Ο Λουίς Σουάρες έδωσε το φιλί της ζωής στην Μπαρτσελόνα! (vid)

από Γιώργος Γκάτος

Εκτός έδρας έχει να σκοράρει κάνα… τεσσάρι χρόνια στο Champions League, μοιάζει με μαθητούδι που τώρα ξεκινάει το ποδόσφαιρο. Στην Βαρκελώνη μεταμορφώνεται ξανά στον γνωστό εκτελεστή που δεν δείχνει τον παραμικρό οίκτο στα θύματα του.

Η Ίντερ έφτασε στο σημείο να προηγείται και να κάνει το κοινό του “Καμπ Νόου” να εκφράζει με σφυρίγματα την δυσαρέσκεια του, όμως τελικά η ομάδα του Αντόνιο Κόντε έφυγε με τα χέρια αδειανά. Δύο γκολ του Λουίς Σουάρες γύρισαν τούμπα το ματς (2-1) κι έδωσαν στην Μπαρτσελόνα μία νίκη που με βάση την εικόνα της στο πρώτο μέρος ούτε καν θα μπορούσε να ονειρευτεί. 

Το χειρότερο όταν φιλοξενείς ιταλική ομάδα είναι να σου προηγηθεί νωρίς. Κι αυτό ακριβώς συνέβη με την Ίντερ που πήρε κεφάλι στο σκορ μόλις στο τρίτο λεπτό με διαγώνιο σουτ του Λαουτάρο Μαρτίνες και με πολύ οργανωμένο ταμπούρι που ξεκινούσε από πολύ ψηλά, διέλυσε κάθε επιθετικό πλάνο της Μπαρτσελόνα που απειλούσε μόνο με μακρινά σουτ την εστία του Χαντάνοβιτς, εν αντιθέσει με τους Ιταλούς που έχασαν εκπληκτική ευκαιρία για το 0-2, όταν ο τερ Στέγκεν με υπέροχη επέμβαση στέρησε το δεύτερο γκολ στον Λαουτάρο Μαρτίνες.
 
Οι αλλαγές του Βαλβέρδε (Βιδάλ και Ντεμπελέ αντί των Μπουσκέτς και Γκριεζμάν) έδωσαν πνοή στους Καταλανούς, που έμοιαζαν εντελώς μπλοκαρισμένοι. Από μία σέντρα ακριβείας του Χιλιανού, ο Λουίς Σουάρες με απευθείας βολέ από το ύψος της περιοχής έκανε το 1-1 (58’) κι έδωσε ξανά ενθουσιασμό στους μπλαουγκράνα, που περίμεναν κάτι και από τον Λιονέλ Μέσι που επανεμφανίστηκε ξανά μετά τον νέο τραυματισμό του.

Ο Αργεντινός ήταν μακριά από τον καλό εαυτό του όμως κατάφερε και πάλι να αφήσει το στίγμα του. Με ένα από τα γνωστά του σλάλομ (84’) τράβηξε όλη την άμυνα πάνω του και την κατάλληλη στιγμή σέρβιρε στον Λουίς Σουάρες, ο οποίος με υποδειγματικό τρόπο τελείωσε την Ίντερ (2-1) που μάλλον δεν άξιζε να φύγει ηττημένη από το γήπεδο.

Παρόλα αυτά στην κορυφή του ομίλου (έστω και στην διαφορά των γκολ) είναι η Ντόρτμουντ, που πέρασε νικηφόρα από την Πράγα, πολύ πιο δύσκολα από ότι λέει το τελικό 0-2. Η Σλάβια κοίταξε στα μάτια τους Βεστφαλούς, δημιούργησε αρκετές ευκαιρίες, όμως προδόθηκε από το αμυντικό της τρανζίσιον.

Με κούρσα 70 μέτρων που κατέληξε σε άδειασμα τριών αμυντικών και του τερματοφύλακα, ο Χακίμι έκανε το 0-1 λίγο πριν βγει το ημίχρονο (35’) και ο ίδιος παίκτης, με νέα κούρσα πίσω από την σέντρα και τελείωμα επιθετικού έκανε το 0-2 στο 89ο λεπτό, σφραγίζοντας την μεγάλη νίκη για την Μπορούσια Ντόρτμουντ.

Προτεινόμενα Άρθρα