Ο… χάρτης των συμβολαίων της νέας σεζόν (pics)

Η απώλεια της 4άδας άνοιξε από νωρίς στον ΑΡΗ την κουβέντα για την επόμενη σεζόν και τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να πορευτεί σε αυτήν. Μεταγραφικά, στελεχιακά κλπ.

Αυτό που δεν πρέπει βέβαια να λησμονεί κανένας είναι ότι η χρονιά έχει ακόμα έξι παιχνίδια και μάλιστα αρκετά σημαντικά για την επίτευξη του μίνιμουμ στόχου της 5ης θέσης.

Τούτος ο στόχος είναι που φαίνεται να.,.. κρατάει τον ΑΡΗ από την έναρξη υλοποίησης του πλάνου της νέας σεζόβ. Ένα πλάνο που περιλαμβάνει ζητήματα τα οποία φυσικά και θα εξαρτηθούν από την παρουσία στα πρροκριματικά του Europa Conference League. Αυτό όμως δεν εμποδίζει τον προπονητή ή τη διοίκηση να έχουν κάνουν ήδη κάποιες πρώτες σκέψεις ή να έχουν πάρει ακόμα και αποφάσεις που θα οριστικοποιηθούν με το φινάλε της χρονιάς. Οπως για το ρόστερ για παράδειγμα, όπου οι αλλαγές θα είναι λογικά αρκετές.

Ένα συμπέρασμα το οποίο βγαίνει σε αυτή τη φάση εξετάζοντας τη λίστα των συμβολαίων που ολοκληρώνονται αλλά και εκείνων που είναι ενεργά για την επόμενη σεζόν.

Η λίστα των συμβολαίων που λήγουν

Ξεκινώντας από την πρώτη κατηγορία, υπάρχουν 10+2 συμβόλαια που τελειώνουν και με το τοπίο να είναι θολό σχεδόν για όλους, ακόμα και για τον Νταρίντα. Ο ΑΡΗΣ θέλει να κρατήσει τον Τσέχο αλλά υπάρχουν δύο βασικές προϋποθέσεις. Πρώτον οι προθέσεις του παίκτη -αν θέλει να γυρίσει στην πατρίδα του- και κατά δεύτερον το οικονομικό.

Από εκεί και πέρα το μέλλον κάποιων φαντάζει προδιαγεγραμμένο, υπάρχουν όμως και περιπτώσεις που βρίσκονται σε μία… γκρι ζώνη.

Ξεχωριστή υποκατηγορία αυτής της λίστας είναι οι δύο δανεικοί. Δύο περιπτώσεις για τις οποίες ο ΑΡΗΣ δεν είναι αρνητικός να τις διατηρήσει αλλά ακόμα δεν έχουν παρθεί τελικές αποφάσεις, που φυσικά εξαρτώνται και από το οικονομικό.

Τα ενεργά συμβόλαια της επόμενης χρονιάς 

Το ζήτημα για κάθε ομάδα είναι το καλοκαίρι να ξεκινάει με έναν κορμό. Ο ΑΡΗΣ θεωρητικά… παραέχει κορμό με 20 ενεργά συμβόλαια για την επόμενη αγωνιστική περίοδο. Ένα νούμερο που όμως… δεν είναι τόσο πραγματικό.

Πάβιτσιτς, Παναγίδης, Παμλίδης και Κουάισον είναι χαρακτηριστικά παραδέιγματα που μειώνουν αυτό το νούμερο, το οποίο δεν αποκλείεται να κατέβει κι άλλο με παίκτες που είτε μπορεί να κληθούν για να λύσουν τα συμβόλαιά τους είτε για να πάνε δανεικοί.

Ο ΑΡΗΣ φαίνεται να έχει μία βάση για τη νέα σεζόν, που μπορεί να ενισχυθεί μέσα από τις ανανεώσεις ή τις παραμονές των Σπίκιτς και Σιφουέντες.

Το τοπίο θα γίνει πιο ξεκάθαρο με το φινάλε της σεζόν και τις οριστικές αποφάσεις που θα “κλειδώσουν”. Αυτή η πρώτη εικόνα όμως δείχνει ότι ο ΑΡΗΣ θα πάει σε περισσότερες προσθήκες από το περασμένο καλοκαίρι που κινήθηκε πιο ορθολογικά και σε μονοψήφιο αριθμό προσθηκών. Και δεν θα το κάνει από επιλογή αλλά από ανάγκη…

 

Έγινε της… κόκκινης στο Παναχαϊκή-Παναργειακός (vid)
Προηγούμενο άρθρο Έγινε της… κόκκινης στο Παναχαϊκή-Παναργειακός (vid)
Επόμενο άρθρο Κάλεσμα από τον Σακελλαρίου για τα γενέθλια του ΑΡΗ: «Σας περιμένουμε όλους στο Παλέ» (vid)
Κάλεσμα από τον Σακελλαρίου για τα γενέθλια του ΑΡΗ: «Σας περιμένουμε όλους στο Παλέ» (vid)