Εστειλαν το μήνυμα

από AllAboutARIS

Η FIFA προτίθεται πλέον, να αντιμετωπίσει τις αξιώσεις αποζημίωσης σε μετρητά, προς τους συλλόγους, εάν «μετακομίσει» του αγώνες του Παγκοσμίου Κυπέλλου στο Κατάρ 2022, τον χειμώνα.

Το μήνυμα αυτό έδωσε ρητά,  να το καταλάβουν ο Ζεπ Μπλάτερ και η παρέα του, στην Παγκόσμια Ομοσπονδία, ο Καρλ Χάϊντς Ρουμενίγκε, ως πρόεδρος της Ενωσης των Ευρωπαϊκών Συλλόγων του ποδοσφαίρου.  «Οι σύλλογοι πρέπει να αποζημιωθούν αν το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022 γίνει τον χειμώνα. Το κόστος είναι μεγάλο για μας και δεν θα επιτρέψουμε η όποια αλλαγή στο πρόγραμμα, να επιβαρύνει τα σωματεία», είπε ο Κάλλε Ρουμενίγκε, ως πρόεδρος της  ECA.

Γνωρίζει πολύ καλά ο Ρουμενίγκε, ως πρόεδρος της πρωταθλήτριας Γερμανίας, της Μπάγερν Μονάχου και των πολλών διεθνών που είχε στο Μουντιάλ (14 παίκτες στο σύνολο), τις όποιες δυσκολίες υπάρχουν μεσούσης της περιόδου, να γίνει το Μουντιάλ και τα προβλήματα στον προγραμματισμό τους, αλλά και στην υγεία των παικτών η όποια αλλαγή. Υποφέρουν ακόμη και τώρα οι διεθνείς των «βαυαρών», από την επιφόρτιση τους, λόγω του Μουντιάλ, με τους Ριμπερί, Σβαϊνστάϊγκερ, Μαρτίνεζ, πρώτους απ΄όλους να είναι στα πιτς…

«Είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε την αλλαγή της ημερομηνίας, υπό έναν όρο – ότι δεν θα υπάρχει ζημία για την ποδοσφαιρική ομάδα,  γιατί αν αλλάξουμε το πρόγραμμα από το καλοκαίρι μέχρι τον Νοέμβριο ή τον Ιανουάριο θα επηρεάσει την επιχείρησή μας και φυσικά τον ρυθμό και την υγεία των παικτών», είπε ο Κάρλ – Χάϊντς Ρουμενίγκε, από το Λονδίνο, όπου συνεδριάζει η ECA (Ενωση Ευρωπαϊκών Συλλόγων).

«Το όποιο κόστος προκύψει, δεν μπορεί να καταβληθεί από τους συλλόγους. Δεν είμαστε έτοιμοι γι αυτό και θα πρέπει να καταστεί σαφές στην FIFA, ότι πριν αποφασίσει οτιδήποτε, χρειάζονται την καλή θέληση των συλλόγων. Προτού αποφασίσει οτιδήποτε, πρέπει να συζητήσει μαζί μας. Πρέπει να το καταλάβουν στην FIFA, ότι το 76% των παικτών, που πήραν μέρος στα τελευταία δύο Παγκόσμια Κύπελλα, προέρχονταν από ευρωπαϊκούς συλλόγους», κατέληξε ο Ρουμενίγκε.

Από την πλευρά του δε, ο εκτελεστικός διευθυντής της Μίλαν Ουμπέρτο Γκαντίνι, που είναι αντιπρόεδρος της ECA, δήλωσε ότι οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες του 2022 θα πρέπει να μετακινηθεί κατά έναν μήνα, ώστε να φιλοξενήσει  Ιανουάριο με Φεβρουάριο το Παγκόσμιο Κύπελλο.

«Το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου είναι ένα από τα σημαντικότερα γεγονότα στον αθλητικό τοπίο, μαζί με τους Θερινούς Ολυμπιακούς, ενώ οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες δεν είναι τόσο ψηλά όσο τα δύο αυτά αθλητικά γεγονότα, από πλευράς ενδιαφέροντος…», είπε ο κ. Γκαντίνι και συνέχισε: «Όταν έχεις ένα τέτοιο τεράστιο γεγονός, όπως το Παγκόσμιο Κύπελλο, δεν είναι δυνατόν να λέμε ότι δεν μπορούν να μετακινηθούν οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες για κάποιες μέρες. Ειδικά τώρα, που στη διαδικασία υποψηφιότητας  και υπάρχουν μόνον δύο πόλεις, του Πεκίνου και της Αλμάτι».
Μπορεί αυτή να είναι η άποψη του Ουμπέρτο Γκαμπίνι, που και λόγω Ιταλίας, προερχόμενος και από την Λομβαρδία, ξέρει από χειμερινά σπορ, να γίνεται συζητήσιμη και αποδεκτή από τους ανθρώπους του ποδοσφαίρου, όμως είναι άλλα τα δεδομένα στις τάξεις της ΔΟΕ και στις υποψήφιες χώρες, που θα τους κάνουν…

Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή ανακοίνωσε ήδη, πως είχε τη διαβεβαίωση από τον πρόεδρο της FIFA, Ζεπ Μπλάτερ, ότι δεν θα υπάρξει σύγκρουση με τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες. Για να δούμε τι μέλλει γενέσθαι με το Μουντιάλ στο Κατάρ και πότε θα γίνει…Γιατί να μην πάνε τον χειμώνα του 2023, οπότε και δεν θα έχει Χειμερινούς Ολυμπιακούς(;).

Προτεινόμενα Άρθρα