Μοιρασμένη στο ματς με τον Αστέρα και στην επόμενη μέρα του ΑΡΗ ήταν η συνέντευξη Τύπου του Μαρίνου Ουζουνίδη.
Ο Έλληνας τεχνικός δεν έδωσε ειδήσεις, τόνισε όμως για ακόμη μία φορά την πρόθεσή του να αλλάξει αρκετά και τον λίγο χρόνο που έχει μπροστά της η ομάδα για να γίνουν αυτά.
“Έχει ξεκινήσει πολύ νωρίτερα (σ.σ. ο σχεδιασμός)… Κοιτάμε να οργανώσουμε λίγο την προετοιμασία. Δεν θέλω όμως να μείνω στο τι θα γίνει στο Κύπελλο. Είτε έτσι είτε αλλιώς πρέπει να κάνουμε σωστές επιλογές. Είχαμε καλούς παίκτες. Ισως φταίμε εμείς που δεν πήραμε περισσότερα πράγματα από αυτούς. Μην τα ρίχνουμε όλα σε αυτούς. Πρέπει να το αλλάξουμε φέτος”, είπε και έκλεισε την τοποθέτησή του σε ερώτηση για την επόμενη χρονιά, δείχνοντας με το “φέτος” ότι κινείται ήδη στους ρυθμούς της. “Εγω ήδη αρχίζω και σκέφτομαι την επόμενη μέρα. Ηθελα μία καλή εικόνα μπροστά στον κόσμο μας σήμερα. Το κάναμε. Για τους παίκτες έχει διακοπές. Για εμάς όχι. Είναι μικρός ο χρόνος. Συζητήσεις με παίκτες για να μείνουν ή με αυτούς που θα φέρουμε”, είπε συμπληρωματικά.
Πριν παέι στα της επόμενης μέρας, ο 56χρονος τεχνικός μίλησε και για το ματς… “Ηταν ένα ματς δίχως βαθμολογικό ενδιαφέρον. Σκεφτόμουν πώς θα παρουσιαστούν τα παιδιά. Ευτυχώς παρουσιάσαμε ένα καλό πρόσωπο. Πετύχαμε τέσσερα γκολ και δίχως τον Λόρεν (σ.σ. Μορόν) να σκοράρει. Καλή είδηση… Υπήρχαν κάποια διαστήματα που το χάσαμε αλλά ήταν φυσιολογικό με τις αλλαγές. Ο κόσμος δεν σταμάτησε μόνο. Τους ευχαριστούμε. Σίγουρα ήθελαν κάτι καλύτερο αλλά πάντα είναι κοντά μας. Για να διεκδικήσουμε πράγματα πρέπει να είμαστε ενωμένοι. Ο μοναδικός τρόπος για να κάνουμε περισσότερα άλματα ως ομάδα. Συγχαρητήρια στα παιδιά. Μου δόθηκε η ευκαιρία να χρησιμοποιήσω κάποιους που δεν είχαν παίξει. Εάν δεν υπήρχε αυτή η βαθμολογική ανωμαλία, μπορούσα να το κάνω και πιο μπροστά. Σε αυτή τη διαδικασία δείξαμε ότι ήμασταν η καλύτερη ομάδα, ότι ίσως ήμασταν για πιο πάνω. Αυτή όμως ήταν η πραγματικότητα και πρέπει να τη δεχθούμε”.
Ο Ουζουνίδης εκφράστηκε πολλές φορές υπέρ της παραμονής του Νταρίντα μέσα στη σεζόν. Ο Τσέχος ωστόσο… δεν του έκανε το χατήρι, παρόλα αυτά τον ευχαρίστησε για την προσφορά του στην ομάδα. “Με τον Βλάντι είναι χαρά να συνεργάζεσαι. Ως παίκτης και ως χαρακτήρας. Έχει δώσει πολλά. Του εύχομαι τα καλύτερα προσωπικά και με την οικογένειά τους. Λόγω της… κατασκευής του μπορεί να παίξει ακόμα 2-3 χρόνια σε υψηλό επίπεδο. Τον θέλαμε αλλά παίζει ρόλο και η οικογένεια. Του εύχομαι τα καλύτερα”.
Το ερώτημα είναι πλέον πόσοι θα φύγουν από τον ΑΡΗ και ο Ουζουνίδης απάντησε… “Θα το δούμε σε συζητήσεις. Υπάρχουν παίκτες που μπορεί να συζητήσουμε και να μην τα βρούμε. Θέλουμε όμως να αλλάξουμε αρκετούς. Οχι 20… Θεωρώ ότι η ομάδα έχει παίκτες που δεν τους εκμεταλλεύτηκε όπως έπρεπε”, σχολιάζοντας επίσης και το θέμα των Ελλήνων για ακόμη μία φορά. “Θέλουμε και Έλληνες. Από εκεί και πέρα, δεν σημαίνει ότι θα πάρουμε 10-20. Αλλάξαμε επίπεδο, κοιτάμε ψηλά, οπότε οι παίκτες που θα έρθουν πρέπει να είναι ανάλογου επιπέδου. Ηδη έχουμε κάνει κάποιες συζητήσεις. Θα προχωρήσουν τα πράγματα και θα ενισχύοσυμε την ομάδα”.
Ο ΑΡΗΣ φέτος την… έβγαλε με βάση το 4-2-3-1, με τον Ουζουνίδη να δείχνει θετικός και για ένα εναλλακτικό πλάνο τη νέα χρονιά. “Μέσα στα ματς παίζουμε έτσι κι αλλιώς και με 4-3-3. Θα προσπαθήσουμε να έχουμε και ένα εναλλακτικό πλάνο. Ολα είναι ανάλογα με το ρόστερ”.