«Δεδομένη η οικονομική του ευρωστία»

από Νίκος Παπαδόπουλος

«Θα είναι εδώ στο πρώτο παιχνίδι των πλέι οφ»

Στην εκπομπή «AllAboutARIS On Air» φιλοξενήθηκε ο Σπύρος Χριστοφορίδης, αναφερόμενος στην ολοκλήρωση της συμφωνίας με τον Νίκο Λάσκαρη. Ο νομικός του ΑΡΗ και προσεχώς μέλος του ΔΣ της ΚΑΕ, έκανε λόγο για έναν άνθρωπο με δεδομένη οικονομική ευρωστία, εκφράζοντας την αισιοδοξία του για την συνέχεια της ομάδας.

Αναλυτικά: 

Για το γεγονός ότι το όνομα κρατήθηκε κρυφό όλο αυτό το διάστημα: «Οντως ήταν ένας στόχος που μπορέσαμε και πετύχαμε. Σας τιμά ότι τηρήσατε εχεμύθεια, γιατί υπήρχαν συνάδελφοι σας που δεν το έκαναν και κόντεψαν να δημιουργήσουν προβλήματα».

Για το πως έχει ζήσει μέχρι στιγμής τον Νίκο Λάσκαρη: «Ο άνθρωπος που γνώρισαν εγώ ελπίζω να κοσμεί για χρόνια το ελληνικό αθλητισμό. Μπασκετάνθρωπος. Παρακολουθεί τα τεκταινόμενα σε ευρωπαϊκό και Αμερικάνικο μπάσκετ. Η οικονομική του ευρωστία είναι δεδομένη. Εχει όραμα για τον ΑΡΗ και τον αθλητισμό γενικότερα. Εχει ένα ίδρυμα που βοηθάει παιδιά και οικογένειες σε Ελλάδα και εξωτερικό. Θέλει να κάνει αθλητικό σχολείο, να ασχοληθεί με την παραγωγή αθλητών και τις ακαδημίες».

Για το αν έχει την δυνατότητα να αλλάξει επίπεδο τον μπασκετικό ΑΡΗ: «Αυτή είναι η δική μου εκτίμηση. Αν όσοι έχουμε εμπλακεί κάνουμε λάθος, θα δεχτούμε και τα βέλη. Παίζουμε και το κεφάλι μας».

Για το πως έχει ζήσει μέχρι στιγμής τον ΑΡΗ: «Πρόλαβε τα καλά χρόνια, τον Γκάλη και τον Γιαννάκη. Το brand name του μπασκετικού ΑΡΗ το έχει ζήσει και αντιλαμβάνεται την απήχηση που έχει».

Για το θέμα των χρεών: «Θα γίνουν σίγουρα ρυθμίσεις, αλλά είναι κάτι που θα δει ο κ. Λάσκαρης μαζί με τους κ.κ. Ρούσσο και Καραλή, τον φοροτεχνικό».

Για το θέμα των μετοχών: «Το 41% ελήφθη ΜΕ Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου. Οι υπόλοιπες μετοχές είναι στην Γένεσις, στους κ.κ. Νικολό, Ρούσσο και στον Ερασιτέχνη».

Για το πότε ο Νίκος Λάσκαρης θα έρθει στην Θεσσαλονίκη: «Θα συνδυάσει την παρουσία του με τα πλέι οφ για να πει και αυτά που θέλει. Πιστεύω ότι στο πρώτο ματς των πλέι οφ θα είναι εδώ».

Για το πως θα διαμορφωθεί το ΔΣ, στο οποίο θα συμμετέχει και ο ίδιος: «Σίγουρα θα συνεχίσουν Αρβανίτης, Ρούσσος και Γαλιλαίας. Πιθανότατα ο Θωμάς Νικολός και μένει ένας ακόμα που θα είναι της απολύτου εμπιστοσύνης του επενδυτή. Προσωπικά θα ήθελα να είναι ο κ. Σφυρής».

Προτεινόμενα Άρθρα