Νέα μέτρα στήριξης για επιχειρήσεις – νοικοκυριά (vid)

από AllAboutARIS

‘Εως τον Ιούνιο θα ισχύσουν τα μέτρα στήριξης στις επιχειρήσεις που επλήγησαν από την πανδημία

Στα 35 δισ. ευρώ ξανά τα ταμειακά διαθέσιμα για ώρα ανάγκης – “Ζεστό” χρήμα για δημόσιο, τράπεζες, επιχειρήσεις και νοικοκυριά.

Αναλυτικά:
– θα μοιράσει 1,5 δισ. ως Επιστρεπτέα Προκαταβολή την άλλη εβδομάδα, σε εκατοντάδες χιλιάδες επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες που αδημονούν. Μέχρι το βράδυ στις 20.30 είχαν υποβάλει αίτηση 725.670 επιχειρήσεις! Η συμμετοχή ξεπέρασε κατά 60% τις προβλέψεις του υπουργείου Οικονομικών που ανέμενε περί τις 400.000 αιτήσεις. Μέσα στις επιπλέον 4 ημέρες της παράτασης πρόλαβαν και έστειλαν αίτηση συμμετοχής σχεδόν 240.000 επιχειρήσεις και επαγγελματίες.

– ξεκινά νέο κύμα πληρωμών για εκμισθωτές που περιμένουν να λάβουν την αποζημίωση για τα ενοίκια που έχασαν τον Δεκέμβριο. Και θα επακολουθήσει η πληρωμή του 80% των ενοικίων Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου από το Κράτος, για τις επιχειρήσεις που ήταν κλειστές τα Χριστούγεννα.

– θα καταβάλει επίδομα θέρμανσης σε 700.000 νοικοκυριά την άλλη εβδομάδα

– καλύπτει πληρωμές αποζημιώσεων και εισφορών για εργαζόμενους σε αναστολή και στο πρόγραμμα ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ.

Και επιπλέον παρατείνει επιδόματα σε ανέργους και νοικοκυριά, παρά την αναστολή ή υστέρηση πληρωμών φόρων και εισφορών, λόγω πανδημίας και lockdown στην αγορά.

Προτεινόμενα Άρθρα