"Υποχρεωτική η κάρτα φιλάθλου"

από AllAboutARIS

Ο Γιώργος Μποροβήλος μίλησε για τις αντιδράσεις που υπάρχουν για την Κάρτα Φιλάθλου και τόνισε ότι αυτή θα γίνει υποχρεωτική από την Πρωτοχρονιά του 2016.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Γιώργος Μποροβήλος για την κάρτα φιλάθλου σε συνέντευξή του στο ΑΜΠΕ:

Κάμερες στα γήπεδα, ηλεκτρονικό εισιτήριο, τουρνικέ για την είσοδο των φιλάθλων: ποια είναι η ανταπόκριση των ΠΑΕ;

«Από την πρώτη στιγμή που ο υφυπουργός εξέφρασε την πρόθεση να καθιερωθεί ηλεκτρονικό εισιτήριο και κάμερες σε όλα τα γήπεδα της Σούπερ Λιγκ, εμείς υποστηρίξαμε το μέτρο. Αυτή τη στιγμή όλα τα γήπεδα, στα οποία φιλοξενούνται δικοί μας αγώνες, έχουν και κάμερες και ηλεκτρονικό εισιτήριο.

Είμαστε έτοιμοι και ήδη αυτό εφαρμόζεται. Όσο για τα τουρνικέ, οι περισσότερες ομάδες τα έχουν εγκαταστήσει εκτός από 2-3 περιπτώσεις, όπου όμως έχουν γίνει οι σχετικές μελέτες και βρισκόμαστε σε διαδικασία ολοκλήρωσης της τοποθέτησής τους εντός των προσεχών ημερών, καθώς κάποια στάδια είναι δημοτικά».

Η κάρτα φιλάθλου έχει προκαλέσει την αντίδραση σημαντικού μέρους των οπαδών, όπως πολύ συχνά γίνεται αντιληπτό μέσω της εικόνας των τηλεοπτικών μεταδόσεων. Ποια είναι η θέση των ΠΑΕ επ’ αυτού;

«Ως ιδέα δεν είμαστε αντίθετοι, είναι όμως ένα θέμα που δημιουργεί πάρα πολλά ζητήματα και πολλές δυσκολίες, προκειμένου κάποιος να μπορεί να αγοράσει ένα εισιτήριο. Με την ΚΥΑ που ισχύει απαιτείται ο αριθμός ΑΜΚΑ και η αστυνομική ταυτότητα.

Σε πολλές περιπτώσεις όμως υπάρχουν άνθρωποι που δεν έχουν ΑΜΚΑ, όπως για παράδειγμα οι ομογενείς, που, αν θέλουν να παρακολουθήσουν ένα παιχνίδι στις διακοπές τους, δεν μπορούν. Επίσης, η διαδικασία είναι χρονοβόρα, προκειμένου κάποιος να καταθέσει τα στοιχεία που προανέφερα.

Από εκεί και ύστερα, όμως, πρέπει να ενημερώσουμε το φίλαθλο κοινό ότι, σύμφωνα με το νόμο, από την 1/1/2016 η κάρτα φιλάθλου είναι υποχρεωτική για την έκδοση εισιτηρίου και καλό είναι, όσο υπάρχει ακόμη χρόνος, ο κόσμος να ενδιαφερθεί για να την εκδώσει και να μη συνωστίζεται και ταλαιπωρείται την τελευταία στιγμή».

Η Σούπερ Λιγκ έχει καταθέσει κάποια πρόταση προς τον Υφυπουργό για να απλοποιηθεί η διαδικασία;

«Νομίζω πως θα μπορούσε κάποιος να εκδώσει μια κάρτα φιλάθλου με την αστυνομική ταυτότητα ή το διαβατήριό του. Αυτή τη στιγμή ο νόμος προβλέπει πως χρειάζεται και ο αριθμός ΑΜΚΑ. Εμείς είμαστε σε επαφή με το υπουργείο για να δούμε την περίπτωση, κατά την οποία θα μπορέσουμε να βελτιώσουμε τη διαδικασία, ούτως ώστε να γίνει πιο απλή και να μπορεί ο κάθε φίλαθλος να μπει πιο εύκολα σε ένα γήπεδο».

Με την αντίδραση που έχει εκφραστεί ως τώρα και συνεχίζεται, τα μέλη του συνεταιρισμού ανησυχούν για κάποια σημαντική απώλεια εσόδων, όπως για παράδειγμα από μια μαζική αποχή διαμαρτυρίας;

«Εμείς είμαστε απ’ αυτούς που υποστηρίξαμε και τις κάμερες στα γήπεδα και το ηλεκτρονικό εισιτήριο. Από εκεί και ύστερα πιστεύουμε πως είναι προς όφελος των φιλάθλων, αρκεί οι φίλαθλοι να το καταλάβουν, αλλά και το υπουργείο να καταλάβει ότι πρέπει να κάνει πιο απλές τις διαδικασίες, ώστε να μπορεί κάποιος να αγοράσει εύκολα ένα εισιτήριο.

Με καλή θέληση, θα μπορέσουμε να προσπεράσουμε τα όποια προβλήματα και τις όποιες παθογένειες έχει δημιουργήσει η εφαρμογή αυτού του νόμου, προκειμένου να απλοποιήσουμε τα πράγματα».

Προτεινόμενα Άρθρα