Ο Άρης θα ζει για λίγες ώρες ακόμα στον απόηχο της ήττας από τον Ολυμπιακό στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης», μέχρι να ξεκινήσει την προετοιμασία του για τον αγώνα κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης.
Η ήττα του περασμένου Σαββάτου έχει αφήσει μία πικρία στους Θεσσαλονικείς για την ευκαιρία που έχασαν να πάρουν τουλάχιστον την ισοπαλία κόντρα στους «ερυθρόλεκους». Οι τελευταίοι εξαργύρωσαν την αποτελεσματικότητά τους, σε αντίθεση με τους «κιτρινόμαυρους» που δεν ήταν το ίδιο αποτελεσματικοί βάσει των φάσεων που παρήγαγαν και μάλιστα σε καλύτερα ποσοστά από τους γηπεδούχους.
Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Ολυμπιακός τελείωσε το παιχνίδι με 0,85 xGoals, τη στιγμή που ο Άρης είχε 1,81! Δείγμα της ποιότητας που είχαν οι τελικές τού σε σχέση με την ομάδα του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ.
Μάλιστα γίνεται ακόμα πιο εντυπωσιακό εάν σημειωθεί ότι τα xGoals του Άρη στο πρώτο ημίχρονο ήταν 0,09, νούμερο το οποίο… εκτόξευσαν με τις τελικές που είχαν στο δεύτερο μέρος και επιβεβαιώνουν τη μεγάλη χαμένη ευκαιρία τους για να πάρουν αποτέλεσμα.
Το μεγαλύτερο νούμερο επί Χιμένεθ που… θέλει να «χτίσει» πάνω σε αυτό
Τα 1,81 xGoals είναι το μεγαλύτερο νούμερο στον Άρη επι εποχής Χιμένεθ, με τη σημείωση ωστόσο ότι ήρθε σε ένα αρκετά ανοικτό παιχνίδι και με τον αντίπαλο να παίζει με παίκτη λιγότερο για 20 λεπτά.
Παρόλα αυτά, σε συνδυασμό και με τον χαρακτήρα της ομάδας στο ντέρμπι, ο Ανδαλουσιανός τεχνικός θα προσπαθήσει να «χτίσει» σε όσα θετικά κράτησε από το ματς και να βελτιώσει την επίθεση της ομάδας. Μία επίθεση που θα δοκιμαστεί σε πολύ διαφορετικές συνθήκες κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης την επόμενη Κυριακή (09/11).