Συνεπής και ο Τζόκοβιτς

από Νίκος Παπαδόπουλος

Τα χνάρια των Ράφα Ναδάλ, Ροτζερ Φέντερερ ακολούθησε ο Νόβακ Τζόκοβιτς, που πέρασε στα προημιτελικά του Roland Garros με επιβλητική νίκη σε βάρος του Γιαν Λέναρντ Στρουφ.

Ο κορυφαίος τενίστας στον κόσμο υπέταξε τον 29χρονο Γερμανό (Νο.45) με 6-3, 6-2, 6-2 και έγινε ο πρώτος τενίστας στη ιστορία που φτάνει τους δέκα διαδοχικούς προημιτελικούς στο Παρίσι.

Συνολικά μετράει 13 προκρίσεις στην οκτάδα της χωμάτινης διοργάνωσης.

Ο 32χρονος Σέρβος θα περιμένει τώρα τον νικητή του αγώνα ανάμεσα στον Φάμπιο Φονίνι και τον Σάσα Ζβέρεφ, άρα θα μιλάμε για το πιο δυνατό του τεστ ως τώρα!

Ο Νόλε, πάντως, δεν έχει χάσει ούτε σετ μέχρι τώρα και έχει κάθε δικαίωμα να ονειρεύεται τον δεύτερο τίτλο του στη γαλλική πρωτεύουσα. 

Αν τα καταφέρει, θα είναι ο τέταρτος σερί Grand Slam τίτλος του, με τον οποίο θα φτάσει συνολικά τους 16 και θα βάλει πλώρη για την κορυφή, όπου βρίσκεται ο Ρότζερ Φέντερερ με 20.

Ο πιο μεγάλος του αντίπαλος, βέβαια, στο Παρίσι είναι ο Ράφα Ναδάλ, 11 φορές νικητής της διοργάνωσης, με τον οποίο μπορεί να συναντηθεί μόνο στον τελικό.

Έχουμε, όμως, πολύ δρόμο μέχρι τότε…

Για την ώρα, ο Ράφα έμαθε σήμερα τον αυριανό αντίπαλό του στα προημιτελικά και αυτός είναι ο Ιάπωνας Κέι Νισικόρι, που πέτυχε πολύ δύσκολη νίκη σε βάρος του «γηπεδούχου» Μπενουά Πέρ με 6-2, 6-7(8), 6-2, 6-7(8), 7-5. Ο αγώνας ξεκίνησε χθες, αλλά διεκόπη λόγω σκότους.

Πηγή: sdna.gr

Προτεινόμενα Άρθρα