"Μέχρι τέλος Απριλίου πρέπει να ολοκληρωθεί η εκκαθάριση"

από AllAboutARIS

Για τα οικονομικά προβλήματα, την εκκαθάριση και τη συνεργασία με ΚΑΕ και ποδοσφαιρικό τμήμα μίλησε ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Γιάννης Ψηφίδης στην εκπομπή “AllAboutARIS ON AIR” στον “Libero 107,4”:

Για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Ερασιτέχνης: «Χθες έγινε το πρώτο διοικητικό συμβούλιο για το 2016 και το κυριότερο πρόβλημα είναι οι νομικές υποθέσεις που απασχολούν τον Ερασιτέχνη. Το νομικό μας τμήμα, ο κ. Γιαννόπουλος, ασχολείται με τις σχέσεις του Ερασιτέχνη με το δημόσιο και ο κ. Γρόλλιος που έχει αναλάβει τις δικαστικές υποθέσεις του ΑΡΗ. Τα πράγματα με το Δημόσιο βρίσκονται σε καλό δρόμο, αντιμετωπίσιμο και ο ΑΡΗΣ μπορεί να γίνει υγιής. Τακτοποιήθηκε ένα θέμα που είχαμε με το Δημόσιο που αφορούσε πρόστιμα ύψους άνω των 2 εκατομμυρίων το οποίο πλέον δεν επιβαρύνει τον σύλλογο. Τα δικαστήρια όμως συνεχίζονται, κάθε μήνα έχουμε πάνω από 3-4 υποθέσεις, οι οποίες όμως είναι κι αυτές διαχειρίσιμες και μπορούν να μπουν σε μία σειρά με όλους αυτούς που έχουν λαμβάνειν κάτι από τον Α.Σ.

Το δεύτερο είναι το οικονομικό και αφορά τη ρευστότητα. Έχουμε εργαστεί και προετοιμαστεί κατάλληλα ώστε το 2016 να μπορέσει να λειτουργήσει ο Α.Σ. ΑΡΗΣ και να δημιουργήσουμε τα στοιχεία της ρευστότητας που είναι απαραίτητα. Στη συνέντευξη Τύπου που είχαμε παραχωρήσει είχα πει ότι οι στόχοι αυτού του Δ.Σ. είναι δύο όσον αφορά τις κατευθύνσεις προς αυτούς που μπορούν να στηρίξουν τον Α.Σ. Ο πρώτος είναι ο λαός της ομάδας και ο δεύτερος είναι η περιουσία του συλλόγου. Αυτοί οι δύο παράγοντες μπορούν να βοηθήσουν τη ρευστότητα του Ερασιτέχνη. Για τον πρώτο, τον κόσμο της ομάδας, έχουμε δημιουργήσει το γραφείο υποδοχής των μελών και από την Πέμπτη θα μπορεί να υποδέχεται τον κόσμο του ΑΡΗ σε έναν πολύ ωραίο χώρο στη γωνία της Παπαναστασίου. Εκεί μπορεί το κάθε μέλος να βοηθήσει και παρακαλώ όλον τον κόσμο του ΑΡΗ να το κάνει γιατί με τη βοήθειά του ενισχύει δύο τομείς. Έναν τον οικονομικό τομέα, με συνδρομή 20 ευρώ που δεν είναι πολύ μεγάλη. Στόχος μας είναι να εγγράψουμε σε μεγάλο βαθμό τους 12.500 ανθρώπους που υπήρξαν κατά περιόδους μέλη του Ερασιτέχνη. Επίσης, τον Μάιο θα υπάρξει γενική συνέλευση κατά την οποία θα μετατραπεί το ποδοσφαιρικό τμήμα από ερασιτεχνικό σε ΠΑΕ. Εκεί, η παρουσία τους θα είναι χρήσιμη και γι’ αυτό τους ζητάω να έρθουν να εγγραφούν. Δεν θα έχουν δικαίωμα ψήφου γιατί χρειάζεται ένας χρόνος για να το αποκτήσουν αλλά και μόνο η παρουσία τους είναι σημαντικότατο γεγονός για τον Ερασιτέχνη. Όσον αφορά τα παλιά μέλη, θα τους δώσουμε τη δυνατότητα πληρώνοντας μόνο τη φετινή σεζόν να αποκτήσουν ξανά το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι».

