Ντέρμπι μετά την κλήρωση για Σίτι

από AllAboutARIS

Ματς-φωτιά στην ουρά

Από την περασμένη Τρίτη πετάει στα σύννεφα. Από σήμερα όμως η Μάντσεστερ Σίτι οφείλει να επιστρέψει στην πραγματικότητα.

Γιατί καλό το Champions League, όνειρο ζωής οι ημιτελικοί με τη Ρεάλ Μαδρίτης, αλλά πρέπει να περιμένουν. Και να πάρει προτεραιότητα στο μυαλό των «πολιτών» το σημερινό ντέρμπι με την Τσέλσι.

Χωρίς βαθμολογικό κίνητρο, αλλά με μια πανίσχυρη παράδοση υπέρ τους (που λέει ότι έχουν μια μόλις ήττα σε 17 εντός έδρας παιχνίδια με τη Σίτι) οι Λονδρέζοι θα προσπαθήσουν να σώσουν κάτι από το πληγωμένο τους γόητρο. Ακόμα λοιπόν κι αν δεν επαναλάβουν θρίαμβο όπως το 5-1 του Κυπέλλου (όταν είχαν πετύχει τους «πολίτες» με πολλούς αναπληρωματικούς) σε περίπτωση που επικρατήσουν θα τους έχουν κάνει μεγάλη ζημιά.

Διότι η ομάδα του Πελεγκρίνι προσπαθεί να κρατηθεί στη μάχη για την τρίτη θέση (απέχει έναν πόντο από την Άρσεναλ) αλλά κυρίως θέλει να κρατηθεί στην τέταρτη, όπου είναι απειλητικά κοντά η συμπολίτισσα Γιουνάιτεντ. Πόσω μάλλον από τη στιγμή που οι «κόκκινοι διάβολοι» θα υποδεχθούν νωρίτερα την πεσμένη και απογοητευμένη Άστον Βίλα και με την ψυχολογία από την πρόκριση επί της Γουέστ Χαμ στο Κύπελλο, λογικά θα έχουν πλησιάσει στον πόντο.

Κατά τ’ άλλα, ωραίο ματς, αλλά με μονόπλευρο βαθμολογικό ενδιαφέρον είναι το Έβερτον-Σαουθάμπτον, όπου οι «άγιοι» θέλουν να διατηρήσουν τις πιθανότητές τους για ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο. Ο… σκοτωμός ωστόσο θα γίνει στην ουρά, με τη Σάντερλαντ να παίζει ένα από τα τελευταία της χαρτιά στην έδρα της Νόριτς, η οποία είναι η μόνη που μπορεί ρεαλιστικά να κυνηγήσει για να σωθεί.

Το ίδιο ισχύει, δε, και για τη Νιούκαστλ, που θα πρέπει να αρχίσει να παίρνει απόφαση το μοιραίο αν δεν καταφέρει να επικρατήσει ούτε της αδιάφορης Σουόνσι (έπειτα από έναν μόλις πόντο στις επτά τελευταίες αγωνιστικές).

Το πρόγραμμα της 34ης αγωνιστικής

Σάββατο 16/4 (17:00)

Νόριτς-Σάντερλαντ (14:45)
Έβερτον-Σαουθάμπτον
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Άστον Βίλα
Νιούκαστλ-Σουόνσι
Γουέστ Μπρομ-Γουότφορντ
Τσέλσι-Μάντσεστερ Σίτι (19:30)

Κυριακή 17/4

Μπόρνμουθ-Λίβερπουλ (15:30)
Λέστερ-Γουέστ Χαμ (15:30)
Άρσεναλ-Κρίσταλ Πάλας (18:00)

Προτεινόμενα Άρθρα