Επιστροφή στα θρανία με διαφορετικό ωράριο και… είσοδο (vid)

από AllAboutARIS

Τη προσεχή Δευτέρα ανοίγουν και πάλι δημοτικά, νηπιαγωγεία και παιδικοί σταθμοί.

Το σχέδιο της επιστροφής στα θρανία προβλέπει, μεταξύ άλλων, τα παιδιά να μπαίνουν από διαφορετικές εισόδους και να έχουν διαφορετικά ωράρια.

Ο κύβος ερρίφθη για την πρωτοβάθμια εκπαίδευση μετά τη θετική εισήγηση των λοιμωξιολόγων. Στις 11 Ιανουαρίου επαναλειτουργούν τα δημοτικά τα νηπιαγωγεία και οι παιδικοί σταθμοί.

Οι γονείς αντιλαμβάνονται ότι ο υπολογιστής δεν μπορεί να υποκαταστήσει την φυσική παρουσία ζητούν όμως να ακολουθηθεί κατά γράμμα το σχέδιο του υπουργείου.

Το σχέδιο περιλαμβάνει:

1.Κλιμακωτή προσέλευση και αναχώρηση των μαθητών σε διαφορετικές ώρες.
2.Είσοδο και έξοδο από διαφορετικές πόρτες –όταν υπάρχουν
3.Διαφορετικά διαλείμματα

Το σχέδιο περιλαμβάνει επίσης:

4. Τεστ σε εκπαιδευτικούς και μαθητές, αφού δρομολογείται ειδική πλατφόρμα μέσω της οποίας εκπαιδευτικοί θα μπορούν να αιτούνται δωρεάν εξέταση για τον κορωνοϊό και θα ενημερώνονται για το ραντεβού τους με SMS σε ένα από τα 386 σημεία ελέγχου σε όλη την Ελλάδα.

5.Θα γίνονται δειγματοληπτικά τεστ από τον ΕΟΔΥ

6.Τέλος, οι εκπαιδευτικοί θα εμβολιαστούν πριν τον γενικό πληθυσμό με προτεραιότητα σε όσους εξ αυτών έχουν υποκείμενα νοσήματα.

Όσον αφορά στα γυμνάσια και τα λύκεια, ξεκινούν με εξ αποστάσεως εκπαίδευση την Παρασκευή 8/1/2021 όσο για τη δια ζώσης επαναλειτουργία τους θα εξεταστεί το επόμενο διάστημα. Υπάρχει μάλιστα η σκέψη αρχικά να επιστρέψουν μόνο οι μαθητές της Γ’ Λυκείου, ακόμα και με τεστ, ενώ στην συνέχεια να ακολουθήσουν οι άλλες δύο τάξεις και τέλος όλοι οι μαθητές του Γυμνασίου.

Προτεινόμενα Άρθρα