Για τις κινήσεις του Ερασιτέχνη για τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει στο προσεχές κοντινό διάστημα: «Τα οικονομικά προβλήματα δυστυχώς ξεκίνησαν να μας ταλαιπωρούν από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε. Κάνουμε μεγάλη προσπάθεια, τόσο στο νομικό κομμάτι, όσο και σε αυτό της ρευστότητας και στην οργάνωση. Βρήκαμε ένα λογιστήριο που ήθελε βελτίωση και το βελτιώσαμε. Στο χθεσινό Δ.Σ. συντάξαμε τον προϋπολογισμό και τα έξοδα για την αντιμετώπιση των μεγάλων τμημάτων που είναι το ποδόσφαιρο, το μπάσκετ και το βόλεϊ. Όπως προανέφερα, στόχος μας είναι ο κόσμος του ΑΡΗ και η περιουσία του Ερασιτέχνη. Σχετικά με την περιουσία του Α.Σ., κάναμε έξωση στην ΑΡΗΣ Εμπορική, ελευθερώσαμε τα καταστήματα και μετά από λίγο χρόνο θα αποτελέσουν ένα πολύ σοβαρό έσοδο για τον σύλλογο».

Για την εκκαθάριση: «Με το θέμα δεν ασχολείται ο κ. Γρόλλιος. Μετά τη συνάντηση που κάναμε στην αρχή της χρονιάς με τον κ. Καρυπίδη και το μνημόνιο που έχουμε υπογράψει, την υπόθεση την έχει αναλάβει η πλευρά του κ. Καρυπίδη. Το θέμα το έχουν αναλάβει οι δικοί του δικηγόροι και θέλω να πληροφορήσω ότι μέχρι το τέλος Απριλίου θα πρέπει να έχει τελειώσει το θέμα της εκκαθάρισης για να περάσουμε μετά τον Μάιο στη γενική συνέλευση του Ερασιτέχνη και τη σύσταση μίας πεντακάθαρης ΠΑΕ για να μην υπάρχουν και προβλήματα με τον νέο αθλητικό νόμο. Φυσικά εχουμε την γνωμοδότηση της ΕΕΑ πουχει πάρει ο κ.Γρόλλιος, αλλά θέλουμε να τελειώσουμε για να είμαστε 100% σίγουροι».

Για το ταξίδι που έκανε πρόσφατα στην Αθήνα και την επίσκεψη στον Γ.Γ Αθλητισμού: «Συζητήσαμε διάφορα θέματα κι ένα πολύ μεγάλο που μας απασχολεί είναι οι οφειλές προς τη ΔΕΗ. Ο ΑΣ παραχωρούσε τις εγκαταστάσεις στην ΠΑΕ και δημιουργήθηκε ένας λογαριασμός ο οποίος ήρθε μας… τρόμαξε. Αυτή τη στιγμή έχω στα χέρια μου έναν λογαριασμό γύρω στις 925.000 ευρώ. Είναι πολύ σοβαρό το θέμα γιατί αυτό που δεν πρέπει να επιτρέψουμε είναι να κατέβει ο διακόπτης της ΔΕΗ και να μην έχει ρεύμα το γήπεδο. Το έχουμε εν μέρει πετύχει και σύντομα θα είμαστε σε θέση να διακανονίσουμε ή να τακτοποιήσουμε και αυτή την εκκρεμότητα».

