"Με την ταυτότητα Πρίφτη"

από AllAboutARIS

Ο Καμπερίδης μίλησε με καλά λόγια για τους Τόμας και Ριντ

Ο -εκ των συνεργατών- του Δημήτρη Πρόφτη στον πάγκο του ΑΡΗ, Σάββας Καμπερίδης, μίλησε για τα χαρακτηριστικά των ξένων παικτών της ομάδας, όσο και για τη φιλοσοφία που θα διέπει το φετινό ΑΡΗ.

Αναλυτικά, ο Καμπερίδης, είπε:

Για τις ώρες, που αφιέρωσε στο βίντεο και τις επιλογές παικτών: Είναι η πρώτη φορά που το έκανα, αλλά είναι ωραία διαδικασία και ειδικά όταν καταφέρνεις κι έρχεσαι σε συμφωνία με παίκτες, που καλύπτουν τις απαιτήσεις σου, νιώθεις μεγάλη ικανοποίηση στο τέλος.

Για τους ξένους: Θέλω να πω ότι έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό. Είναι συμπαίκτες και πιστεύω ότι είναι σημαντικό, γιατί βλέπουμε ομάδες, οι οποίες στελεχώνονται με παίκτες, οι οποίοι -θεωηρητικά- είναι καλοί σκόρερ και γενικά παίκτες, αλλά στη μέση της χρονιάς δημιουργούνται διάφορα προρβλήματα. Οσον αφορά τους δικού μας ξένους, επιλέξαμε να είναι καλοί συμπαίκτες, παιδιά με επίπεδο και καλοί χαρακτήρες. Είναι δεδομένο πως χαρακτηρίζονται ως καλοί παίκτες και νομίζω πως μέσα από το πλάνο του κόουτς, την ομαλή δουλειά και την καλή λειτουργία, θα έχουμε και το αποτέλεσμα που θέλουμε.

Για τον Τόμας: Παίζει χρόνια στην Ευρώπη και έχει, ως ένα σημείο, δείξει τα διαπιστευτήριά του. Πολύ καλός πλέϋ μέικερ, ικανός με τη μπάλα, καλός αμυντικός, καλός στο τρανζίσιον, καλός δημιουργός και σουτέρ. Νομίζω έχει όλα τα καλά στοιχεία που χρειάζεται η ομάδα.

Για τον Ριντ: Είναι διαφορετικό στυλ παίκτη. Καλός αθλητής, τρέχει πολύ καλά το γήπεδο, ενώ έχουμε μάθει ότι είναι καλό παιδί και δουλεύει πολύ, στοιχεία που χρειάζονται στην ομάδα μας. Αρκετά καλός σουτέρ και παρά το γεγονός ότι χρησιμοποιείται στη θέση “3”, έχει ικανότητα να παίξει με τη μπάλα στο έδαφος. Πρόκειται για σημαντικό στοιχείο, καθώς θέλουμε όσο το δυνατόν περισσότερους παίκτες, οι οποίοι θα χειρίζονται καλά τη μπάλα, ενώ κινείται καλά και χωρίς τη μπάλα. Πηγαίνει στο επιθετικό ριμπάουντ, οπότε καλύπτει τις απαιτήσεις μας.

Για το αγωνιστικό στυλ του φετινού Άρη: Ο κόουτς Πρίφτης είναι ο πλέον αρμόδιος, για να μιλήσει επ` αυτού. Ωστόσο, νομίζω θα είναι ομάδα με ενθουσιασμό, με την ταυτότητα του προπονητή και χωρίς κρούσματα απειθαρχίας. Ο φετινός Άρης θα είναι ομάδα με όλη τη σημασία της λέξης.

Για την έναρξη των υποχρεώσεων στο Κύπελλο, την κλήρωση και πόσο έτοιμη θα είναι η ομάδα για τα παιχνίδια: Το διάστημα που ξεκινά το Κύπελλο, η ομάδα θα έχει συμπληρώσει, μαζί, 20 μέρες. Είναι αρκετά σημαντικό στοιχείο, αλλά θα λείψει ο κόουτς, στον οποίο ευχόμαστε να έρθει στις 15 Σεπτεμβρίου, αλλά πιστεύω πως αν έχουμε τα στοιχεία, που θέλουμε να περάσουμε, τότε θα βρεθούμε σε ικανοποιητικό βαθμό ετοιμότητας.

Προτεινόμενα Άρθρα