Τσιώλης στον Libero 107,4: "Μπορεί να προκριθεί ο ΑΡΗΣ" (audio)

από Αντώνης Γκάτζιος

Την πεποίθησή του ότι ο ΑΡΗΣ μπορεί να προκριθεί απόψε (4/3, 20:00) απέναντι στον Ολυμπιακό, εξέφρασε ο Σάκης Τσιώλης

Ο πρώην προπονητής του ΑΡΗ μίλησε στον Libero 107,4 και την εκπομπή “ΤΡΟΪΚΑ”, τονίζοντας ότι οι “κιτρινόμαυροι” έχουν τη δυνατότητα να περάσουν στα ημιτελικά του Κυπέλλου. Παράλληλα, ανέλυσε και τον τρόπο παιχνιδιού του ΑΡΗ. 

Αναλυτικά είπε:

Για τον αποψινό αγώνα:

“Περιμένω τη ρεβάνς με πολύ ενδιαφέρον. Υπάρχει η σύνδεσή μου με τον ΑΡΗ, αλλά δεν είναι μόνο αυτό, φέτος ο ΑΡΗΣ παίζει πολύ ωραίο ποδόσφαιρο, γρήγορο, συνδυαστικό και επιθετικό. Απέναντί του βέβαια έχει μια ομάδα που τα τελευταία 3-4 χρόνια έχει ένα στιλ παιχνιδιού που μέρα με τη μέρα το βελτιώνει, αλλά έχω την πεποίθηση ότι ο ΑΡΗΣ μπορεί να περάσει και να κάνει μία τεράστια επιτυχία”.

Για το αν ο ΑΡΗΣ πρέπει να “περιμένει” τον Ολυμπιακό ή να παίξει επιθετικά:

“Ο ΑΡΗΣ έχει παίκτες που πρέπει να παίξουν κοντά στην περιοχή, παίζουν με μικρές και γρήγορες πάσες, είναι καλοί στο box to box. Δεν είναι καλοί στο χώρο, να βγάλουν διαγώνιες πάσες, δηλαδή, και να παίξουν με αντεπίθεση Ακόμα και στο Καραϊσκάκη ο ΑΡΗΣ κράτησε την μπάλα, την κυκλοφόρησε. Ο ΑΡΗΣ είναι ομάδα που θέλει την μπάλα στα πόδια των παικτών, αν εξαιρέσουμε τον Μάνο που είναι ένας γρήγορος φορ. Οι υπόλοιποι θέλουν την μπάλα στα πόδια, έτσι παίζει ο ΑΡΗΣ, κοντά στην αντίπαλη περιοχή.

Ο Ολυμπιακός πρέπει να επικεντρωθεί στους αγώνες με την Άρσεναλ, γιατί είναι μεγάλη υπόθεση και για τον ίδιο και για το ελληνικό ποδόσφαιρο, να μπει στους 8 του Europa League. Βέβαια είναι ομάδα που έχει πολύ μεγάλο ρόστερ και εξεπλάγην που στον Βόλο χρησιμοποίησε σχεδόν όλη τη βασική εντεκάδα του, περίμενα και εν όψει ΑΡΗ που είναι πολύ πιο δύσκολο παιχνίδι, να κάνει ροτέισον”.

Για το αν περίμενε ότι ο ΑΡΗΣ θα είναι τόσο ψηλά:

“Ο ΑΡΗΣ είναι η ευχάριστη έκπληξη, παίζει πάρα πολύ καλό ποδόσφαιρο.  Ο ΠΑΟΚ και η ΑΕΚ ανά διαστήματα δείχνουν ότι έχουν πολλά προβλήματα. Ο ΑΡΗΣ έχει σταθερότητα, στιλ παιχνιδιού το οποίο εκφράζεται μέσα από τους παίκτες που διαθέτει. Και ο κόουτς βρήκε τον τρόπο για να έχει τους παίκτες πάντα σε φόρμα. Εννοείται ότι έχει πολύ καλό και πλήρες ρόστερ, Καμιά φορά οι ποδοσφαιριστές δεν είναι για το στιλ που θέλεις να παίξεις. Το στιλ που παίζει ο ΑΡΗΣ οι παίκτες μπορούν να το στηρίξουν και του ταιριάζει. Έτσι πρέπει να παίζει ο ΑΡΗΣ για να εκφράζει την ιστορία, τη φανέλα, τον κόσμο του”.

Για το ότι και ο ίδιος αρεσκόταν σ’ αυτό το στιλ παιχνιδιού:

“Έτσι είναι. Μου άρεσε το γρήγορο ποδόσφαιρο, συνδυαστικό, με box to box παίκτες. Τότε όμως ο ΑΡΗΣ είχε πάρα πολλά προβλήματα. Είχε 35 παίκτες, πολλοί εκ των οποίων πολύ υψηλά αμειβόμενοι. Ήταν πολύ δύσκολη και επίπονη η διαχείριση. Εγώ διαχειρίστηκα 35 και 38 ποδοσφαιριστές στην Τρίπολη, όμως όλοι ήταν 25 του μηνός πληρωμένοι και μάλιστα καλοπληρωμένοι. Έτσι μπορείς να επιβάλλεσαι. Όταν υπάρχουν οικονομικά και άλλης φύσεως προβλήματα, εκεί υπάρχουν απειθαρχίες. Είχαμε τέτοια προβλήματα τότε στον ΑΡΗ”.

Για το ότι ο ΑΡΗΣ κάνει τέτοια πορεία με Έλληνα προπονητή στον πάγκο του:

“Νομίζω ότι ένας ξένος ίσως να μην μπορούσε να κάνει τέτοια διαχείριση. Ο κ. Καρυπίδης έδωσε τη δυνατότητα στον Άκη να διαχειριστεί αυτό το ρόστερ. Ένας Έλληνας αντιλαμβάνεται καλύτερα, ειδικά ο Μάντζιος που έχει παίξει και στον ΑΡΗ. Ξέρει το στιλ, τη νοοτροπία, τι πρέπει να κάνει και το διαχειρίζεται πάρα πολύ καλά.

Είναι κρίμα με την πανδημία να μην μπορούν να απολαύσουν οι παίκτες και ο προπονητής την πορεία τους. Θυμάμαι την πρώτη περίοδό μου στον ΑΡΗ, όταν κάναμε το 5 στα 5, μπαίναμε στο γήπεδο και νιώθαμε υπέροχα με τις εκδηλώσεις του κόσμου”.

Για το ότι δε διεκδίκησε ποτέ τα χρήματα που του οφείλονταν:

“Στο συμβόλαιό μου υπήρχε ένα ποσό 120.000 για μένα και τους συνεργάτες μου. Δεν πήρα τίποτα από όλα αυτά και υπέγραψα ότι πληρώθηκα. Το θέμα είναι ότι μετά από ένα χρονικό διάστημα, έπρεπε να πληρώσω 30.000 ευρώ στην Εφορία. Η ομάδα δεν μπορούσε να ανταποκριθεί και αυτό μπορούσα να κάνω, μέσα στη χρονιά εκείνη, για να μείνει η ομάδα στην κατηγορία. Δεν ήθελα να χρεωθώ ότι πέρασα και ο ΑΡΗΣ έπεσε”.

Προτεινόμενα Άρθρα