Το "ηλεκτροσόκ" λέγεται Αγγέλου

από AllAboutARIS

Η εποχή Παναγιώτη Γιαννάκη στον ΑΡΗ έφτασε στο τέλος της, ένα τέλος που σίγουρα καμία από τις δύο πλευρές περίμενε όταν ανακοινώνονταν ο «γάμος». Όμως εδώ που φτάσαμε, με τους «κίτρινους» να έχουν ρεκόρ 6-13 και στην 12η θέση, κάτι έπρεπε να αλλάξει.

Και επειδή στην προκειμένη περίπτωση οι παίκτες δεν μπορούν λόγω του «ban», αυτός που άλλαξε ήταν ο Παναγιώτης Γιαννάκης. Και ήρθε η ήττα από τον Π.Α.Ο.Κ. για να δώσει και μία καλή δικαιολογία στην νέα (;) διοίκηση να τον απομακρύνει. Γιατί οι άνθρωποι που ήρθαν τώρα, μαζί με αυτούς που ήταν πριν είχαν στο μυαλό τους εδώ και καιρό το… διαζύγιο με τον «Δράκο», όπως είχα αναφέρει άλλωστε και στο σχόλιο μου στις 22 του Γενάρη (http://www.allaboutaris.com/blog/mourelis/107764/kyrios-irthe-kyrios-na-fygei). Τότε κανείς δεν είχε το… θάρρος αλλά και την θεσμική υπόσταση να το πράξει. Τώρα όμως το έπραξε ο κ. Γουλιέλμος με την πλευρά Καπάζογλου, βλέποντας ότι το πρόβλημα στο αγωνιστικό είναι έντονο, βαθύ και απαιτείται ένα γερό «ηλεκτροσόκ». Και αυτό θα είναι ο Βαγγέλης Αγγέλου ο οποίος επιστρέφει, μετά από μία περιπετειώδης θητεία στον ΑΡΗ, όπου είχε αποχωρήσει στην μέση της χρονιάς.

Ένας προπονητής ο οποίος είχε αρνηθεί πριν μερικούς μήνες ανάλογη πρόταση τότε από τους Μάνο Λάσκαρη και Θωμά Νικολό, σεβόμενος το γεγονός ότι ο ΑΡΗΣ είχε προπονητή. Χθες όμως όταν έγινε το τηλεφώνημα, η θέση του προπονητή ήταν κενή και έτσι δέχθηκε.

Δέχθηκε γιατί πιστεύει στην δυναμική του ΑΡΗ, ξέρει ότι μπορεί να βάλει το… καράβι σε σωστή ρότα, δέχθηκε γιατί πολύ απλά κουβαλάει μία τρέλα (άλλωστε το παρατσούκλι Τρέλαρχος μόνο τυχαίο δεν είναι), και αυτήν περιμένουν άπαντες να φέρει στην ομάδα. «Μαγικά» δεν μπορεί να κάνει και ο ΑΡΗΣ να παίξει εντυπωσιακό μπάσκετ. Αλλά μπορεί να αλλάξει την ψυχολογία, να προσθέσει δύο «plays», να εκμεταλλευτεί καλύτερα το ρόστερ της ομάδας. Δέχθηκε γιατί ξέρει ότι ο ΑΡΗΣ είναι ένα μεγάλο… στοίχημα για τον ίδιο, να μπορέσει να διορθώσει την κατάσταση και να εφαρμόσει την επόμενη χρονιά το δικό του πλάνο. Ξέρει ότι η κατάσταση είναι δύσκολη, ξέρει ότι η πίεση είναι τεράστια αλλά ξέρει ότι μπορεί να τα καταφέρει. Γι’ αυτό και έρχεται.

 

Το τέλος του Γιαννάκη όπως ανέφερα και παλιότερα έμοιαζε προδιαγεγραμμένο. Στον «Δράκο» χρεώνονται αγωνιστικά λάθη, η δημιουργία ενός ρόστερ το οποίο από οικονομικής πλευράς ξεπέρασε το υποτιθέμενο μπάτζετ, οι ξένοι άλλαξαν μιας και δεν υπήρχε… χημεία ενώ και η ομάδα δεν έπαιζε καλό μπάσκετ. Η ήττα από τον Κόροιβο έδειξε το μεγάλο πρόβλημα, η ήττα από τον Γυμναστικό ήρθε να πείσει και τους πλέον δύσπιστούς ότι κάτι πρέπει να αλλάξει. Το κλίμα γενικά στην ομάδα, εντός και εκτός δεν ήταν το καλύτερο και αυτό ισχύει εδώ και καιρό, μετά και την φυγή Βασιλόπουλου. Γενικά το αγωνιστικό πλάνο του Γιαννάκη δεν πέτυχε ενώ από ένα σημείο και μετά τα οικονομικά προβλήματα που έκοψαν και λύσεις όπως αλλαγές ξένων, οι οποίοι επίσης έγιναν σε πρώτη φάση και επίσης χρεώνονται στον προπονητή.

