Με γοργούς ρυθμούς οι εμβολιασμοί παγκοσμίως (vid)

από AllAboutARIS

Η μεγαλύτερη μέχρι στιγμής έρευνα παγκοσμίως για το εμβόλιο των Pfizer/BionTech επιβεβαίωσε πως παρέχει προστασία μεγαλύτερη του 95% από τον κορονοϊό.

Την ίδια στιγμή όμως η αποτελεσματικότητά του μειώνεται σημαντικά εάν δεν γίνουν και οι δύο δόσεις.

Στη Γαλλία, οι υγειονομικές αρχές επισπεύδουν το άνοιγμα των ηλικιακών ομάδων στην πλατφόρμα εμβολιασμού. Έτσι από τις 10 Μαΐου αντί για τις 15 θα μπορούν να εμβολιαστούν οι άνω των 50 ετών.

Η Γερμανία σκοπεύει να επιτρέψει τη χορήγηση του εμβολίου της AstraZeneca σε όλους τους ενήλικες, ανεξάρτητα από την ηλικία ή τα υποκείμενα νοσήματα. Στόχος είναι να διατεθούν όλες οι δόσεις εμβολίων, ώστε να εμβολιαστεί όσο το δυνατόν πιο γρήγορα μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού.

Η Σερβία που τα πάει περίφημα στο εμβολιαστικό μέτωπο, ξεκίνησε τη χορήγηση δόσεων ακόμα και σε εμπορικά κέντρα, προσφέροντας παράλληλα χρηματικό αντίτιμο σε όποιον εμβολιαστεί και έγινε η πρώτη χώρα στον κόσμο που προχωρά σε αυτή την κίνηση.

Την ίδια στιγμή, η Ρωσία ενέκρινε τη χρήση του μονοδοσικού της εμβολίου με την ονομασία Sputnik Light. Σύμφωνα με τις υγειονομικές αρχές, προσφέρει προστασία 79,4% έναντι του κορονοϊού και κοστίζει περίπου 8 ευρώ. Στόχος είναι να πραγματοποιηθούν μαζικές εξαγωγές του, ειδικά σε χώρες που βιώνουν έξαρση μολύνσεων.

Προτεινόμενα Άρθρα