Ο προπονητής που συμβούλεψε τον Μορόν να έρθει στον ΑΡΗ και η La Liga

από AllAboutARIS

Ο Χιλιανός προπονητής της Μπέτις, Μανουέλ Πελεγκρίνι, έγινε ο ξένος τεχνικός με τους περισσότερους αγώνες στην ιστορία του ισπανικού πρωταθλήματος, σύμφωνα με τη Διεθνή Oμοσπονδία Ιστορίας και Στατιστικής του Ποδοσφαίρου (IFFHS). Πρόκειται για τον κόουτς, που είχε ενημερώσει τον Λόρεν Μορόν ότι δεν τον υπολογίζει και τον είχε προτρέψει να αποδεχθεί την πρόταση του ΑΡΗ.

Αυτή τη στιγμή, έχει διαχειριστεί συνολικά 489 παιχνίδια στη La Liga, το τελευταίο από αυτά στις 18 Σεπτεμβρίου εναντίον Χετάφε (2-1).

Ο Μανουέλ Πελεγκρίνι ξεπέρασε το ρεκόρ του Φέρντιναντ Ντάουτσικ (Τσεχοσλοβακία) που συγκέντρωσε 488 αγώνες μεταξύ 1950 και 1971. Ο συνολικός αριθμός του Μανουέλ Πελεγκρίνι αποτελείται από 190 παιχνίδια με τη Βιγιαρεάλ, 38 με τη Ρεάλ Μαδρίτης, 104 με τη Μάλαγα και 157 με τη Μπέτις.

Ο προπονητής της Ατλέτικο Μαδρίτης, Ντιέγκο Σιμεόνε (484) είναι επίσης κοντά στο ρεκόρ του Ντάουτσικ.

Ο Πελεγκρίνι είναι επίσης πολύ κοντά στο να καταρρίψει ένα ακόμη ρεκόρ της La Liga, για τον γηραιότερο προπονητή. Σχεδόν σίγουρα θα συμβεί σε λίγες μόνο μέρες. Η ηλικία του την ημέρα του τελευταίου αγώνα της Μπέτις ήταν 71 ετών και 2 ημερών, ενώ ο σημερινός κάτοχος του ρεκόρ Χελένιο Χερέρα ήταν 71 ετών και 16 ημερών στον τελευταίο του αγώνα στη La Liga ως προπονητής της Μπαρτσελόνα το 1981. Απόψε (23/9) η Μπέτις υποδέχεται την Μαγιόρκα.

Προτεινόμενα Άρθρα