Ο Παναγιώτης Γιαννάκης όμως παρά τα λάθη του, έμεινε ως το τέλος. Μέχρι να τον απομακρύνουν. Δεν παράτησε το… καράβι, ενώ είχε πολλές ευκαιρίες και κανείς δεν θα του έλεγε και τίποτα. Έμεινε, το πάλεψε εντός και εκτός γηπέδου αλλά δεν του βγήκε. Είχα πει και παλιότερα, άλλο Εθνική, άλλο σύλλογος και δη ο ΑΡΗΣ.

 

Επίσης επειδή ακούγεται έντονα από χθες και έχει ακουστεί και στο παρελθόν, ότι αν δεν έρχονταν ο Γιαννάκης δεν θα υπήρχε ομάδα, οφείλω να διαφωνήσω και το έχω πει και παλιότερα. Ομάδα θα υπήρχε, κάποιος προπονητής θα έρχονταν, αλλά σίγουρα δεν θα είχε το λαικό έρεισμα και την πίστωση χρόνου που είχε ο Γιαννάκης. Και ο Νίκος Λάσκαρης με τους υποστηρικτές του δεν θα κέρδιζε τον χρόνο που πήρε, οπότε ίσως και να μην χάνονταν αρκετοί μήνες, περιμένοντας τις χορηγίες ή τις λίρες Τουρκίας και όλα να είχαν γίνει πιο νωρίς και να μην φτάναμε σε αυτό το σημείο κυρίως από οικονομικής και διοικητικής άποψης. Όπως διαφώνησα όταν έλεγε ο Νίκος Λάσκαρης (και κανείς δεν του απάντησε πως έκανε λάθος), ότι αν δεν έρχονταν αυτός ο ΑΡΗΣ θα διαλυόνταν, έτσι θα πω ότι και χωρίς τον Γιαννάκη πάλι θα υπήρχε ομάδα. Ναι ο «Δράκος» βοήθησε να στηθεί μία ομάδα αξιοπρεπέστατη, έβαλε… πλάτη και χρησιμοποίησε τις γνωριμίες του, αλλά αν δεν έρχονταν αυτός, θα ήταν κάποιος άλλος.

 

Το κεφάλαιο Γιαννάκης δείχνει να κλείνει για τον ΑΡΗ, η πρόταση για την θέση του τεχνικού διευθυντή μοιάζει με αστείο για μία ομάδα η οποία είναι στα πρόθυρα της διάλυσης, οπότε ίσως στο μέλλον οι δύο πλευρές να ξανασμίξουν, υπό διαφορετικές συνθήκες.

Θεωρώ επίσης ότι και ο τρόπος που έγινε η απομάκρυνση δεν ήταν ο σωστός. Και αναφέρομαι στην διοίκηση ή στο γκρουπ ανθρώπων που φέρονται να έχουν αναλάβει τα ηνία της ομάδας και τις μετοχές από τον Λάσκαρη. Γιατί επισήμως δεν έχει αλλάξει κάτι, δεν έχει βγει καμία ανακοίνωση περί νέας διοίκησης ή αλλαγή ιδιοκτησίας. Το σωστό θα ήταν να βγει πρώτα μία ανακοίνωση η οποία πιστοποιεί την νέα διοίκηση ή διοικούσα επιτροπή, πείτε το όπως θέλετε, να γίνουν γνωστά τα πρόσωπα που εμπλέκονται και μετά να πάρουν την απόφαση της απομάκρυνσης του Γιαννάκη. Ίσως να είναι λεπτομέρεια για κάποιους αλλά προσωπικά θεωρώ ότι έτσι θα έπρεπε να γίνει.

Βέβαια στην όλη υπόθεση το θέμα είναι ο ΑΡΗΣ ο οποίος είναι πάνω από πρόσωπα και πρέπει άμεσα να πάρει νίκες για να μην έχει περιπέτειες. Το πρόγραμμα είναι καλό για τον ΑΡΗ, αρκεί να εκμεταλλευτεί την έδρα του και με τέσσερις νίκες δεν θα υπάρξει πρόβλημα.

Η επόμενη μερά του ΑΡΗ εξακολουθεί να είναι το ίδιο δύσκολη με την προηγούμενη. