"Ιστορικό παιχνίδι κόντρα στον ΑΡΗ"

από AllAboutARIS

Ο πρώην τερματοφύλακας του ΑΡΗ, Γιάννης Μάντζαρης, μίλησε στην εκπομπή «AllAboutARIS On Air», για το επερχόμενο παιχνίδι των «κιτρίνων» με την Α.Π.Ε. Λαγκαδά.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο 19χρονο άσσος:

Για το πώς είναι το κλίμα στην καινούργια του ομάδα:

“Τα πράγματα εδώ είναι πολύ καλά και πολύ οργανωμένα. Δεν σημαίνει κάτι το γεγονός ότι η ομάδα είναι νεοφώτιστη. Στην διοίκηση υπάρχουν άνθρωποι που αγαπάνε πολύ την ομάδα, είναι εργατικοί κι έχουν δουλέψει σκληρά για να φέρουν σε αυτό το επίπεδο την ομάδα. «Πονάνε» τα λεφτά τους, είναι δίπλα μας και μας στηρίζουν. Για τα ελληνικά δεδομένα η όλη κατάσταση είναι πολλή καλή. Έχουμε το δικό μας γήπεδο, προπονούμαστε χωρίς πρόβλημα. Η Α.Π.Ε. είναι μια ομάδα που την χρειάζεται η Γ΄ Εθνική και το ελληνικό ποδόσφαιρο γενικότερα. Έχει όλα τα φόντα για να πετύχει και ποιος ξέρει στο μέλλον μπορεί να επιτεύξει κάτι πολύ μεγαλύτερο”.

Για το αν ο κόσμος της περιοχής στηρίζει την ομάδα:

“Οι άνθρωποι εδώ πέρα το έχουν πάρει πολύ ζεστά, είναι φιλοξένοι και συμπαραστέκονται στην ομάδα. Με την Δόξα Δράμας γεμίσανε το γήπεδο, δείχνουν ότι είναι κοντά στην ομάδα και την αγαπάνε”.

Για το ιστορικής σημασίας επερχόμενο παιχνίδι με τον ΑΡΗ:

“Είναι όντως ιστορικό παιχνίδι. Γιατί και ο Κύριος Μαρμούδης που είναι ο στυλοβάτης και μπροστάρης αυτής της προσπάθειας που γίνεται στην Α.Π.Ε., έχει διατελέσει παράγοντας του ΑΡΗ στο παρελθόν. Είναι ένα ιδιαίτερο παιχνίδι, καθώς όλοι έχουμε περάσει από τον ΑΡΗ. Μακάρι να γίνει ωραίο παιχνίδι και να το θυμόμαστε”.

Η άποψή τους για τον φετινό ΑΡΗ:

“Κάθε Κυριακή βλέπω τα παιχνίδια του ΑΡΗ. Άλλωστε εκεί μεγάλωσα, εκεί ανδρώθηκα. Συγκριτικά με τις δύο προηγούμενες χρονιές που είχαμε περισσότερο, φέτος βλέπω πως τα πράγματα έχουν πάρει θετική τροπή. Ο ΑΡΗΣ έχει μια πολλή καλή ομάδα φέτος και δεν θ’ αντιμετωπίσει κανένα πρόβλημα”.

Για τον ρόλο που παίζει το περσινό στραβοπάτημα:

“Σίγουρα κι αυτό αποτελεί κι ένα επιπλέον όπλο για την ομάδα. Εκτός από το πολύ καλό ρόστερ ο ΑΡΗΣ φέτος έχει και την εμπειρία, γνωρίζει τις απαιτήσεις της Γ΄ Εθνικής. Πέρυσι δεν τις γνώριζε, με αποτέλεσμα να στραβοπατήσει κάποιες φορές, στραβοπατήματα που αποδείχθηκαν σημαντικά. Φέτος πιστεύω πως όλοι στον ΑΡΗ θα μπορέσουν ν’ αντιμετωπίσουν οποιαδήποτε κατάσταση”.

Για το πώς αντιμετωπίζουν οι υπόλοιπες ομάδες τον ΑΡΗ:

“Ο ΑΡΗΣ είναι το αδιαφιλονίκητο φαβορί. Ακόμη και με φίλους μου που το συζητάω και φτάνει η κουβέντα στον ΑΡΗ, λένε «τι ομάδα έχουν φτιάξει φέτος, πηγαίνουν μόνο για την πρωτιά». Πιστεύω πως δεν θα έχει πρόβλημα φέτος”.

Για το πώς περιμένουν το παιχνίδι του Σαββάτου στην Α.Π.Ε.:

“Ο Άρης είναι το απόλυτο φαβορί. Εμείς όμως δεν θα κατέβουμε για να χάσουμε. Ποδόσφαιρο είναι. Έχουμε μιλήσει με τον προπονητή μας, έχουμε ένα πλάνο, θα πάμε να δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό και από εκεί και πέρα ό, τι μπορέσουμε να πάρουμε”.

