Πήρε… σχεδόν το απόλυτο

από Νίκος Παπαδόπουλος

Για τον ΑΡΗ, το ματς με την ΑΕΚ δεν ήταν εκ αρχής ένα απλό παιχνίδι. Ηταν ένας συνδυασμός πραγμάτων.

Το θέμα της έδρας ήταν το μείζον ζήτημα, με τη συγκυρία της ολικής καραντίνας να… φέρνει εν τέλει το ματς ξανά στη Θεσσαλονίκη και αφού πρώτα είχε “μεταφερθεί” στη Λαμία.

Η εξέλιξη αυτή βοηθήσε επίσης ώστε οι “κιτρινόμαυροι” να κάνουν το “2 στα 2”, αφού ήθελαν να γίνει το ματς σε αυτό το τάιμινγκ. Δηλαδή με την Ένωση να προέρχεται από συνεχόμενα παιχνίδια και με τις απουσίες που μετράει. Στοιχεία που ευνοούν την ομάδα του Άκη Μάντζιου, χωρίς όμως να την καθιστούν και το μεγάλο φαβορί σε ένα ματς που δεν παύει να είναι ντέρμπι. 

Το ιδανικό για τον ΑΡΗ θα ήταν και ο ορισμός ενός ξένου διαιτητή, όπως και έπρεπε να γίνει από την ΚΕΔ πριν προχωρήσει στην επιλογή των Τζήλου και Καραντώνη (VAR). Δύο επίφοβες επιλογές και κόντρα στη λογική τέτοιων αγώνων, που όμως δεν θα πρέπει να προκαλεί έκπληξη δεδομένης της προσέγγισης που έχουν προς τον ΑΡΗ όσοι κάνουν κουμάντο στην ελληνική διαιτησία. 

Στον ΑΡΗ ελπίζουν ότι υπό το βλέμμα του Κλάτενμπεργκ θα αποφευχθούν τα μεγάλα λάθη και ότι η διαιτησία δεν θα επηρεάσει το ματς της Κυριακής (08/11).

Προτεινόμενα Άρθρα