο ΑΡΗΣ αποκλείστηκε από τον Ολυμπιακό στο Κύπελλο. Είναι καλό να υπάρχει μία ισορροπία και να ονομάζουμε και να καταλαβαίνουμε ότι μπορεί να υπάρχει μία περιρρέουσα ατμόσφαιρα, αλλά καμιά φορά έρχονται τα γεγονότα και κάπως τα διαψεύδουν όσον αφορά αυτό το θέμα. Γιατί η ουσία του πράγματος είναι ότι ο Ολυμπιακός φέτος έχασε οκτώ βαθμούς από τον ΑΡΗ. Αν είχε αυτούς τους οκτώ βαθμούς θα ήταν μέσα τη διεκδίκηση του πρωταθλήματος. Και ήταν μέσα στο Κύπελλο λόγω του ότι ο Τζολάκης έπιασε πέναλτι. Στην αρχή της χρονιάς όλοι έλεγαν ότι ο Ολυμπιακός θα περάσει από το Χαριλάου. Δεν πέρασε, έχασε”.
Φυσικά οι παραπάνω δηλώσεις… πνίγηκαν από τα σάιτ της “εξυγίανσης” αλλά το βίντεο κάνει τον γύρο του διαδικτύου, με τον Νταμπίζα να στέκεται στο ύψος των περιστάσεων και της προσωπικότητάς του απέναντι σε αυτούς που εντέχνως ρίχνουν λάσπη στον ΑΡΗ τα τελευταία χρόνια.