Κυνήγησε το… ιδανικό, έμεινε ζωντανός στην πρόκριση

από AllAboutARIS

Ο ΑΡΗΣ είχε δύο στόχους. Πρώτον την νίκη κόντρα στην Άλμπα και δεύτερον την διαφορά. Το πρώτο το πέτυχε στο 39ο λεπτό, το δεύτερο το κυνήγησε ως το τέλος αλλά δεν ήρθε. Όμως οι "κίτρινοι" έμειναν ζωντανοί στην υπόθεση πρόκριση στα προημιτελικά του EuroCup. Συγκλονιστικός Σίμτσακ, εξαιρειτκός ΜακΝίλ.

Ο ΑΡΗΣ αντιμετωπίσε πρόβλημα στο πρώτο δεκάλεπτο στο αμυντικό κομμάτι πάνω στον Κικάνοβιτς ο οποίος κράτησε την Άλμπα μπροστα στο σκορ. Οι “κίτρινοι” επιθετικά δεν είχαν λύσεις, περιφερειακά ήταν άστοχοι ενώ μέσα στην ρακέτα ο Χάγκινς τέθηκε εκτός νωρίς με τρία φάουλ. Οι Γερμανοί προηγήθηκαν με 8-12 και με 10-15 στο 6ο λεπτό, με τον ΜακΝίλ να δίνει κάποιες προσωρινές λύσεις επιθετικά αλλά να μην αλλάξει κάτι όσον αφορά την πρωτοπορία στο σκορ, με την Άλμπα να κλείνει μπροστά την πρώτη περίοδο με 15-19.
Ένας διαφορετικός ΑΡΗΣ παρουσιάστηκε στην δεύτερη περίοδο. Με κορυφαίο σε άμυνα και επίθεση τον Σίμτσακ, οι “κίτρινοι” εγκλώβισαν την Άλμπα, περιόρισαν τον Κικάνοβιτς και έκαναν ένα επιμέρους σερί 13-2 για να προηγηθούν με 28-21 στο 14ο λεπτό. Ο Κικάνοβιτς έφτασε τους 15 πόντους στο ημίχρονο και κράτησε ζωντανή την Άλμπα, η οποία στην συνέχεια βρήκε πόντους από τον Μιλοσάβγιεβιτς. Ο ΜακΝίλ βρήκε ρυθμό, ο Ουότερς πήρε την… σκυτάλη και με τρίποντο στην εκπνοή του πρώτου ημιχρόνου έδωσε στον ΑΡΗ… αέρα οχτώ πόντων (42-34).
Ο ΑΡΗΣ παρά την πίεση της Άλμπα κατάφερε να κρατήσει μία διαφορά ασφαλείας στο μεγαλύτερο διάστημα της τρίτης περιόδου. Οι “κίτρινοι” ήταν εξαιρετικά άστοχοι από τα 6.75 έχοντας στο τέλος της τρίτης περιόδου το αρνητικό 2/16 και 12%. Οι Γερμανοί από την άλλη προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν τα άσχημα ποσοστά των γηπεδούχων και αυτό είχε αποτέλεσμα προς το τέλος της περιόδου, όταν έκαναν ένα σερί 8-2 και έκλεισαν την διαφορά στο -1 (55-54). Ο ΑΡΗΣ μπήκε στην τέταρτη περίοδο αποφασισμένος για την νίκη και με “όπλο” την άμυνα του άλλαξε τα δεδομένα στον αγώνα. Οι φιλοξενούμενοι δεν βρήκαν λύσεις, μιας και δεν μπορούσαν να… σπάσουν το μαρκάρισμα των “κιτρίνων”. Επιθετικά ο ΜακΝιλ με την βοήθεια του Σίμτσακ έδωσαν λύσεις και ο ΑΡΗΣ αντέδρασε όταν η Άλμπα μείωσε σε 60-59 και με ένα σερί 10-0 έστειλε την διαφορά στους 11 πόντους (70-59) στο 39ο λεπτό, δίνοντας τέλος στην υπόθεση νίκη. Στα τελευταία 60 δευτερόλεπτα ο ΑΡΗΣ κυνήγησε και την διαφορά, το +16 αλλά τα τρίποντα των Ουάιτ και Ουότερς ήταν άστοχα με αποτέλεσμα να μείνει μόνο στην πολύτιμη νίκη με 73-63.
Τα δεκάλεπτα: 15-19, 42-34, 55-54, 73-63.
ΑΡΗΣ (Πρίφτης): Ξανθόπουλος, Πελεκάνος 2, Ουάιτ 6, Ουότερς 11 (1), Ζάρας, Χάγκινς 6, Κοέν 5, Μούρτος, Σίμτσακ 18 (4/4β., 7/8διπ.), ΜακΝίλ 25 (1).
Άλμπα Βερολίνου (Ομπράντοβιτς): Λάουρι 7 (1), Κινγκ 1, Ακπινάρ, Κικάνοβιτς 15, Λόντσαρ 4, Βάργκας, Γουλφάρτ, Μιλοσάβγιεβιτς 14 (3), Τσέρι 14 (2), Ουάτ 8.

Προτεινόμενα Άρθρα