Κυρίαρχος και νικητής στις Σέρρες με βολίδα “Σίφου” και… άστρο Ντιαντί!

από Νίκος Παπαδόπουλος

Πήγε, σκόραρε, κέρδισε και… έφυγε!

Ο ΑΡΗΣ πανηγυρίζεο το πρώτο του “τρίποντο” στο πρωτάθλημα, περνώντας νικηφορά από την έδρα του Πανσερραϊκού με 0-1 για την 2η αγωνιστική της Stoiximan Super League.

Η “βολίδα” του Σιφουέντες στο 35′ και το άστρο του Κλέιτον Ντιαντί έκαναν τη διαφορά για τους “κιτρινόμαυρους”, απέναντι στους Σερραίους και στον κάκιστο Τσιμεντερίδη που έκανε ό,τι μπορούσε για να γύρει την πλάστιγγα υπέρ των γηπεδούχων.

Ο ΑΡΗΣ σκόραρε στο πρώτο μέρος αλλά το καλό του ήταν το δεύτερο, κυριαρχόντας σε άμυνα και επίθεση ενώ έχασε αρκετές ευκαιρίες προς το φινάλε για να φτάσει σε μία ευρεία νίκη. Σκόραρε ο Ντιαντί στο 76′ αλλά ακυρώθηκε ως οφσάιντ,

ΕΤΣΙ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ

Ο Άκης Μάντζιος έκανε παρεμβάσεις στην ενδεκάδα και με επίκεντρο την γραμμή κρούσης του, με ριζικό “λίφτινγκ” στα εξτρέμ και τους Σίστο-Ντιαντί να ξεκινούν, πλαισιώνοντας τον Μορόν που ήταν στην κορυφή της επίθεσης.

Νέο πρόσωπο και στα χαφ, με τον Σιφουέντες δίπλα στον Μόντσου και τον Γκαρθία λίγο πιο μπροστά.  Πίσω στην άμυνα δεν άλλαξε κάτι, με τους Μάγιο, Βέλεθ, Μπράμπετς και Φρίντεκ τετράδα μπροστά από τον Κουέστα.

Ο Μιχάλης Γρηγορίου προχώρησε σε μόνο μία αλλαγή και αυτή αναγκαστική, με τον Ντέλετιτς να αντικαθιστά τον τραυματία Χατζηστραβό και να παίρνει θέση στα δεξιά. Ο Σάλαζαρ στα αριστερά και ο Τομάς πίσω από τον προωθημένο Μπετανκόρ.

Γκουγκεσασβίλι στο τέρμα. Μπέργκστρομ-Χαντάκιας οι δύο στόπερ, με τους Δεληγιαννίδη-Πεταυράκη στα άκρα της άμυνας. Λιάσος και Στάικος οι δύο αμυντικοί χαφ.

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Ματς  με ρυθμό και ανώτερο τον ΑΡΗ στο πρώτο 15λεπτο

Ταχύτητα, φάσεις και καλός ρυθμός χαρακτήρισαν το πρώτο τέταρτο του ματς, με τον ΑΡΗ να χάνει δύο μεγάλες ευκαιρίες για να σκοράρει. Πρώτα ήταν ο Μορόν στο 3′ που είδε τον Γκουγκεσασβίλι εκτός θέση και δοκίμασε να σκοράρει από μακριά, με τη μπάλα να περνάει λίγο άουτ.

Στο 7′ Ο Γκαρθία εξ επαφής έστειλε τη μπάλα λίγο άουτ, με σημείο αναφοράς και στις δύο αυτές ευκαιρίες τον ορεξάτο Κλέιτον Ντιαντί που δημιοιύργησε για τους συμπαίκτες του. Η απάντηση του Πανσερραϊκού ήρθε στο 8′ με τον Τόμας να σουτάρει δυνατά και τον Κουέστα να διώχνει δύσκολα σε κόρνερ.

Χαμηλό τέμπο, κακός διαιτητής και… Σιφουέντες!

Το ματς άλλαξε μετά το 15′, με πολλά εύκολα φάουλ που έδινε ο Τσιμεντερίδης υπέρ του Πανσερραϊκού και τον γρήγορο ρυθμό να χάνεται. Μέχρι που ήρθε ο Χοσέ Σιφουέντες.

Ο 25χρονος από το Εκουαδόρ είδε τη μπάλα να του στρώνεται στο 35′ έξω από την περιοχή και εκτέλεσε όμορφα χαμηλά στη δεξιά γωνία του Γκουγκεσασβίλι για το 0-1.

Ο Πανσερραϊκός άρχισε να παίρνει ρίσκα και να πιέζει παραπάνω ως το ημίχρονο. Ο ΑΡΗΣ δυσκολεύτηκε αρκετά στο κράτημα της μπάλας, πέραν της μεγάλης διπλής ευκαιρίας στο 42′ με Μορόν και Γκαρθία να αστοχούν απέναντι στον τερματοφύλακα του Πανσερραϊκού και ειδικά τον δεύτερο να το χάνει εξ επαφής!

Απόλυτος κυρίαρχος στο δεύτερο 

Αν εξαιρέσουμε το πρώτο καλό και πιεστικό πεντάλεπτο του Πανσερραϊκού, ο ΑΡΗΣ όχι όμως δεν ανησύχησε καθόλου αλλά ήταν καταιγιστικός στην επίθεση.

Σημείο αναφοράς και πάλι ο Κλέιτον Ντιαντί με τρεις από τις πέντε φάσεις της ομάδας μετά το 80′, έχοντας και ένα γκολ στο 76′ το οποίο ακυρώθηκε για οφσάιντ.

Το αποκορύφωμα ήταν η μεγάλη ευκαιρία του 18χρονου στο 5ο λεπτό των καθυστερήσεων, αλλά εν τέλει το γκολ του Σιφουέντες αποδείχθηκε αρκετό για να ξεπεράσει ο ΑΡΗΣ το εμπόδιο του Πανσερραϊκού και του… Τσιμεντερίδη,

Τα στοιχεία του αγώνα: 

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 22′ Στάικος, 50′ Ντέλετιτς, 72′ Δεληγιαννίδης/18′ Γκαρθία, 42′ Μπράμπετς, 64′ Φρίντεκ, 72′ Σίστο, 90’+3′ Μάγιο, 90’+4 Μόντσου

ΚΟΚΚΙΝΕΣ: –

ΓΚΟΛ: -/35′ Σιφουέντες

Οι συνθέσεις: 

ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ (Μιχάλης Γρηγορίου): Γκουγκεσασβίλι – Δεληγιαννίδης (86′ Κουτσογούλας), Μπέργκστρομ, Χαντάκιας, Πεταυράκης (77′ Φαρές) – Στάικος (64′ Καπτούμ), Λιάσος (64′ Περούτσι) – Τομάς, Ντέλετιτς (77′ Γκίγκιτς), Σάλαζαρ – Μπετανκόρ.

ΑΡΗΣ (Άκης Μάντζιος): Κουέστα, – Μάγιο, Βέλεθ, Μπράμπετς, Φρίντεκ, – Μόντσου, Σιφουέντες, – Ντιαντί, Γκαρθία (74′ Νταρίντα), Σίστο (74′ Σαβέριο), – Μορόν (89′ Σαμόρα)

Προτεινόμενα Άρθρα