Για το ρόστερ που διαθέτει αυτή την στιγμή η ομάδα του:

“Έχουμε παίκτες μ’ εμπειρία στο δυναμικό μας. Από Α΄ Εθνική έχουμε τον Παναγιωτουδη ο οποίος έχει παίξει και στην Βέροια και στον Πανιώνιο. Από εκεί κι έπειτα, έχουμε παίκτες με σεβαστή πορεία στην Γ΄ Εθνική, τον Πολίτη, τον Σαράφογλου, ο Σακαλής, παίκτες που γνωρίζουν πολύ καλά την κατηγορία. Παίκτες μεγάλοι σε ηλικία, που μας έχουν βοηθήσει, από την στιγμή που είμαστε νεοφώτιστη ομάδα. Χρειάζονται τέτοιοι παίκτες για να μείνουμε στην κατηγορία”.  

Για την θητεία του στον ΑΡΗ:

“Από εννέα χρονών έπαιζα στον ΑΡΗ. Έχω περάσει απ’ όλα τα τμήματα και ήμου και για δύο χρόνια στην πρώτη ομάδα. Η συνεισφορά μου στην ομάδα δεν είναι τόσο μεγάλη συγκριτικά με άλλους παίκτες, αλλά η θέση του τερματοφύλακα είναι ιδιαίτερη”.

Αν ήταν δική του απόφαση ν’ αποχωρήσει το καλοκαίρι:

“Όχι δεν ήταν δική μου απόφαση, αλλά αν παρέμενα στο ρόστερ θα ήμουν πάλι είτε τρίτος, είτε τέταρτος τερματοφύλακας. Κάποια στιγμή λες, ότι πρέπει ν’ αποδείξεις πράγματα μέσα στο γήπεδο, μόνο μέσα από την προπόνηση δεν μπορείς να διακριθείς. Ήταν μεγάλο πλεονέκτημα το γεγονός ότι ήμουν παίκτης του ΑΡΗ, αλλά δεν θα με βοηθούσε το να έβλεπα τα παιχνίδια από την κερκίδα.

Φέτος μου έδωσε την ευκαιρία ο Λαγκαδάς ν’ αποδείξω τις ικανότητες μου και την αξία μου. Μελλοντικά ποιος ξέρει, αν η πόρτα του ΑΡΗ είναι ανοιχτή και η απόδοσή μου ανάλογη με τις απαιτήσεις της ομάδας, να επιστρέψω εκεί που μεγάλωσα!”.

Για το γεγονός ότι ενώ βγήκαν πολλοί παίκτες από τις ακαδημίες, κανένας -πλην εξαιρέσεων- δεν μπόρεσε να δώσει το κάτι παραπάνω:

“Το κάτι παραπάνω εξαρτάται από το πώς το εννοεί κανείς. Η δική μου φουρνιά πήρε ένα πρωτάθλημα με την Κ-17 και από εκείνη την ομάδα προωθήθηκαν μόνο 12 άτομα. Την επόμενη σαιζόν κάναμε πάλι καλή πορεία με την δεύτερη ομάδα, υπό δύσκολες συνθήκες, βγήκαμε τέταρτοι στο πρωτάθλημα και φέραμε καλά αποτελέσματα.

Την επόμενη χρονιά η ομάδα έπεσε στην Γ΄ Εθνική και δεν προωθήθηκε κανένας. Δεν λέω, ίσως και η δική μας απόδοση να μην ήταν η απαιτούμενη, ίσως να χρειαζόταν να δείξουμε παραπάνω πράγματα για να πάρουμε περισσότερες ευκαιρίες, αλλά το πλάνο του ΑΡΗ διαχρονικά δεν ήταν να έχει πολλά παιδιά από τις ακαδημίες του. Πάντα υπήρχαν 2-3 άτομα από τις ακαδημίες που του προωθούσε η ομάδα, που έπαιξαν και στην συνέχεια κατάφεραν να πάρουν μεταγραφές. Στο ποδόσφαιρό όμως ο δρόμος δεν είναι εύκολος, κανένας δεν θα σου δώσει κάτι που δεν αξίζεις”.

Κλείνοντας, ο νεαρός γκολκίπερ σημείωσε:

“Οφείλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Νίκο Παπαδόπουλο ο οποίος έμαθα πως έγινε και υπεύθυνος των ακαδημιών πρόσφατα. Συνεργαστήκαμε πολλές φορές και μου έδωσε πολλά πράματα. Όσον αφορά την πρώτη ομάδα, μέσα σε δύο χρόνια είχα έξι προπονητές. Πιστεύω πως σαν 19χρονος δεν μπορώ να κρίνω ανθρώπους που έχουν γράψει πολύχρονη πορεία στον χώρο. Αν μπορούσαν να ξεχωρίσω κάποιον, αυτός θα ήταν ο κύριος Πασιαλής  και ο κύριος Θέος. Είναι δύο άνθρωποι που έχουν πολλή καλή επαφή με τα νέα παιδιά και θα είναι πολύ σημαντικό για τον ΑΡΗ να τους έχει μαζί του”.

 

Προτεινόμενα Άρθρα