Μετά το «διαζύγιο» με τον Ρόμπιν Κουάισον που βρίσκεται πλέον στην τελική φάση των ανακοινώσεων, στον ΑΡΗ στρέφουν το βλέμμα στους επόμενους παίκτες που δεν υπολογίζονται και βρίσκονται στη λίστα αποχωρήσεων. Στόχος είναι διπλός: να μειωθεί το ρόστερ που ξεπερνά τους 30 ποδοσφαιριστές και να απελευθερωθεί μπάτζετ από παίκτες με ενεργά συμβόλαια που δεν βρίσκονται στο πλάνο της ομάδας.
Πρώτο «αγκάθι» παραμένει ο Πιονέ Σίστο, ο οποίος έχει συμβόλαιο με ετήσιες απολαβές άνω των 600.000 ευρώ, αλλά η συνεχής ευπάθειά του σε τραυματισμούς και ίσως και η ψυχολογία και το γεγονός ότι δεν “έδεσε” με την ομάδα, δεν του επέτρεψαν πέρυσι να βρει σταθερότητα και ρυθμό. Παρά τις συζητήσεις για λύση της συνεργασίας του, ο Δανός παραμένει στο ρόστερ, ενώ βρίσκεται αυτή την περίοδο εκ νέου τραυματίας.
Την ίδια ώρα, ο Ζαν Ζουλ Εμβοντό αποτελεί μικρότερο οικονομικό βάρος, ωστόσο έχει μπει στο περιθώριο από τον περασμένο Μάιο, μετά τον χαμένο τελικό Κυπέλλου και την αποβολή του σε εκείνο το ματς. Ο Καμερουνέζος αγωνίστηκε ελάχιστα πέρυσι και βρίσκεται στον τελευταίο χρόνο του συμβολαίου του, με τις προσπάθειες αποχώρησής του να μην έχουν καρποφορήσει μέχρι σήμερα.
Ο Λίντσεϊ Ρόουζ, πλέον πέμπτος στόπερ στην ιεραρχία, έχει συμβόλαιο κοντά στις 300.000 ευρώ και παρά τις προσπάθειες να βρει ομάδα στην Ελλάδα ή στην Κύπρο, δεν έχει καταφέρει να κλείσει μεταγραφή, με το χρονικό όριο να στενεύει.
Τέλος, ο Άλβαρο Σαμόρα αποτελεί μια διαφορετική περίπτωση. Με συμβόλαιο ακόμη τριών χρόνων και διεθνείς υποχρεώσεις, ο ΑΡΗΣ δεν προτίθεται να τον αφήσει ελεύθερο, αλλά εξετάζει προτάσεις για πώληση ή δανεισμό με οψιόν αγοράς. Ο Σαμόρα έχει ενημερώσει ότι βρίσκεται σε επαφές με ομάδες από Μεξικό και Πορτογαλία.