"Καμπανάκι" πριν την πρεμιέρα

από Νίκος Παπαδόπουλος

Λίγα πράγματα δημιουργικά και από πλευράς τελικών για τους κιτρινόμαυρους

Μία εβδομάδα πριν την πρεμιέρα της σεζόν το… καμπανάκι χτύπησε για τον ΑΡΗ.

Το τελευταίο φιλικό των “κιτρινόμαυρων” είχε τα γνωστά επιθετικά προβλήματα, μένοντας έτσι στο 0-0 με τον Βόλο και εν όψει των αγώνων με Λαμία και Κόλος Κοβαλίβκα. 

Ο Μίχαελ Ένινγκ χρησιμοποίησε τους βασικούς του στην μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, είδε όμως την ομάδα του να δυσκολεύεται πολύ στην δημιουργία και τις κλασσικές ευκαιρίες, όπως και στο παιχνίδι της περασμένης εβδομάδας κόντρα στην ΑΕΛ.

Μάλιστα εάν δεν είχε τον Χουλιάν Κουέστα σε καλή μέρα τα πράγματα θα μπορούσαν να είναι χειρότερα, με τον Γερμανό να καλείται πλέον να βρει άμεσα λύσεις ώστε να διορθώσει την εικόνα της ομάδας. 

ΕΤΣΙ ΞΕΚΙΝΗΣΕ

Μία επιστροφή και μία αναγκαστική ομάδα είχε η τελευταία… φιλική ενδεκάδα του ΑΡΗ. Η πρώτη ήταν στην άμυνα, με τον Παναγιώτη Σενγκέργκη να ξεκινάει στα αριστερά, αντί του Γκάνε ο οποίος έμεινε εκτός λόγω στομαχικών διαταραχών. Ρόουζ, Ντάτκοβιτς και Σάκιτς συμπλήρωναν την τετράδα μπροστά από τον Κουέστα. 

Ο Χαβιέ Ματίγια ήταν το νέο πρόσωπο της μεσαίας γραμμής, ξεκινώντας μπροστά από τους δύο κεντρικούς αμυντικούς. Ο Τζέγκο με τον Σάσα ήταν οι εσωτερικοί μέσοι. Φετφατζίδης-Γκάμα ξεκίνησαν στα άκρα και ο Λόπεθ στην κορυφή της επίθεσης. 

Η… γνωστή δυσκολιά στην δημιουργία

Για 45 λεπτά ο ΑΡΗΣ είχε την μπάλα, είχε την επιμονή να δημιουργήσει αλλά παράλληλα και την γνωστή δυσκολία που τον διακρίνει σε αυτό το κομμάτι.

Η μοναδική καλή τελική πάσα στην περιοχή ήρθε στο 10ο λεπτό, με τον Φετφατζίδη να βρίσκει τον Τζέγκο και την τελική του Αυστραλού να περνάει πάνω από την εστία του Γκαραβέλη. 

Από εκεί και πέρα οι γηπεδούχοι είχαν στο 34΄μία κεφαλιά του Λόπεθ και ένα μακρινό σουτ του Γκάμα, τα οποία όμως ήταν εύκολη “λεία” για τον προπονητή του Βόλου. 

Οι Θεσσαλοί περιορίστηκα αρκετά σε δεύτερο ρόλο τουλάχιστον για ένα 20λεπτο, μέχρι που σταδιακά άρχισαν να βγαίνουν μπροστά και προσπαθούν να αξιοποιήσουν που άφηνε ο ΑΡΗΣ ανασταλτικά. 

Μάλιστα στο 40′ είχαν και την καλύτερη στιγμή του του αγώνα στο πρώτο ημίχρονο, όταν ο Μπαριέντος βγήκε τετ α τετ με τον Κουέστα και ο Ισπανός με σωστή τοποθέτηση κράτησε το μηδέν στην εστία του. 

Διατήρησε τους βασικούς αλλά και πάλι…

Ο Ένινγκ ξεκίνησε το δεύτερο μέρος με την αρχική του ενδεκάδα, δείχνοντας ότι διαχερίζεται το αποψινό φιλικό ως επίσημο. Σταδιακά άρχισε να βλέπει περισσότερη διάθεση από την ομάδα, σε συνδυασμό και με κάποιες κινήσεις που έδωσαν φρεσκάδα, αλλά τίποτε περισσότερο.

Ο ΑΡΗΣ βέβαια κατάφερε να απειλήσει. Οχι βέβαια στο σετ παιχνίδι αλλά τουλάχιστον έκανε αισθητή την παρουσία του επιθετικά μετά από πολύ ώρα και συγκεκριμένα στο 59′ όταν ο Κλίμαν έδιωξε δύσκολα το σουτ του Σάσα στην κίνηση. Δύο λεπτά αργότερα ο Γκάμα δοκίμασε πάλι το πόδι του από μακριά, με την μπάλα να βρίσκει στην εξωτερική πλευρά των διχτύων. 

Οι πιο κλασσικές ευκαιρίες ανήκαν πάλι στον Βόλο. Αρχικά στο 58′ ο Περέρα δεν σκόραρε για λίγο μετά από κίνηση στο δεύτερο δοκάρι. Ο ίδιος παίκτης στο 63′ πήρε την παράλληλη πάσα από τον Μπαρτόλο αλλά δεν είχε καλή ισορροπία και την έστειλε εξ επαφής άουτ. 

Οι Θεσσαλοί έχασαν τεράστια ευκαιρία στις καθυστερήσεις με τον Λούντεβαλ από κοντά και τον Κουέστα να απομακρύνει σωτήρια στις τελευταίες στιγμές του αγώνα. 

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Φώτης Πολυχρόνης
ΒΟΗΘΟΙ: Νικόλαος Τυριακίδης, Αναστάσιος Φράγιος
4ος: Θανάσης Μπούτσικος

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: –
ΚΟΚΚΙΝΕΣ: –
ΓΚΟΛ: –

ΑΡΗΣ (Μίχαελ Ένινγκ): Κουέστα, Σάκιτς (76′ Μαρμαρίδης), Ρόουζ, Ντάτκοβιτς, Σενγκέργκης, Ματίγια, Τζέγκο, Σάσα, Φετφατζίδης (79′ Μάνος), Γκάμα (76′ Μπερτόγλιο),  Λόπεθ (62′ Μαντσίνι)

ΒΟΛΟΣ ΝΠΣ (Άνχελ Λόπεθ): Γκαραβέλης (46′ Κλέιμαν), Τέκιο (65′ Κρητικός), Κολόμπο, Σάντσες Σαλβαδόρ (65′ Γιέντρικσεν), Φεράρι, Τσοκάνης (46′ Λούντεβαλ), Ριένστρα (65′ Κιάκος), Μπαριέντος, Περέα (65′ Ντεντάκης), Μπαρτόλο (65’Δημόπουλος), Δουβίκας

Προτεινόμενα Άρθρα