Χάμζα Μεντίλ…παρών!
Μετά από τρεις μήνες και τον σοβαρό τραυματισμό του κόντρα στο Αιγάλεω για το Κύπελλο, ο Μαροκινός φουλ μπακ προπονήθηκε για πρώτη φορά χθες και τέθηκε στη διάθεση του Μανόλο Χιμένεθ.
Εδώ ανοίγει και μία άλλη κουβέντα. Πότε, δηλαδή, θα μπει ξανά στο ροτέισον του Ανδαλουσιανού τεχνικού και θα πάρει θέση στα βασικά του πλάνα, ώστε να επανέλθει και η ισορροπία στην τετράδα της άμυνας. Μία ισορροπία που έχει… χαλάσει από τον περασμένο Νοέμβριο και ειδικά από τη στιγμή που ο Χιμένεθ δείχνει να μην υπολογίζει τον Μάρτιν Φρίντεκ.
Ο Μεντίλ επανέρχεται λίγο μετά τα μέσα μίας σεζόν, τα… στράβα της οποίας δεν ξεκινούν για αυτόν από τον τραυματισμό του. Ο Μαροκινός απέχει φέτος αρκετά από την εικόνα που έδειξε στο δεύτερο μισό της περσινής χρονιάς, που ήταν και οι πρώτοι μήνες παρουσίας του στη Θεσσαλονίκη.
Εκείνο το διάστημα είχε κάνει αρκετούς να αναφωνήσουν «βρήκαμε επιτέλους αριστερό μπακ». Και όχι άδικα. Κάτι που όμως ο Μεντίλ δεν υποστήριξε φέτος και μέχρι το σημείο που τραυματίστηκε.
Οπότε, θα έχει ενδιαφέρον από εδώ και πέρα εάν ο Μεντίλ θα θυμήσει την περσινή του απόδοση, πόσο μάλλον όταν το συμβόλαιό του ολοκληρώνεται το καλοκαίρι και υπάρχει οψιόν ανανέωσης. Μία οψιόν που λογικά θα επηρεαστεί από την παρουσία του τους επόμενους μήνες.
Για την ώρα, ο ίδιος δείχνει στην καθημερινότητα της ομάδας απιοφασισμένος να παίξει άμεσα και να βρει ξανά τον καλό ευατό του. Κάτι που πρέπει να αποτυπωθεί και μέσα στο γήπεδο.