Formula 1: Νέα ομάδα στα… σκαριά για το 2024

από AllAboutARIS

Η Andretti Autosport φαίνεται πως κάνει πράξει τις επιθυμίες της και θέλει να επεκταθεί στα μεγάλα σαλόνια του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Όπως επιβεβαίωσε ο πρώην πρωταθλητής τη Formula 1, Μάριο Αντρέτι, ο γιος του και πρώην οδηγός Μάικλ Αντρέτι έκανε αίτηση συμμετοχής στο σπορ από το 2024.

Ο Αντρέτι γνωστοποίησε στο γεγονός με ανάρτησή του στο Twitter και έγραψε συγκεκριμένα: «Ο Μάικλ έκανε αίτηση στην FIA να παρατάξει μία νέα ομάδα στη Formula 1 από το 2024. H συμμετοχή του ως Andretti Global έχει τους απαραίτητους πόρους και πληροί όλες τις προϋποθέσεις. Τώρα περιμένει την απόφαση της FIA».

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο Αντρέτι απασχολεί τον κόσμο της Formula 1 τους τελευταίους 12 μήνες. Στο δεύτερο μισό του 2021 προσπάθησε να αγοράσει τη Sauber, που αγωνίζεται στο σπορ ως Alfa Romeo. Όμως η ιδιοκτήτες της ελβετικής ομάδας αποφάσισαν τελευταία στιγμή να χαλάσουν το deal.

Ως αποτέλεσμα, ο Αμερικανός πρώην οδηγός της Formula 1 έψαχνε το τελευταίο διάστημα εναλλακτικές λύσεις για να εισέλθει στο σπορ. Μάλιστα, πριν από λίγες εβδομάδες, ο Μάριο Αντρέτι είχε προειδοποιήσει πως ο γιος του προετοιμάζει εκπλήξεις. Ο Μάριο Αντρέτι επιβεβαίωσε στο RACER μάλιστα πως τα λεγόμενα του πατέρα του είναι αληθή.

Αν η Andretti Autosport μπει στη Formula 1, τότε θα γίνει η δεύτερη αμερικανική ομάδα μετά τη Haas. Επιπλέον θα έχουμε για πρώτη φορά 11 ομάδες από το 2016. Ωστόσο η νέα Συμφωνία Ομονοίας προβλέπει την καταβολή ρήτρας 200 εκατομμυρίων δολαρίων για νέες ομάδες, κάτι που αποθάρρυνε αρκετούς ενδιαφερόμενους έως τώρα.

Πηγή: gazzetta.gr

Προτεινόμενα Άρθρα