"Απαντες να εκχωρήσουν τις μετοχές τους στον σύλλογο"

από AllAboutARIS

"Μόνο ο ΑΣ, η ΚΜΑ και οι μέτοχοι των δεκαετιών 1980-1990 στις ΓΣ των μετόχων της ΠΑΕ

Με τοποθέτηση του μέσω της προσωπικής του σελίδας στο Facebook, ο Τάσος Δεσύπρης κατέθεσε την δική του πρόταση για τις ΓΣ των μετόχων, λίγο πριν την διεξαγωγής της σημερινής.

“Οι μόνοι που ηθικά θα έπρεπε να παρίστανται και να ψηφίζουν στις Γ.Σ των μετόχων της Π.Α.Ε ΑΡΗΣ είναι η Κ.Μ.Α και ο Α.Σ ΑΡΗΣ μαζί με τους μικρομετόχους των δεκαετιών 1980-90. Και αυτό διότι είναι οι μοναδικοί οι οποίοι πλήρωσαν (με τις συνδρομές των μελών του το σωματείο και με τα ποσά που δεν εισέπραττε ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ) με πραγματικά χρήματα ώστε να αποκτήσουν τις μετοχές που κατέχουν.

Τα γνωστά 9 φυσικά πρόσωπα ποαπέκτησαν πριν χρόνια ο καθένας από 9,80% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας (σήμερα πλέον 2% περίπου), αφενός δεν έδωσαν χρήματα και αφετέρου το απέκτησαν κατ’ εντολή και για λογαριασμό του Α.Σ ΑΡΗ στον οποίο ηθικά και ουσιαστικά το ΚΑΘΕ ποσοστό ανήκει.

Άπαντες επομένως ήταν και είναι ηθικά ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΙ να εκχωρήσουν με συμβολαιογραφικό πληρεξούσιο (όπως έχω κάνει εγώ) η να μεταβιβάσουν το ποσοστό τους στον ΣΥΛΛΟΓΟ ο οποίος και θα τo χρησιμοποιεί όπως και όποτε αποφασίζουν τα θεσμοθετημένα όργανα του. Όσον αφορά την ΑΡΗΣ ΕΜΠΟΡΙΚΗ, άμεσα επιβάλλεται να πράξει το ίδιο ξεκαθαρίζοντας δημόσια ταυτόχρονα το πώς, πότε και γιατί κατέστη μέτοχος της Π.Α.Ε ΑΡΗΣ με το εντυπωσιακό ποσοστό του 16.2%”.

Προτεινόμενα Άρθρα