Η αποστολή του Άρη βρίσκεται από το μεσημέρι της Τετάρτης στην Πτολεμαΐδα, όπου πραγματοποιείται το πρώτο στάδιο της καλοκαιρινής προετοιμασίας. Ο Μιχάλης Γρηγορίου δουλεύει αυτή τη στιγμή με 30 ποδοσφαιριστές, αριθμός που δεν αντικατοπτρίζει πλήρως την εικόνα του ρόστερ, καθώς περιλαμβάνει αρκετούς νεαρούς παίκτες και περιορισμένο αριθμό μεταγραφικών αποκτημάτων.
Μέχρι στιγμής, οι Σανουσί Ντιαλό, Ματάρ Τιάμ και Τομ Ντέλε-Μπασίρου αποτελούν τις βασικές προσθήκες του καλοκαιριού. Ωστόσο, η ομάδα απέχει ακόμη αρκετά από την ολοκλήρωση του μεταγραφικού της πλάνου, καθώς υπάρχουν σημαντικά κενά που πρέπει να καλυφθούν. Οχι προφανώς τώρα, αφού οι μεταγραφές τελειώνουν σε δύο μήνες. Για αυτό και οι προσθήκες στο ρόστερ χωρίζονται σε δύο γκρουπ
Οι προτεραιότητες ενίσχυσης
Το μεγαλύτερο βάρος πέφτει στην αμυντική γραμμή, η οποία είναι και η πιο ελλιπής του υπάρχοντος ρόστερ. Η ανάγκη για την απόκτηση δύο κεντρικών αμυντικών, δύο αριστερών μπακ και ενός δεξιού μπακ θεωρείται άμεση, με τις συγκεκριμένες κινήσεις να βρίσκονται στην κορυφή της λίστας. Αντίθετα, η περίπτωση του τερματοφύλακα δεν αποτελεί θέμα που πιέζει χρονικά.
Παράλληλα, οι «κιτρινόμαυροι» αναζητούν δύο εξτρέμ και έναν επιτελικό μέσο, με τον συνολικό αριθμό των μεταγραφών να εκτιμάται στις οκτώ ή εννέα μέχρι το τέλος της μεταγραφικής περιόδου. Το πλάνο αυτό ενδέχεται να διαφοροποιηθεί μόνο αν προκύψουν νέες αποχωρήσεις ή αν κάποιοι ποδοσφαιριστές που βρίσκονται υπό αξιολόγηση παρουσιάσουν σημαντική βελτίωση σε σχέση με την περσινή χρονιά.
Τα δύο στάδια των μεταγραφών
Η μεταγραφική δραστηριότητα του ΑΡΗ χωρίζεται ουσιαστικά σε δύο φάσεις. Η πρώτη αφορά το διάστημα πριν από την αναχώρηση της ομάδας για την Ιταλία, ενώ η δεύτερη θα εξελιχθεί κατά τη διάρκεια της παραμονής στη Μπρέσια και θα ολοκληρωθεί έως την έναρξη των επίσημων αγωνιστικών υποχρεώσεων.
Στόχος των ανθρώπων του συλλόγου είναι να πραγματοποιηθούν από δύο έως τέσσερις -ιδανικά- μεταγραφές μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες. Οι θέσεις που προτεραιοποιούνται είναι εκείνες του στόπερ, του αριστερού και του δεξιού μπακ, καθώς και ενός εξτρέμ. Όσον αφορά το κέντρο της άμυνας, η περίπτωση του Χόρντουρ Μάγκνουσον εξακολουθεί να βρίσκεται στο προσκήνιο και στόχος του ΑΡΗ είναι να τελειώσει άμεσα.
Με την ολοκλήρωση αυτών των κινήσεων, ο Μιχάλης Γρηγορίου θα έχει στη διάθεσή του έναν πιο ολοκληρωμένο βασικό κορμό για αυτή την εποχή, αποτελούμενο από περίπου 16-17 ποδοσφαιριστές, γεγονός που θα επιτρέψει στην ομάδα να κινηθεί με μεγαλύτερη άνεση για τις υπόλοιπες μεταγραφές μέχρι το φινάλε του καλοκαιριού.
Η υλοποίηση του πρώτου σκέλους του σχεδιασμού μόνο εύκολη δεν θεωρείται. Παρ’ όλα αυτά, ο ΑΡΗΣ συνεχίζει τις επαφές και εντείνει τις προσπάθειές του, με βασική επιδίωξη να καλύψει άμεσα τα σημαντικά κενά στην αμυντική γραμμή, δίνοντας προτεραιότητα στις θέσεις των στόπερ και του αριστερού μπακ.