Η σεζόν έχει ακόμα έναν μήνα μέχρι την ολοκλήρωσή της και ένα μεταβατικό στάδιο εξελίξεων το οποίο θα ακολουθήσει για τον ΑΡΗ ως την έναρξη της προετοιμασίας.
Μία περίοδος στην οποία πιθανό να δρομολογηθούν αρκετές από τις αποφάσεις που θα αφορούν το ρόστερ, το οποίο θα υποστεί αρκετές αλλαγές λόγω των κενών που υπάρχουν αλλά και εκείνων που θα δημιουργηθούν από αποχωρήσεις ποδοσφαιριστών.
Αν κάποιος απομονώσει μονάχα τα λεγόμενα του Μαρίνου Ουζουνίδη, μπορεί να μην “δει” πολλές αλλαγές το επόμενο καλοκαίρι. Για τον προπονητή όμως δεν υπάρχει λόγο να λειτουργεί από τώρα με αυτό ως γνώμονα, από τη στιγμή που ούτε η χρονιά τελείωσε αλλά ούτε εξαφαλίστηκε και ο στόχος της 5ης θέσης.
Ο 56χρονος τεχνικός έδωσε μάχη όλους αυτούς τους μήνες για να κάνει το γκρουπ… γκρουπ. Να φέρει την ομάδα πιο κοντά ως σύνολο, πιο κοντά στα δικά του “θέλω” και να εντάξει στο σύνολο όσους έμοιαζαν περιθωριοποιημένοι. Οχι από τους συμπαίκτες τους προφανώς.
Ο Ρούμπεν Πάρντο είναι ίσως το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα, παίρνοντας πλέον χρόνο συμμετοχής και λαμβάνοντας τα θετικά σχόλια του Ουζουνίδη. Το… new entry είναι ο Ζουλ για τον οποίο ο Ουζουνίδης μίλησε από μόνος του και στο υπόλοιπο των πλέι οφ πιθανό να πάρει κάποια ευκαιρία.
Ο Ουζουνίδης προσπαθεί καθημερινά και καταφέρνει να έχει τμηματικά επαφές και συζητήσεις με όλους τους ποδοσφαιριστές. Θέλει ακόμα και εκείνοι που παίζουν ελάχιστα ή καθόλου να νιώθουν ότι ο προπονητής τους… βλέπει και δεν εστιάζει μόνο σε όσους έχουν πολύ πιο ενεργό ρόλο στο ροτέισον.
Από τη στιγμή που έκλεισε το μεταγραφικό “παράθυρο” του χειμώνα, αυτό ήταν το γκρουπ και δεν θα άλλαζε ως το τέλος της σεζόν. Αυτό είχε ως δεδομένο ο Ουζουνίδης από την πρώτη στιγμή και έθεσε στόχο να το αξιοποιήσει στον βαθμό που μπορεί, παίρνοντας ό,τι μπορεί από τον καθένα ώστε να φτιάξει το κλίμα και παράλληλα να γίνει πιο αποτελεσματική η δουλειά του, δίχως να πορεύεται με βάση όσα θα γίνουν από το καλοκαίρι και μετά.