Το "θέλω" του Ντραγκίτσεβιτς και τα δεδομένα

από Αντώνης Γκάτζιος

Ο Βλάντιμιρ Ντραγκίτσεβιτς δε θα μπορούσε να είναι πιο σαφής: "Θέλω να μείνω στον ΑΡΗ".

Μετά από ένα δύσκολο ξεκίνημα στη σεζόν, ο Μαυροβούνιος σέντερ έμεινε ενθουσιασμένος από την αλλαγή δεδομένων στον ΑΡΗ. Τόσο διοικητικά, όσο και από τεχνικής πλευράς. Η χθεσινή δήλωσή του “αν μείνει ο Καμπερίδης, θέλω να κλε3ίσω την καριέρα μου εδώ” δε χρήζει περισσότερης ανάλυσης. Ο Ντραγκίτσεβιτς θέλει, ο ΑΡΗΣ θέλει επίσης και μένει να φανεί αν τελικά θα φοράει τα κιτρινόμαυρα και του χρόνου. Ποια είναι τα δεδομένα;

Αρχικά, ο 32χρονος σέντερ έχει συμβόλαιο και για την επόμενη σεζόν. Όμως, όπως γίνεται σχεδόν πάντα τα τελευταία χρόνια, τα κλειστά συμβόλαια έχουν kick out και buy out. Τι σημαίνει αυτό; Ότι στην πρώτη περίπτωση η ομάδα μπορεί, μέχρι κάποια συγκεκριμένη ημερομηνία, να δώσει ένα ποσό στον παίκτη για να αποχωρήσει και στη δεύτερη, ο παίκτης να δώσει ένα ποσό για να φύγει.

Η ώρα αυτή αργεί ακόμα (συνήθως είναι τον Ιούνιο), όμως ΑΡΗΣ και Ντραγκίτσεβιτς θα συζητήσουν αρκετά πριν από την… ημερομηνία λήξης. Το πρώτο ζητούμενο είναι φυσικά το οικονομικό. Ο Μαυροβούνιος έχει συμβόλαιο που φτάνει τα 130-140.000 ευρώ, ένα ποσό το οποίο ο ΑΡΗΣ δε θα μπορέσει να σηκώσει, ειδικά με τα οικονομικά δεδομένα που θα διαμορφωθούν (για όλες τις ομάδες) μετά το τέλος της πανδημίας.

Συνεπώς, το θέμα θα τεθεί σε διαπραγμάτευση. Αν ο παίκτης είναι διατεθειμένος να “πέσει” στα φετινά χρήματα (90-100.000 ευρώ), θα υπάρξει πρόσφορο έδαφος. Ο ίδιος πάντως με τις χθεσινές δηλώσεις του έδειξε ότι τον ενδιαφέρουν πολύ περισσότερα πράγματα από το οικονομικό. Όπως το γεγονός ότι η Θεσσαλονίκη είναι δίπλα στο Βελιγράδι, αλλά και τα πιο “ξεκούραστα” δεδομένα του ελληνικού πρωταθλήματος, σε σχέση με λίγκες όπως η VTB, για παράδειγμα.

Ο Ντραγκίτσεβιτς είπε ότι ήδη δύο ομάδες έχουν δείξει ενδιαφέρον για την απόκτησή του. Δεν ξεκαθάρισε αν είναι από την Ελλάδα, όμως τόνισε ότι έχει δώσει εντολή στον ατζέντη του να μη μιλήσει με καμία ελληνική ομάδα πριν ξεκαθαρίσει η κατάσταση με τον ΑΡΗ. Επισήμανε ότι θα συνεχίσει στην Ελλάδα και σύμφωνα με πληροφορίες, ήδη υπάρχει ενδιαφέρον από τα μέρη μας.

Ένα βασικό “θέλω” του Ντραγκίτσεβιτς για να παραμείνει, όπως το κατέθεσε ο ίδιος, είναι να παρουσιαστεί καλύτερος και πιο ανταγωνιστικός ο ΑΡΗΣ την επόμενη σεζόν. Αυτό θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο, παρά τη δύσκολη οικονομική κατάσταση. Ο ΑΡΗΣ φέτος θα κάνει ομάδα… κανονικά κι όχι την τελευταία στιγμή, ενώ θα ενισχύσει σημαντικά τον ελληνικό κορμό του, κάτι που βρίσκει απόλυτα σύμφωνο τον Μαυροβούνιο. 

Το θέμα του Ντραγκίτσεβιτς πιθανώς να είναι ένα από τα πρώτα που θα ξεκαθαρίσουν στον ΑΡΗ. Ο Σάββας Καμπερίδης τον θέλει, στοχεύοντας να βάλει δίπλα του (τουλάχιστον) έναν αθλητικό ψηλό που θα τον “συμπληρώνει”, ειδικά στο αμυντικό κομμάτι. Από την παραμονή του Μαυροβούνιου η μη, θα εξαρτηθούν σε μεγάλο βαθμό τα πλάνα του ΑΡΗ για τη γραμμή των ψηλών.

Προτεινόμενα Άρθρα