Αγγαρεία με… αργεντίνικη "σφραγίδα"

από Νίκος Παπαδόπουλος

Κέρδος ο Μαντσίνι για τους κιτρινόμαυρους

Χρόνο συμμετοχής σε όλους

Ο Τόλης Τερζής χρησιμοποίησε όλους όσους δεν αγωνίστηκαν βασικοί στο ντέρμπι της περασμένης Κυριακής κόντρα στον Ολυμπιακό, με άλλους να έχουν λίγο και άλλους καθόλου χρόνο συμμετοχής έως τώρα φέτος. 

Ο Τσιλιγγίρης ήταν στο τέρμα, με τους Δεληζήση-Σόουζα στα στόπερ και τον Κωνσταντινίδη με τον Μενέντεθ στα άκρα της άμυνας. Ντουάρτε και Μπα ήταν το δίδυμο της μεσαίας γραμμής. Ο Μαρτίνες ξεκίνησε λίγο πιο μπροστά, με τους Τόνσο-Μαντσίνι στα άκρα και τον Διαμαντόπουλου στην κορυφή της επίθεσης.

Ο… ενθουσιώδης Απόλλωνας και ο αποτελεσματικός ΑΡΗΣ

Η γενική εικόνα του πρώτου μέρους είχε έναν Απόλλωνα Λάρισας με κίνητρο και ενθουσιασμό. Σίγουρα περισσότερο από τον ΑΡΗ που ναι μεν πρόσεχε αρκετά λόγω του κακού αγωνιστικού χώρου αλλά δεν είχε τον ίδιο ζήλο. Παρόλα αυτά στην ανάπαυλα βρέθηκε να προηγείται με 2-1 χάρη στα γκολ του Τόνσο. Ο Αργεντινός σκόραρε αρχικά στο 7′ και ξανά στο 32′ έπειτα από το λάθος του αντιπάλου τερματοφύλακα. 

Οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν προσωρινά στο 11′ με το τέρμα του Ναζίμ, από λάθος στην άμυνα και πιο συγκεκριμένα του Μαρτίνες που δεν απομάκρυνε σωστά την μπάλα. 

Οι Θεσσαλοί είχες άλλες 2-3 καλές στιγμές ενώ κάλλιστα θα μπόρουσαν να πάρουν το προβάδισμα στο 27′ με το δοκάρι που είχαν από την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Νύκταρη.

Πρώτη φάση της επανάληψης… στο 78′ 

Το σκήνικο δεν άλλαξε πολύ στο δεύτερο μέρος. Δηλαδή ο Απόλλωνας ήταν πιο δραστήριος και ο ΑΡΗΣ έκανε αρκετά λάθη, την ώρα που μπροστά έψαχνε αρκετά τον Μαντσίνι. Η διαφορά είναι ότι η παραγωγή των φάσεων δεν ήταν η ίδια, με τους “κιτρινόμαυρους” να απειλούν με καλές προϋποθέσεις για πρώτη φορά στο 78′ Ο Μαρτίνες βρέθηκε με την μπάλα μπροστά από την εσττία αλλά το σουτ του με το δεξί πέρασε πολύ άουτ. 

Ανοιξε λογαριασμό ο Μαντσίνι

Εστω και σε φιλικό ο Αργεντινός εξτρέμ βρήκε το πρώτο του γκολ με τα κιτρινόμαυαρα. Αφού πρώτα στο 87′ σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι με απευθείας εκτέλεση φάουλ, δύο λεπτά αργότερα κέρδισε πέναλτι από μαρκάρισμα του Χατζή. Ο 23χρονος εξτρέμ ανέλαβε και την εκτέλεση, σκοράροντας από την άσπρη βούλα για το τελικό 3-1

ΑΡΗΣ (Τόλης Τερζής): Τσιλιγγίρης, Κωνσταντινίδης, Μενέντεθ, Σόουζα, Δεληζήσης, Αμπού Μπα, Ντουάρτε (79′ Μαρμαρίδης), Μαντσίνι, Τόνσο, Μαρτίνες (84′ Τσαγκαλίδης), Διαμαντόπουλος (62′ Μπακούτσης)

ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ (Αριάν Μπελάι): Γκέκας, Τασιούλης, Χατζής, Σκούπρα, Σάντος, Μπαστακός (79′ Σιφναίος), Νύκταρης (59′ Νούσιος), Ναζίμ, Καρατάσιος, Κουρτεσιώτης, Κωστούλας (59′ Μπιμάι)

Προτεινόμενα Άρθρα