Ο Χοσέ Σιφουέντες έχει καταφέρει με τις τελευταίες εμφανίσεις του να γίνει θέμα συζήτησης τόσο στον ΑΡΗ όσο και στη Σκωτία.
Ο 25χρονος μέσος μπορεί να μοιάζει… τελειωμένος από τη Ρέιντζερς αλλά τα ΜΜΕ της Σκωτίας έχουν μόνιμα στραμμένη την προσοχή τους πάνω του, καταγράφοντας την πορεία του στην Ελλάδα. Πόσο μάλλον τώρα που στα δικά τους μάτια βγάζει ξανά μετά από καιρό τον πραγματικό του εαυτό.
O Σιφουέντες ανεβαίνει σταθερά και με εμφανίσεις που έχουν παραπάνω αξία όταν έρχονται απέναντι στους μικρομεσαίους, με τους οποίους συχνά… ψαχνόταν σε μεγάλο κομμάτι της κανονικής διάρκειας.
Από τη στιγμή, λοιπόν, που πλησιάζει το φινάλε της σεζόν είναι φυσιολογικό να ενισχύεται η κουβέντα γύρω από τον “Σίφου” και το μέλλον του. Αν δηλαδή θα τον βρει στον ΑΡΗ ή κάπου αλλού από την επόμενη σεζόν…
Το “Καρυπίδη κράτα τον” φαντάζει απλό ως προτροπή αλλά είναι αρκετά πιο σύνθετη η περίπτωση του Σιφουέντες, για την οποία έτσι κι αλλιώς ο ΑΡΗΣ δεν έχει πάρει οριστική απόφαση, ασχέτως που φαίνεται να το “βλέπει” πάλι πιο “ζεστά”. Κάτι το οποίο θα γίνει μετά το πέρας των πλέι οφ και όταν η ομάδα θα έχει πλήρης εικόνα των δεδομένων της επόμενης χρονιάς. Αν δηλαδή θα είναι στην Ευρώπη ή όχι.
Η απόφαση… τριών πλευρών και το οικονομικό
Αρχικά δεν μιλάμε για μία υπόθεση που αφορά μόνο τη διαπραγμάτευση δύο ομάδων, καθώς υπάρχει και το “θέλω” του ποδοσφαιριστή. Για την ώρα δεν είναι αρνητικός να μείνει στον ΑΡΗ αλλά προφανώς δεν έχει πάρει και αυτός τις δικές του αποφάσεις.
Ο Σιφουέντες υπάρχει και στην οικονομική πλευρά της υπόθεσης. Πέραν της Ρέιντζερς, ο ΑΡΗΣ θα πρέπει να τα βρει και με τον παίκτη εφόσον προχωρήσει σε εκείνο το σημείο η υπόθεσή του. Και δεν θα είναι εύκολο όταν το συνολικό του συμβόλαιο ξεπερνάει το 1 εκατ. ευρώ.
Θα πρέπει και ο ίδιος ο Σιφουέντες να ζυγίσει τα δεδομένα για το μέλλον του. Η Ρέιντζερς δεν φαίνεται να τον υπολογίζει και προτιμάει να βγάλει τα λεφτά που δαπάνησε το 2023 (περίπου 1,3 εκατ. ευρώ) συν κέρδος. Άρα για τον παίκτη υπάρχει ή ο δρόμος του ΑΡΗ -εφόσον κάνει επίσημη κίνηση- ή κάποιος νέος σταθμός στην καριέρα του.
Πρόκειτα για μία υπόθεση που θα απασχολήσει αρκετά μετά τα μέσα Μαΐου. Μία διαδικασία στην οποία η πρώτη κίνηση ανήκει στον ΑΡΗ, ο οποίος μαζί με τα παραπάνω θα κληθεί να ζυγίσει και το αγωνιστικό κομμάτι. Δηλαδή την προσφορά του παίκτη, αν αξίζει να δαπανήσει 2-3 εκατ. ευρώ βάσει αυτής αλλά και της έλλειψης σταθερότητας του Σιφουέντες σε μεγάλο κομμάτι της σεζόν. Η άλλη πλευρά της φετινής του παρουσίας, την οποία προσπαθεί να “σβήσει” στα πλέι οφ και δεν τα πάει καθόλου άσχημα μέχρι στιγμής, γέρνοντας την πλάστιγγά υπέρ του ώστε ο ΑΡΗΣ να μπει σε διαδικασία επαφών με την Ρέιντζερς για την αγορά του. Κάτι που πλέον είναι πολύ πιο πιθανό σε αντίθεση με τους προηγούμενους μήνες.