Ισχυρός και πάλι στον "άσσο"

από Νίκος Παπαδόπουλος

Η θέση του τερματοφύλακα είναι από τις θέσεις που μέχρι πρότινος δεν δημιουργούσε ιδιαίτερη κουβέντα στον ΑΡΗ.

Η χρονιά ξεκίνησε με τον Χουλιάν Κουέστα, κάποια λάθη του οποίου όμως “έφεραν” στην ενδεκάδα τον Ζακαρί Μπουσέ και με τον Άκη Μάντζιο να τον σταθεροποιεί.

Μέχρι την περασμένη Κυριακή, ο “‘άσσος” ήταν από τις θέσεις που απασχολούν λιγότερο τον Έλληνα τεχνικό. Μέχρι που οι συγκυρίες δημιούργησαν για τον Μάριο Σιαμπάνη μία ευκαιρία την οποία άρπαξε από τα μαλλιά.

Δύο καθοριστικές επεμβάσεις, αυτοπεποίθηση με τη μπάλα στα πόδια και… κρύο αίμα στη διαχείριση της επιστροφής του σε ματς 1ης κατηγορίας έπειτα από τρία χρόνια. Και μόλις 21 ετών. Από συμπληρωματική προσθήκη μετετράπη σε περίπτωση με προοπτική. Ο παίκτης που κάποτε οι γνώστες της θέσης αποκαλούσαν ως “τα καλύτερα… πόδια στην Ελλάδα” (λόγω της ικανότητάς του με τη μπάλα κάτω).

Εύλογα λοιπόν δημιουργείται το ερώτημα για τον τρόπο με τον οποίο ο ΑΡΗΣ θα διαχειριστεί την περίπτωση του Σιαμπάνη. Λόγω ταλέντου, ηλικίας, προοπτικής αλλά και της εμφάνισης που έκανε την περασμένη εβδομάδα.

Κανείς δεν μπορεί να προεξοφλήσει την παραμονή του στην ενδεκάδα, επειδή έκανε ένα καλό ματς. Δεν είναι όμως και απίθανο. Πλέον όμως δεν αποκλείεται να μπει… σφήνα ανάμεσα σε Μπουσέ και Κουέστα. Ηδη γίνεται αυτό ως σκέψη και είναι πιθανό να το δούμε και σε μελλοντικές αποστολές, από τη στιγμή που ο Άκης Μάντζιος διακατέχεται από ένα αίσθημα δικαίου και θέλει να επιβραβεύει όσους πηγαίνουν καλά.

Για τον ΑΡΗ πάντως, το ευχάριστο είναι ότι σε ακόμα μία θέση φαίνεται να απολαμβάνει την παρουσία τριών επιλογών που ανά πάσα στιγμή μπορούν να ανταποκριθούν στον ρόλο του βασικού…

Και όλα αυτά ενώ πριν μόλις έναν χρόνο υπήρχε μόνο ο Κουέστα και ο Έμαν που δεν ενέπνεε εμπιστοσύνη στους ανθρώπους της ομάδας… 

Προτεινόμενα Άρθρα