Το επόμενο βήμα του Ματέο

από Νίκος Παπαδόπουλος

Η είδηση της έλευσης του Ματέο Γκαρσία στον ΑΡΗ, έφερε σε όλους παλιές θύμισες… Οχι τόσο παλιές βέβαια αφού ο "δαιμόνιος" Αργεντινός έκανε διάλειμμα μόλις ενός έτους για να επιστρέψει στη Θεσσαλονίκη που αγάπησε αλλά και αγαπήθηκε.

Ολοι είχαμε μείνει στην εκρηκτικότητα του Ματέο, τις κινήσεις του στο χώρο, τη βοήθεια του ανασταλτικά ή τους τρόπους που μπορεί να… τρυπώσει από το πουθενά σε μία φάση και να σκοράρει.

Τα περισσότερα από τα παραπάνω έχουν διατηρηθεί. Άλλα τα “βγάζει” περισσότερο και άλλα λιγότερο, στην προσπάθειά του να επαναφέρει τον αγωνιστικό του ρυθμό στα επιθυμητά επίπεδα.

Παρατηρώντας όμως τον 24χρονο μέχρι στιγμής, διακρίνεται μία παραπάνω ωριμότητα στο παιχνίδι του. Μία προσπάθεια -ή και φυσική εξέλιξη των πραγμάτων- να εξελίξει τον εαυτό του μέσα στο γήπεδο και να ενισχύσει τομείς στους οποίους υστερούσε προ δύο ετών. Δηλαδή τη σταθερότητα του παιχνιδιού του και την ουσιαστική προσφορά του σε αυτό. Να πάει, πιο απλά, στο επόμενο level.

Ο Ματέο μπορεί να έχει το γκολ υπό συγκεκριμένες συνθήκες. Άρα, λόγω θέσης, αυτό που μπορεί να προτάξει πολύ καλύτερα είναι η συμμετοχή του στο δημιουργικό κομμάτι. Και ήδη παρουσιάζει τέτοια δείγματα. Είτε ως εξτρέμ αλλά κα ως κεντρικός μεσοεπιθετικός.

Στο τελευταίο μισάωρο του αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολης, ο Άκης Μάντζιος πέρασε τον Αργεντινό άσσο στον άξονα. Στην ίδια θέση προ δύο ετών είχε χρησιμοποιηθεί και επί Ερέρα. Τότε φαινόταν να μην του… κουμπώνει, σε αντίθεση με την εμφάνισή του απέναντι στους Αρκάδες.

Το διάστημα εκείνο ήταν που φάνηκε και περισσότερο στο ματς, προσθέτοντας στον άξονα της ομάδας τόσο ποιότητα όσο και βοήθειες στο ανασταλτικό κομμάτι. Συν ότι μπορεί να λειτουργεί ως “μπαλαντέρ”, κάνοντας μετατόπιση στην πλευρά που βρίσκεται η μπάλα.

Ο Μάντζιος δεν έκανε τυχαία αυτή την κίνηση. Και δεν αποκλείεται να την επαναλάβει στο μέλλον, διακρίνοντας δημιουργικές τάσεις στον Γκαρσία αλλά και ικανότητα για να ανταποκριθεί σε αυτόν τον ρόλο, ειδικά από τη στιγμή που στην εξίσωση μπαίνει και ο Σιαντέ Σίλβα.

Προτεινόμενα Άρθρα