Προτιμούν Απόλλωνα-Λαμία και υπάρχει εξήγηση

από Νίκος Παπαδόπουλος

Ανεβαίνει ο ΑΡΗΣ, χάνει λεφτά η Λάρισα

Αρκετή συζήτηση προκάλεσε χθες η ανάληψη της υπεράσπισης του Απόλλωνα Σμύρνης για το ματς με τον ΟΦΗ από τον Άλεξη Κούγια. 

Ο γνωστός ποινικολόγος μετά την υπόθεση του Ντουρμισάι, παίρνει για ακόμη μία φορά θέση κόντρα στον ΑΡΗ. Και μόνο τυχαία δεν το κάνει, κάτι για το οποίο υπάρχει εξήγηση. Διότι αυτό επιτάσσει το συμφέρον της Λάρισας και των περισσότερων ομάδων της Super League. 

Ο ΑΡΗΣ βάσει των όσων συμφωνήθηκαν φέτος στη Super League, ανήκει στην πρώτη κατηγορία εμπορικότητας, μαζί με Ολυμπιακό, ΠΑΟ, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ.. Επίσης συμφωνήθηκε οι ομάδες που επιστρέφουν από τη Football League να εντάσσονται από την πρώτη σεζόν στη βαθμίδα εμπορικότητας που ήταν πριν υποβιβαστούν.

Αυτό σημαίνει ότι σε περίπτωση ανόδου του ΑΡΗ, όλες οι ομάδες πλην των υπόλοιπων μεγάλων, θα χάσουν συνολικά όλες μαζί έσοδα ύψους 1,2 εκατ. Ευρώ. Σε αντίθεση με τον Απόλλωνα και τη Λαμία οι οποίοι ανήκουν στην τελευταία βαθμίδα εμπορικότητας.

Αυτός είναι λοιπόν ένας λόγος που αρκετές ομάδες δεν θα ήθελαν τον ΑΡΗ στη Super League, χωρίς όμως να υπολογίζουν όσα θα χάσουν εμπορικά στο σύνολο από την απουσία των «κιτρινόμαυρων» από την κατηγορία.

Προτεινόμενα Άρθρα