Ξέρω τι… ψωνίζεις τον Γενάρη!

από Νίκος Παπαδόπουλος

Αλλοι βγήκαν… λαχεία και άλλοι ήρθαν, είδαν και έφυγαν

Ο Γενάρης έχει μπει, η περίοδος των χειμερινών μεταγραφών έχει ξεκινήσει και ο ΑΡΗΣ… τρέχει για να καλύψει τα κενά στο ρόστερ του.

Ολοι φυσικά γνωρίζουν ότι η συγκεκριμένη περίοδος δεν προσφέρεται ιδιαίτερα για μεταγραφές. Αν θες να βρεις κάτι καλό, πρέπει να βάλεις το χέρι λίγο πιο βαθιά στην τσέπη. Εκτός βέβαια αν πέσεις σε… λαβράκι.

Γενικότερα ο ΑΡΗΣ είναι… λάτρης των μεταγραφών του Ιανουαρίου. Αυτό τουλάχιστον δείχνουν οι κινήσεις του την τελευταία δεκαετία. Αλλες του «βγήκαν», όμως υπήρχαν και εκείνες που ήρθαν, είδαν και έφυγαν χωρίς να ακουμπήσουν… Το AllAboutARIS τις θυμάται και σας τις παρουσιάζει.

Ιανουάριος 2007: Αλεξ Πέρεθ, Γιόναν Γκαρσία, Φεράρι Κακά

Με τον Κίκερ Ερνάντεθ στον πάγκο του, ο ΑΡΗΣ «ψωνίζει» από το… καλάθι των Λατίνων. Τρεις ποδοσφαιριστές που δεν μακροημέρευσαν στον σύλλογο και το καλοκαίρι αποχώρησαν. Ισως οι περισσότεροι να θυμούνται πιο έντονα τον Αλεξ Πέρεθ. Παίκτης με καλά χαρακτηριστικά και με την ασίστ στο γκολ του Νασιμέντο Μπελέμ, με το οποίο ο ΑΡΗΣ είχε περάσει νικητής από την έδρα του Παναθηναϊκού

Ιανουάριος 2008: Τιάγκο Ζεντίλ, Σανέλ Γιάχιτς, Μάρσιο Αμορόζο

Εδώ ο ΑΡΗΣ είχε δύο στα τρία! Και αυτό διότι ο Αμορόζο πέραν του ντόρου και ένα γυριστό κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης, δεν είχε να προσφέρει κάτι άλλο. Αντίθετα ο Ζεντίλ βρήκε ρόλο στην ομάδα και παρέμεινε κάτοικος Θεσσαλονίκης μέχρι το 2009, με τους περισσότερους να τον θυμούνται για το γκολ στην ΑΕΚ (1-1) τη σεζόν 2007-08. Στην ίδια κατηγορία εντάσσεται και ο Γιάχιτς, τον οποίο ο ΑΡΗΣ πούλησε στην ΑΕΚ το καλοκαίρι του 2009 μετά από εισήγηση του Μπάγεβιτς. Ο άνθρωπος δηλαδή που τον είχε φέρει όταν βρισκόταν στον πάγκο του ΑΡΗ.

Ιανουάριος 2009: Χαβιέ Κάμπορα

«Φτωχός» εκείνος ο Γενάρης για τον ΑΡΗ, όμως η μία επιλογή που έκανε, του βγήκε και… λαχείο! Ο Χαβιέ Κάμπορα έρχεται και δίνει σταθερότητα στην επίθεση του ΑΡΗ μέχρι και το καλοκαίρι του 2010 που αποχώρησε. Κατέγραψε συνολικά 46 εμφανίσεις με τα κιτρινόμαυρα και πέτυχε 20 γκολ. Αρκετά εξ αυτών με το κεφάλι, αποτέλεσμα της ικανότητας το στο ψηλό παιχνίδι παρά το γεγονός ότι είναι μόλις 1,72!

Ιανουάρος 2010: Εντι Τζόνσον, Φρέντι Αντού, Σέζαρ Ορτίθ

Τον Ισπανό λογικά δεν τον θυμάται κανένας. Λογικό αφού πέρασε και δεν… ακούμπησε. Δεν ισχύει όμως το ίδιο και με τους δύο Αμερικανούς. Αγωνίστηκαν δανεικοί για έξι μήνες στην ομάδα και έβαλαν το… λιθαράκι τους για να έρθει η ευρωπαϊκή έξοδος. Εκείνος που έκανε τη διαφορά φυσικά ήταν ο Τζόνσον με 5 γκολ σε 21 συμμετοχές.

