"Δεν μπορεί να υπάρξει χρυσή εποχή για τους Άγγλους στην Ευρώπη"

από Κωνσταντίνος Τσίπτσιος

Οι Άγγλοι αναζητούν τα τελευταία χρόνια μία ευρωπαϊκή επιτυχία με το… τουφέκι

Η Μάνστεστερ Γιουνάιτεντ αναδείχθηκε την περασμένη σεζόν κυπελλούχος Ευρώπης επικρατώντας στον τελικό του Άγιαξ, ο τεχνικός των «κόκκινων διαβόλων» ωστόσο δεν συμμερίζεται την αισιοδοξία που υπάρχει στο προσκήνιο σχετικά με την ευρωπαϊκή παρουσία των αγγλικών συλλόγων, σύμφωνα με όσα δήλωσε στην Daily Mirror.

Ο Πορτογάλος προπονητής σχολίασε πως η υπάρχουσα δομή της Πρέμιερ Λιγκ αλλά και ο έντονος ανταγωνισμός στο Νησί «ξεζουμίζουν» τις κορυφαίες αγγλικές ομάδες, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά.

«Όχι δεν το ασπάζομαι ότι μπορεί να υπάρξει… χρυσή εποχή για τους Άγγλους στην Ευρώπη. Δεν το πιστεύω γιατί όταν ξεκινάει η νοκ-άουτ φάση του Champions League, εμείς από την Premier έχουμε παίξει 20 ματς τον Δεκέμβρη και τον Ιανουάριο, ενώ όλες οι υπόλοιπες ομάδες από Γερμανία, Γαλλία, Ισπανία και Ιταλία έχουν ξεκουραστεί στο διάλειμμα του χειμώνα.

Έτσι ξεκινούν όλοι την προσπάθειά τους με πολύ καλύτερες προϋποθέσεις από τις δικές μας. Είναι επίσης γεγονός πως στα δικά μας παιχνίδια στις εγχώριες διοργανώσεις, αν δεν παίξεις δυνατά, δεν πρόκειται να κερδίσεις. Για παράδειγμα, έχουμε ματς με τη Μπρίστολ Σίτι για το Λιγκ Καπ στα προημιτελικά κι αν δεν παίξουμε δυνατά και καλά, θα χάσουμε. Στην Αγγλία, οι μικρότερες ομάδες πάντοτε κυνηγούν το καλό αποτέλεσμα γιατί θέλουν να εμφανίζονται ανταγωνιστικές και έχουν το κουράγιο και στο σθένος για να τα καταφέρουν, ενώ σε άλλες χώρες υπάρχει τεράστια διαφορά μεταξύ των τοπ ομάδων και των υπόλοιπων…».

Προτεινόμενα Άρθρα