«Ξεκάθαρες οι διατάξεις, δεν μπορούν να αδικήσουν τον ΑΡΗ»

από Νίκος Παπαδόπουλος

Ξεκάθαρος ο άμεσος συνεργάτης του Αλεξ Κάλας για το θέμα της ανόδου

Κακόβουλη χαρακτήρισε ο Κώστας Παπαδόπουλος όποιαδήποτε απόφαση παρθεί από την Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ, πέραν εκείνης που θα δίνει στον ΑΡΗ την άνοδο του στην Φούτμπολ Λιγκ.

Ο γνωστός νομικός και άμεσος συνεργάτης του Αλεξ Κάλας, μίλησε στον «Libero 107,4» και την εκπομπή «AllAboutARIS On Air», αναφερόμενος στο χτεσινό διοικητικό συμβούλιο της Φούτμπολ Λιγκ και τις επόμενες κινήσεις του ΑΡΗ. 

Για το χτεσινό διοικητικό συμβούλιο: «Η απόφαση που πάρθηκε χτες, δεν έχει καμία λογική και κανένα λογικό έρεισμα. Απλώς κολακεύει συντεχνιακές και συνδικαλιστικές απαιτήσεις των ομάδων. Συντεχνιακές, γιατί όταν λες σε κάποιες ομάδες με δύσκολα οικονομικά, ότι θα μοιραστούμε το ίδιο ποσό 20 ομάδες ή 17, θα πουν φυσικά 17. Συνδικαλιστικές, γιατί όταν κάποιοι φιλοδοξούν ότι μπορούν να βγουν και ξέρουν ότι πρέπει να κερδίσουν τον ΑΡΗ, αυτό δυσκολεύει την ζωή τους και δεν τους ικανοποιεί

Αρα λοιπόν χτες, κινούμενοι οι περισσότεροι από τέτοια κριτήρια, κατέληξαν στο ότι είναι καλό να μην εφαρμοστεί ο νόμος, να παραβιάσουν την προκήρυξη του πρωταθλήματος και να πάρουν μία απόφαση. Εμείς ήμασταν εκεί. Κληθήκαμε να επιλέξουμε μεταξύ μίας τεράστιας σύγκρουσης και να αναβληθεί το θέμα ή να κάνουμε αξιοπρεπή τοποθέτηση των ζητημάτων του ΑΡΗ, με ουσιαστική τοποθέτηση να τελειώσει χτες το θέμα. Εκεί επικεντρώσαμε, για να μπορέσουμε σήμερα να προσφύγουμε στην Επιτροπή Εφέσεων».

Για τις ομάδες που βρέθηκαν απέναντι στο δίκαιο αίτημα του ΑΡΗ: «Στην ουσία η αντιπαράθεση ήταν μεταξύ ΑΡΗ και Κούγια. Και εγώ φανατίζομαι με αυτό που υπερασπίζω και ο Κούγιας. Αγαπάει το ποδόσφαιρο και δουλεύει για την Λάρισα. Ο,τι δεν την εξυπηρετεί, δεν το θέλει.. Μοιραία επήλθε η σύγκρουση. Εκεί εγώ εξήγησα για ποιους λόγους πρέπει να ανέβει ο ΑΡΗΣ και για ποιους λόγους η λίγκα πρέπει να λειτουργήσει νομίμως. Υπήρξε διαφορετική ερμηνεία των διατάξεων από τον κ. Κούγια, το πράγμα όμως θα ξεκαθαρίσει στην επιτροπή εφέσεων».

Για το δίκιο που δίνει ο ίδιος ο νόμος στον ΑΡΗ: «Η προκήρυξη του πρωταθλήματος, είναι μία σύμβαση της λίγκας με τις ομάδες. Εκεί, οι ομάδες; Αποδέχθηκαν ότι την νέα σεζόν το πρωτάθλημα θα γίνει με 20 ομάδες. Ο νόμος αναφέρει ξεκάθαρα ότι αυξομείωση των ομάδων επιτρέπεται μόνο από την μεθεπόμενη αγωνιστική περίοδο. Αρα όχι από φέτος, αλλά από την σεζόν 2016-17. Οι διατάξεις είναι ξεκάθαρες και κανένας δεν μπορεί να αδικήσει τον ΑΡΗ. Δεν θέλουν να το κάνουν, ίσως όμως θέλουν να τον ταλαιπωρήσουν».

Για το ενδεχόμενο να μην τελείωνε χτες η όλη υπόθεση: «Αν χτες δεν τελείωνε με οριστική απόφαση από την λίγκα το θέμα, πολύ πιθανό οι εξελίξεις να τελείωναν μετά τις 31 Αυγούστου. Ο αγωνιστικός σχεδιασμός στηρίζεται σε πέντε-‘έξι παίκτες που δεν είναι έλληνες και θα είχαν πρόβλημα με την συμμετοχή τους στο πρωτάθλημα. Για εμάς έπρεπε να τελειώσει τώρα όπως και έγινε. Πάμε τώρα στην Επιτροπή Εφέσεων. Εκτιμώ ότι θα μας δικαιώσει και κάπου εκεί θα τελειώσει το ζήτημα. Τα πράγματα είναι πεντακάθαρα. Οποιαδήποτε άλλη ερμηνεία, θα γίνει από κακόβουλους».

Για το θέμα των αγώνων μπαράζ: «Πρέπει να περιμένουμε και την απόφαση για την Κέρκυρα. Αν η απόφαση του Διαιτητικού για την Κέρκυρα είναι αρνητική, πολύ δύσκολα θα παίξει Β’ Εθνική. Ο λόγος που την εμποδίζει να αγωνιστεί στην Σούπερ Λιγκ, ισχύει και στην Β’ Εθνική».

Για τον Αλεξ Κάλας και αν μίλησε μαζί του για όσα έγιναν χτες: «Δεν κοιμάται. Εχει τρελαθεί. Μέρα-νύχτα ασχολείται με τα θέματα του ΑΡΗ. Είναι ένας άνθρωπος που έχει παθιαστεί. Αγωνία και περιμένει. Θα είναι μάλιστα στην Ελλάδα πριν το τέλος του μήνα».

Προτεινόμενα Άρθρα