Πρέπει να μάθει να κερδίζει και στα Play Off

από AllAboutARIS

Η ιστορία των Play Off δεν είναι ευχάριστη για τον ΑΡΗ και αυτό είναι κάτι που πρέπει να «νικηθεί».

Ο ΑΡΗΣ ξεκινάει την φετινή διαδρομή των Play Off κόντρα στον ΠΑΟΚ, όπου καλείτε να ανατρέψει μια αρνητική παράδοση. Οι παίκτες του Δημήτρη Πρίφτη καλούνται εκτός από την είσοδο στην τελική τετράδα του πρωταθλήματος να ανατρέψουν και την αρνητική προϊστορία που θέλει τον ΑΡΗ στα Play Off να μην υπερασπίζεται επιτυχώς τα κεκτημένα της κανονικής περιόδου. Πιο συγκεκριμένα από καταβολής της Α1 εθνικής κατηγορίας ανδρών την περίοδο 1986-87 (όταν και εφαρμόστηκε για πρώτη φορά η διαδικασία των Play Off), οι κιτρινόμαυροι κατάφεραν μόνο δύο φορές να καταλάβουν στην τελική κατάταξη μια θέση καλύτερη από αυτή που κατέλαβαν στην κανονική περίοδο.

Η πρώτη ήταν την περίοδο 1989-1990 όταν και μετά την μη κατάκτηση του κυπέλλου πρωταθλητριών Ευρώπης στην Σαραγόσα, ο ΑΡΗΣ «ξέσπασε» πάνω στον ΠΑΟΚ ανατρέποντας την 1η θέση που είχαν καταλάβει οι ασπρόμαυροι, κατακτώντας έτσι το 6ο συνεχόμενο πρωτάθλημα Ελλάδας. Η 2η ήταν την περίοδο 2005-2006 όταν ο ΑΡΗΣ δύο μήνες μετά την συμμετοχή στον τελικό του Uleb Cup έσπασε το πλεονέκτημα έδρας του δυνατού τότε Αμαρουσίου, κερδίζοντας την 3η θέση και το εισιτήριο για την Ευρωλίγκας της επόμενης περιόδου.

Από την άλλη ο ΑΡΗΣ σε 19 περιπτώσεις απλώς διατήρησε την θέση που κατέλαβε στην κανονική περίοδο (με τις 4 πρώτες περιπτώσεις βέβαια να κρίνονται ως πετυχημένες καθώς ήταν σε χρονιές που κατακτήθηκε το πρωτάθλημα), ενώ σε ακόμη 9 περιπτώσεις υποχώρησε στην τελική κατάταξη κατά 1 έως 2 θέσεις, αφού άλλες ομάδες του έσπασαν το πλεονέκτημα έδρας. Πιο πρόσφατο παράδειγμα είναι η ήττα από την ΑΕΚ στους περσινούς μικρούς τελικούς.

Όπως καταλαβαίνει κανείς είναι πολλά τα «φαντάσματα» που πρέπει να ξορκίσει ο ΑΡΗΣ στην φετινή πορεία του στα Play Off. Μια ενδεχόμενη κατάκτηση της 3ης θέσης (που είναι ο ρεαλιστικός στόχος) δεν διαφέρει ουσιαστικά σε τίποτα με την 4η θέση, δίνει όμως πρεστίζ και κύρος στην εικόνα της ομάδας. Η διαδρομή μάλιστα του ΑΡΗ ξεκινάει κόντρα σε μια ομάδα με την οποία έχει αρνητική προϊστορία καθώς σε 11 αναμετρήσεις κόντρα στον ΠΑΟΚ (στην διαδικασία των Play Off) ο ΑΡΗΣ μετράει 4 νίκες έναντι 7 του αιωνίου αντιπάλου του.

Προτεινόμενα Άρθρα