Ο Κριστιάνο Ρονάλντο «έσπασε»… 11 ρεκόρ στον αγώνα απέναντι στην Κροατία

Η πρόκριση της Πορτογαλίας επί της Κροατίας με 2-1 συνοδεύτηκε από αρκετές στατιστικές ιδιαιτερότητες, όμως το πρόσωπο της βραδιάς ήταν για ακόμη μία φορά ο Κριστιάνο Ρονάλντο.

Ο αρχηγός της Εθνικής Πορτογαλίας κατέρριψε ή βελτίωσε συνολικά 11 ιστορικά ρεκόρ, επιβεβαιώνοντας πως ακόμη και στα 41 του συνεχίζει να επαναπροσδιορίζει τα όρια της ποδοσφαιρικής μακροβιότητας.

Το παιχνίδι με την «Xβάρτσκα» κατέγραψε μια ιστορική στιγμή για το ποδόσφαιρο, καθώς για πρώτη φορά δύο ποδοσφαιριστές με περισσότερες από 200 συμμετοχές με τις εθνικές τους ομάδες βρέθηκαν αντιμέτωποι, με τον «CR7» να αντιμετωπίζει τον Λούκα Μόντριτς.

Με τις 26 συμμετοχές του σε τελικές φάσεις Παγκοσμίου Κυπέλλου, σε συνδυασμό με τις 23 του παίκτη της Μίλαν, οι δύο τους έφτασαν συνολικά τις 49, επίδοση που αποτελεί το μεγαλύτερο άθροισμα συμμετοχών δύο αντιπάλων στην ιστορία της διοργάνωσης.

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο σημείωσε το πρώτο γκολ της καριέρας του σε αγώνα νοκ άουτ Παγκοσμίου Κυπέλλου, στην ένατη συμμετοχή του σε τέτοιο παιχνίδι και μετά από 31 τελικές προσπάθειες.

Παράλληλα, έβαλε τέλος στη μεγαλύτερη αναμονή που έχει καταγραφεί ποτέ ανάμεσα σε γκολ στη φάση των ομίλων και στο πρώτο του τέρμα σε νοκ άουτ, καθώς όλα τα πρώτα 10 γκολ του στη διοργάνωση είχαν σημειωθεί αποκλειστικά στους ομίλους.

Με το τρίτο του γκολ στο Μουντιάλ του 2026, έγινε μόλις ο δεύτερος ποδοσφαιριστής στην ιστορία που σκοράρει σε ηλικία 40 ετών και άνω σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου, μετά τον Ροζέ Μιλά.

Με το τέρμα απέναντι στην Κροατία έφτασε τα 11 γκολ σε Μουντιάλ, ανεβαίνοντας στην ένατη θέση όλων των εποχών, ισοφαρίζοντας τους Σάντορ Κότσις και Γιούργκεν Κλίνσμαν.

Έφτασε επίσης τα 25 γκολ συνολικά σε Euro και Παγκόσμια Κύπελλα, επίδοση που αποτελεί απόλυτο ρεκόρ μεταξύ όλων των Ευρωπαίων ποδοσφαιριστών. Με τη συμμετοχή του στην ενδεκάδα έγινε ο πρώτος ποδοσφαιριστής που αγωνίζεται σε νοκ άουτ αγώνα Μουντιάλ σε ηλικία 41 ετών και άνω.

Σε ηλικία 41 ετών και 147 ημερών έγινε ο γηραιότερος σκόρερ στην ιστορία των νοκ άουτ αγώνων του Παγκοσμίου Κυπέλλου, αφήνοντας πίσω του τόσο τον Πέπε όσο και τον Ροζέ Μιλά. Η εμφάνισή του του χάρισε και το βραβείο του πολυτιμότερου παίκτη της αναμέτρησης, καθιστώντας τον τον γηραιότερο MVP νοκ άουτ αγώνα Μουντιάλ, ξεπερνώντας το προηγούμενο ρεκόρ του Ολιβιέ Ζιρού.

Τέλος, έγινε ο μοναδικός ποδοσφαιριστής που έχει σκοράρει με πέναλτι σε μεγάλες διοργανώσεις (Μουντιάλ και Euro) σε τέσσερις διαφορετικές δεκαετίες της ζωής του, ως έφηβος, στα 20s, στα 30s και πλέον στα 40s.

Αλ Νασρ: Νέος προπονητής του Ρονάλντο και επίσημα ο Ποστέκογλου
Προηγούμενο άρθρο Αλ Νασρ: Νέος προπονητής του Ρονάλντο και επίσημα ο Ποστέκογλου