To do list: Η αξιοποίηση του Καμαρά

από Νίκος Παπαδόπουλος

Η επανέναρξη της Super League θα σημάνει και μία περίοδο αντίδρασης για τον ΑΡΗ, μόνο όμως εάν κινηθεί ο ίδιος προς αυτή την κατεύθυνση.

Οι πρώτες πέντε αγωνιστικές και η εικόνα της ομάδας, οδηγούν στον καταρτισμό μίας λίστας όσων πρέπει να αλλάξουν στην ομάδα. Μέσα από αυτά θα βρει την ουσία και παράλληλα θα θα τη βοηθήσουν εν καιρών να σταθεροποιήσει καλά διαστήματα όπως αυτό που είχε με τις νίκες κόντρα σε Παναθηναϊκό και Ατρόμητο.

Τα βαριά “χαρτιά” και ο Καμαρά

Σε αυτή τη φάση, ¨κλειδί” χαρακτηρίζονται οι… βεντέτες των αγορών του καλοκαιριού. .Ο ΑΡΗΣ ξόδεψε για το κάτι παραπάνω και αυτό περιμένει στην πράξη από παίκτες όπως οι Καμαρά ή Ιτούρμπε, που δεν έχουν αποδώσει τα αναμενόμενα.

Ειδικά ο Μαυριτανός είναι ήδη κεφάλαιο για την ομάδα ως η πιο ακριβή μεταγραφή της ιστορίας της. Το ζήτημα είναι η απόσβεση. Για να γίνει αυτή, θα πρέπει να δουλέψουν και οι δύο πλευρές.

Ο 26χρονος καλείται να εγκλιματιστεί πιο γρήγορα. Να λειτουργήσει περισσότερο ως κλασσικό “9άρι” αφού το φύσει περιφερειακό του στυλ είναι ναι μεν χρήσιμο αλλά όχι αποδοτικό.

Από την άλλη είναι δουλειά του Μάντζιου αλλά και των συμπαικτών του να λειτουργήσουν προς όφελος του Καμαρά. Δεν μιλάμε φυσικά για έναν ΑΡΗ που θα βασιστεί εξ ολοκλήρου στον Αφρικανό αλλά θα προσπαθήσει να αξιοποιήσει τα ατού του.

Οι τελικές φανερώνουν το πρόβλημα

Το… ταμείο των τελικών του ΑΡΗ μετά από πέντε αγωνιστικές προβληματίζει. Οχι μόνο για την ποιότητα, που δεν είναι μεγάλη στις 48 προσπάθειες, αλλά για το γεγονός ότι ο Εντιαγέ είναι 1ος σε αυτή τη λίστα με οκτώ και ο Καμαρά έχει μόλις τέσσερις. Αριθμός που δεν είναι αποδεκτός για τα δεδομένα του παίκτη αλλά και για τη λειτουργία του ΑΡΗ μεσοεπιθετικά.

14+14

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν και τα στατιστικά του Μαυριτανού στο κομμάτι των φάουλ, όπου υπάρχει ισορροπία.

Από τη μία μιλάμε για τον 1ο σε κερδισμένα φάουλ, δείγμα των πολλών επαφών που έχει με τη μπάλα. Εδώ όμως αναδεικνύεται πάλι το αρνητικό της κίνησής του αρκετές φορές έξω από την περιοχή.

Την ίδια στιγμή ο 26χρονος άσσος έχει υποπέσει ακριβώς στον ίδιο αριθμό φάουλ -δύο λιγότερα από τα 16 του 1ου Σάσα- δείγμα της πίεσης του πάνω στην μπάλα όταν ο ΑΡΗΣ αμύνεται.

Θέμα τοποθέτησης και αξιοποίησης

Ο Καμαρά δεν είναι το κλασσικό “9άρι”. Έχει σημειωθεί από το καλοκαίρι όταν και αποκτήθηκε. Το γνωρίζουν και οι άνθρωποι του ΑΡΗ.

Η ομάδα μπορεί να τον αξιοποιήσει στα παιχνίδια με χώρο και να πάρει πράγματα, αρκεί να… επιστρέψει στην πολύ καλή μετάβαση της μπάλας που επέδειξε πέρυσι. Στις κλειστές άμυνες από την άλλη, φαίνεται ότι ο Μαυριτανός… ψάχνεται και προσπαθεί να προσαρμοστεί σε μικρούς χώρους και ένα πιο σκληρό παιχνίδι. Πάλι μπορεί να δώσει πράγματα, είτε στο σκοράρισμα είτε γενικά, αλλά εκεί απαιτείται να βρεθούν πρώτα οι ισορροπίες και η χημεία που θα βγάλουν υπεραριθμίες στην αντίπαλη περιοχή και συνεργασίες μέσα από τις οποίες θα γίνει χρήσιμος τόσο ο Καμαρά όσο και οι υπόλοιποι.

 

 

 

Προτεινόμενα Άρθρα

AllAboutARIS TV, ΠΛΕΟΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ στις 20:30, μέσα από το κανάλι του AllAboutARIS.GR στο YouTube.

X