Ιανουάριος 2011: Κριστιάν Πορτίγια, Ντανίλο Περέιρα, Ραούλ Μπομπαντίγια, Νταϊσούκε Σακάτα, Νέρι Καστίγιο

Ο Κούπερ έχει αποχωρήσει, ο ΑΡΗΣ συνεχίζει με τον Γιάννη Μιχαλήτσο και ετοιμάζεται για τη φάση των «32» του Europa League με αντίπαλο την Μάντσεστερ Σίτι. Παίρνει δανεικούς, τους Καστίγιο, Μπομπαντίγια, Ντανίλο και φέρνει ελεύθερους τους Πορτίγια και Σακάτα. Πέραν του Καστίγο που συνέχισε ακόμη μία σεζόν, όλοι ο υπόλοιποι αποχώρησαν το καλοκαίρι. Μπομπαντίγια και Ντανίλο έκαναν είχαν την καλύτερη εξέλιξη, με τον Πορτογάλο πέρυσι να είναι βασικός στην πρωταθλήτρια Ευρώπης Πορτογαλίας και η ρήτρα του στην Πόρτο να φτάνει τα 40 εκατ. ευρώ! 

Ιανουάριος 2012: –

Ο πιο «φτωχός» Γενάρης με διαφορά για τον ΑΡΗ τα τελευταία δέκα χρόνια. Ισως και φυσιολογικό έως έναν βαθμό, αφού το περασμένο καλοκαίρι προσέθεσε στο ρόστερ 15 παίκτες και προώθησε άλλους τέσσερις από τη δεύτερη ομάδα. Μεταξύ αυτών και οι Διούδης, Γιαννιώτας.

Ιανουάριος 2013: Ανδρέας Τάτος, Κώστας Κοτσαρίδης, Γιάννης Ζαραδούκας, Δημήτρης Διαμαντάκος, Μάριος Γκελής

Ο ΑΡΗΣ βρίσκεται αντιμέτωπος με το φάσμα του υποβιβασμού και τον Γενάρη του 2013… τρέχει για να διορθώσει τα λάθη του καλοκαιριού και να σώσει τη χρονιά. Το… μπαμ γίνεται με τον δανεισμό του Ανδρέα Τάτου από τον Ολυμπιακού. Η αρχή μίας σχέσης που διεκόπη αλλά συνεχίζεται από πέρυσι, με τον Τάτο να «δένεται» με τον ΑΡΗ και να εξελίσσεται σε ηγέτη της ομάδας, επιστρέφοντας στα δύσκολα για να… βάλει πλάτη.

Ιανουάριος 2014: Τάσος Μπακασέτας, Στέλιος Γουναρίδης, Βαλεντίνος Βλάχος, Πέτρος Καμινιώτης, Αντώνης Τσιάρας, Νίκος Κουσίδης, Χρήστος Βανγκέλι, Μαυρουδής Μπουγαΐδης

Ακόμη μία χρονιά που εξελίχθηκε εφιαλτικά για τον ΑΡΗ, με την γνωστή σε όλους κατάληξη. Για έναν ακόμη Γενάρη η ομάδα έπαιξε τα… ρέστα της και προσπάθησε να φέρει ΄ό,τι καλύτερο μπορούσε. Με εξαίρεση όμως τον Μπακασέτα και τον Βανγκέλι, κανένας άλλος δεν μπόρεσε να ανταποκριθεί και ο μοιραία ήρθε ο υποβιβασμός

Ιανουάριος 2015: Νίκος Γεωργιάδης, Γκαέλ Ν’ Λουντούλου, Αλέξανδρος Καλογέρης, Δημήτρης Σαμαράς, Γιάννης Φυσέκης, Στέλιος Νάκας, Βασίλης Κωνσταντινίδης

Με τον Αλεξ Κάλας να αναλαμβάνει τα ηνία της ομάδας, ο ΑΡΗΣ μπαίνει δυνατά στο… παζάρι του Γενάρη με στόχο να προσθέσει ποιότητα και βάθος στο ρόστερ, στην πρώτη χρονιά της ομάδας στη Γ’ Εθνική. Το πρόσημο για τους περισσότερους ήταν θετικό, αλλά είχε λίγη σημασία και αξία από τη στιγμή που το καλοκαίρι δεν επιτεύχθηκε ο στόχος της ανόδου. Γεωργιάδης, Ν’ Λουντούλου, Καλογέρης, Σαμαράς και Κωνσταντινίδης συνέχισαν και την επόμενη σεζόν, βοηθώντας στην άνοδο της ομάδας στη Football League, πριν αποχωρήσουν όλοι το καλοκαίρι.

Ιανουάριος 2016: Κώστας Σαμαρόπουλος

Ο ΑΡΗΣ έχει μία διαφορά ασφαλείας από τη 2η θέση και με το ρόστερ να είναι… υπεργεμάτο από τον περασμένο Σεπτέμβριο, διοίκηση και προπονητής κρίνουν ότι δεν χρειάζονται περαιτέρω κινήσεις. Με εξαίρεση εκείνη του Σαμαρόπουλου για την άμυνα, χωρίς όμως να φανεί και το καλοκαίρι να αποχωρεί.

Προτεινόμενα Άρθρα