Η προτεραιότητα και τα σκορ που θέλει

από Νίκος Παπαδόπουλος

Ετσι παίρνει ο ΑΡΗΣ το πάνω χέρι για την 4άδα

Η σημερινή αναμέτρηση του ΑΡΗ με τον Ατρόμητο, έχει αναγκάσει αρκετούς από τις αρχές της εβδομάδα να βγάλουν τα… κομπιουτεράκια. 

Οι ισορροπίες είναι λεπτές και ενδεχόμενη ισοβαθμία των δύο ομάδων φέρνει στην επιφανεία και την παραμικρή λεπτομέρεια που μπορεί να μετρήσει για την 4η θέση της βαθμολογίας. 

Το δεδομένο είναι ότι ο ΑΡΗΣ πρέπει να κερδίσει σήμερα, ώστε να “πιάσει” και πάλι τον Ατρόμητο στην 4η θέση της βαθμολογίας. Αυτή είναι η προτεραιότητά του. Τι γίνεται όμως από εκεί και πέρα;

Οι “κιτρινόμαυροι” θέλουν νίκη με τουλάχιστον δύο γκολ διαφορά ώστε να ισορροπήσουν τα φετινά παιχνίδια με τον Ατρόμητο μετά το 4-2 στο Περιστέρι. Με ένα γκολ διαφορά, χάνουν την ισοβαθμία. 

Αν κερδίσουν με τρία γκολ διαφορά, τότε θα έχουν και το πλεονέκτημα στα μεταξύ τους παιχνίδια, το οποίο αποτελεί και το ιδανικό σενάριο. Χωρίς να τους ενδιαφέρει η διαφορά των γκολ που αφορά το ενδεχόμενο νίκης με δύο τέρματα.

Σε αυτή την περίπτωση μετρούν πρώτα τα γκολ που έχουν σκοράρει οι δύο ομάδες, έχοντας 37 αμφότερες πριν το ματς. Ετσι μία νίκη με δύο γκολ διαφορά σήμερα, θα φέρει τον ΑΡΗ στην 4η θέση, εκμεταλλευόμενος την… ανομβρία του Ατρομήτου κόντρα στον Απόλλωνα Σμύρνη πριν λίγες μέρες. 

Προτεινόμενα Άρθρα