Για τη βοήθεια που έχει ο Ερασιτέχνης και τη συνεργασία με ΚΑΕ και ποδοσφαιρικό τμήμα: «Το Δ.Σ. του Ερασιτέχνη έχει βρει δίαυλο επικοινωνίας με τον κ. Καρυπίδη και εισπράττει αυτά που προβλέπεται κι επίσης βρήκε τους τρόπους επικοινωνίας με την ΚΑΕ, τον πρόεδρο και τον νέο ιδιοκτήτη και προχωράμε πολύ καλά Είμαστε πάρα πολύ ενθουσιασμένοι γιατί είμαστε το πρώτο Δ.Σ. που έχουμε βάλει τα πράγματα σε μία τέτοια σειρά και προχωράμε. Εννοείται ότι λαμβάνουμε και από το μπάσκετ και το ποδόσφαιρο όλα τα χρήματα που προβλέπεται».

Για τις ομάδες Κ-16 και Κ-17 του ποδοσφαίρου: «Η συμφωνία με τον κ. Καρυπίδη θα οριστικοποιηθεί αύριο μετά το φιλικό της αντρικής ομάδας. Έχουν γίνει οι σχετικές συζητήσεις σήμερα και θα ολοκληρωθεί και τυπικά αύριο. Δεν εννοείται ποδοσφαιρικός ΑΡΗΣ χωρίς ακαδημίες και σαφώς πρέπει να τύχουν ιδιαίτερης προσοχής από τον Ερασιτέχνης. Οι ακαδημίες θα κάνουν μεγάλο τον ΑΡΗ. Πάντως μέχρι το καλοκαίρι οι ομάδες αυτές θα είναι υπό τη σκέπη του Ερασιτέχνη».

Για το τμήμα βόλεϊ: «Βρήκαμε μία δύσκολη κατάσταση και μάλιστα έγινα πρόεδρος στο ΤΑΠ γιατί μέσα σε μία μέρα έπρεπε να υπογράψω τα συμβόλαια των παικτών προκειμένου η ομάδα να αγωνιστεί κανονικά στο πρωτάθλημα. Έγινα πρόεδρος του ΤΑΠ πριν γίνω ακόμα πρόεδρος στον Ερασιτέχνη. Το μπάσκετ είναι ΚΑΕ, το ποδόσφαιρο έχει τον κ. Καρυπίδη και προχωράει κανονικά, το ΤΑΠ όμως ανήκει στον ΑΣ. Μπήκαμε ως διοίκηση αφού είχαν ήδη ξεκινήσει τα τμήματα να λειτουργούν αλλά είχα πει ότι θα κάνουμε κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να μπορέσουμε να δώσουμε λύσεις. Το βόλεϊ βρίσκεται πολύ ψηλά στις προτεραιότητές μας ως Δ.Σ. και θα προσπαθήσουμε να διατηρηθούμε στην Α1. Έχουμε πετύχει ήδη αρκετά πράγματα, είμαστε μία ομάδα καλή που βρίσκεται στην 8η θέση κι εμείς από την πλευρά μας ως διοίκηση του Ερασιτέχνη είναι να κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας ώστε να το διατηρήσουμε. Το βόλεϊ έχει μπάτζετ 198.000 ευρώ και έσοδα 11.000. Ο καθένας καταλαβαίνει πόσο σοβαρά είναι τα πράγματα για το ΤΑΠ και τον Ερασιτέχνη. Στόχος μας είναι η παραμονή στην Α1 και στη συνέχεια το καλοκαίρι να ψάξουμε τις λύσεις για ένα τμήμα βόλεϊ που κάθε μήνα θα μπορεί να πληρώνει τους ανθρώπους του κάθε μήνα. Αν είχαμε μπει από το καλοκαίρι θα μπορούσαμε να κάνουμε θαύματα. Μπήκαμε όμως μέσα Οκτωβρίου και τα πράγματα ήταν πολύ δύσκολα».

Προτεινόμενα Άρθρα