Για την πρώτη κούπα της η Σάκκαρη!

από Γιώργος Γκάτος

Η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια (Νο.51) επικράτησε της 25χρονης Βελγίδας (No.52) με 6-4, 6-4 και θα αγωνιστεί για δεύτερη φορά στην καριέρα της σε τελικό της WTA.

Αντίπαλός της θα είναι η Βρετανίδα Τζο Κόντα, που λύγισε με 6-2, 7-6(7) την Αυστραλέζα Άλια Τομλγιάνοβιτς.

Δύο φορές έμεινε πίσω με μπρέικ στο πρώτο σετ η Μαρία (0-1, 3-4), όμως βρήκε ισάριθμες απαντήσεις και όταν πέρασε μπροστά με 5-4 κατάφερε να “σπάσει” ξανά την Βαν Ούιτβανκ και να καθαρίσει το πρώτο σετ.

Η 23χρονη τενίστρια είχε βρει πια πατήματά της και την… ηρεμία της (βοήθησε σε αυτο και η ηρεμία του προπονητή της Τομ Χιλ), σε αντίθεση με τη Βελγίδα που έκανε το ένα αβίαστο λάθος μετά το άλλο (40 στο σύνολο), δίνοντας ευκαιρίες στην αντίπαλό της.

Έτσι, λοιπόν, η Μαρία κατάφερε να περάσει μπροστά με 5-2 στο δεύτερο σετ και παρότι δεν κατάφερε να κλείσει το ματς στο επόμενο γκέιμ, το έκανε στο σερβίς της Βαν Ούιτβανκ και πανηγύρισε την πρόκριση στον τελικό της διοργάνωσης (international).  

Έφτασε, μάλιστα, στον τελικό χωρίς να έχει χάσει σετ!

Όπως είπαμε, θα βρει απέναντί της την Κόντα (Νο.47), που θα παίξει για πρώτη φορά στην καριέρα της σε χωμάτινο τελικό. Οι δυο τους έχουν συναντηθεί μια φορά στο παρελθόν, το 2017 στο Wimbledon, όπου η Βρετανίδα είχε πάρει τη νίκη με 2-0.

Θυμίζουμε ότι η Σάκκαρη είχε παίξει πέρυσι στον τελικό του Σαν Χοσέ, αλλά δεν μπόρεσε να ξεπεράσει το εμπόδιο της Μιχαέλα Μπουζαρνέσκου και να πανηγυρίσει την πρώτη της κούπα.

Πηγή: sdna.gr

Προτεινόμενα Άρθρα