Το “τρία σε ένα” του Τζούρασεκ (vid)

από Νίκος Παπαδόπουλος

Υπό άλλες συνθήκες ο Νέβεν Τζούρασεκ μπορεί να μην ήταν στην αρχική ενδεκάδα του ΑΡΗ στο Αγρίνιο. Η απουσία όμως του Ρούμπερ Πάρντο ανάγκασε τον Άκη Μάντζιο να χρησιμοποιήσει από το ξεκίνημα τον Κροάτη.

Ο 25χρονος χαφ ήταν προαποφασισμένο ότι πάνω στη μία ώρα αγώνα θα έβγαινε και μέχρι τότε έπρεπε να βοηθήσει όσο μπορούσε για να βάλει ο ΑΡΗΣ τις βάσεις της νίκης που έψαχνε. Και το έκανε με το παραπάνω.

Μέχρι το σημείο της αλλαγής του, ο Τζούρασεκ ήταν ο κορυφαίος παίκτης του ΑΡΗ και με τον Γιάννη Φετφατζίδη να ακολουθεί. Ένα “πακέτο”… τρία σε ένα. “Κόφτης”, δημιουργός και εκτελεστής στη μία και μοναδική προσπάθειά του να απειλήσει τον Στέφανο Καπίνο.

Πηγή: sofascore.com

Ο Τζούρασεκ είναι box to box χαφ και το απέδειξε όχι μόνο με το γκολ αλλά και τις κινήσεις του. Οταν δεν έκανε τη δουλειά του ανασταλτικά, ο Κροάτης κατέβασε αρκετές φορές τη μπάλα και ειδικά όταν ο ΑΡΗΣ είχε χώρους, βοηθώντας στη γρήγορη μετάβαση της ομάδας. Και όλα αυτά όντας πρώτος σε κλεψίματα με επτά, έχοντας επίσης 28/32 πάσες.

Η χθεσινή του εμφάνιση έρχεται να προστεθεί σε αυτές που κατέγραψε με ΠΑΟΚ και ΑΕΚ, επιβεβαιώνοντας την ανοδική του πορεία στο ξεκίνημα του 2024.

 

 

 

 

Προτεινόμενα Άρθρα