Όπως έγινε γνωστό τις προηγούμενες ημέρες, ο Πιόνε Σίστο βρέθηκε στη Γερμανία, κατόπιν σχετικής άδειας του Άρη για τις ενοχλήσεις που τον ταλαιπωρούν στους κοιλιακούς του.
Ο Δανός εξτρέμ εξετάστηκε στο Μόναχο από την γιατρό που τον είχε εγχειρήσει και επέστρεψε στη Θεσσαλονίκη.
Με το θέμα ασχολήθηκαν στην Δανία, με την ιστοσελίδα tipsbladet να σχολιάζει:
«Ο Πιόνε Σίστο ταλαιπωρείται αυτή τη στιγμή από έναν τραυματισμό που τον κράτησε εκτός των τριών τελευταίων αγώνων για τον ΑΡΗ Θεσσαλονίκης και υπάρχουν ενδείξεις ότι ο Δανός επιθετικός δεν θα επιστρέψει σύντομα στους αγωνιστικούς χώρους.
Την Τετάρτη, ο ελληνικός σύλλογος ανακοίνωσε ότι ο Πιόνε Σίστο έλαβε άδεια να ταξιδέψει στη Γερμανία για να λάβει θεραπεία για τον τραυματισμό του.
Εκεί, ο Δανός εξετάστηκε από γιατρό που τον έχει χειρουργήσει στο παρελθόν, και ελπίζουμε ότι αυτό μπορεί να βοηθήσει να ρίξει φως στην έκταση του τραυματισμού».