Μία τετράδα μόνο με πρωτοστάτες!

από Νίκος Παπαδόπουλος

Το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό είχε για τον ΑΡΗ τρεις πολύτιμους βαθμούς και μεγάλο credit για την εμφάνισή του στα δύο μισά του γηπέδου.

Αυτή στην επίθεση είναι που, φυσιολογικά, κάνει τη διαφορά. Για να φτάσει όμως η ομάδα στη νίκη έπρεπε να… κλειδώσει έναν αρκετά ποιοτικό αντίπαλο όπως ο Ολυμπιακός. Έτσι και έγινε.

Πέραν της συνεισφοράς των μεσοεπιθετικών σε αυτό το κομμάτι, κομβική ήταν η απόδοση της αμυντικής τετράδας στην οποία ο καθένας υπηρέτησε τον σκοπό του στο έπακρο.

Μπράμπετς και Βέλεθ… γύρισαν τον χρόνο πίσω! 

Με την απουσία του Φαμπιάνο, ήταν ένα ερωτηματικό η αποτελεσματικότητα στα στόπερ και σε μία περίοδο που ο Τσέχος δεν πατάει τόσο καλά. Προχθές όμως ήταν λες και ταξίδεψε πίσω στο 2021 με μία εμφάνιση από τα παλιά, σβήνοντας σχεδόν σε όλο το ματς τον Ελ Καμπί. Ο Μπράμπετς είχε έξι απομακρύνσεις και τέσσερις στον αέρα, δύο κλεψίματα και μόλις δύο μονομαχίες τις οποίες έχασε, μαζί με μία μπαλιά στο τελευταίο τρίτο του γηπέδου.

Ολα αυτά δίπλα σε έναν συγκλονιστικό Βέλεθ που ειδικά στο δεύτερο μέρος ήταν ακόμα πιο ουσιαστικός από τον Μπράμπετς στη… βρώμικη δουλειά η οποία έπρεπε να γίνει, ειδικά στα διαστήματα που ο Ολυμπιακός πίεσε αρκετά και έβαλε τον ΑΡΗ στην περιοχή του.

Μάγιο και Φρίντεκ… καθάρισαν τα εξτρέμ του Ολυμπιακού 

Ο πρώτος ήταν καθοριστικός στο πρώτο γκολ αλλά τόσο αυτός όσο και ο Φρίντεκ επικεντρώθηκαν στις αμυντικές τους αρμοδιότητες, εξουδετερώντας όλους τους παίκτες που χρησιμοποίησε ο Μεντιλίμπαρ στα εξτρέμ. Αρχικά τουε Ζέλσον-Βέλντε και εν συνεχεία τους Γουίλιαν-Ρόντινει.

Το heatmap του Μάγιο – Πηγή: sofascore.com

Ο Μάγιο είχε έξι απομακρύνσεις, δύο κλεψίματα και μέσα σ’ όλα έβγαλε εννέα μπάλες στο τελευταό τρίτο του γηπέδου. Δύο λιγότερες από τον Φρίντεκ που είχε πολύ δουλειά στο πρώτο μέρος καθώς ο Ολυμπιακός έψαχνε αρκετές φορές τον Ζέλσον, με τέσσερα κλεψίματα, τρεις απομακρύνσεις και έξι κερδισμένες μονομαχίες για τον Τσέχο.

To heatmap του Φρίντεκ – Πηγή: sofascore.com

Τα νούμερα και εικόνα τους οδηγούν στο συμπέρασμα ότι κανένας δεν υστέρησε και άπαντες ανταποκρίθηκαν στις απαιτήσεις του αγώνα, με τους πλάγιους μπακ ειδικά να εδραιώνουν ακόμα περισσότερο δύο σταθερές στα πλάνα του Άκη Μάντζιου.

Ισως ο Μπράμπετς να αποτελεί το μεγαλύτερο κέρδος απ’ όλους, με υην υποχρέωση φυσικά να σταθεροποιήσει την απόδοσή του σε αυτά τα επίπεδα.

Προτεινόμενα Άρθρα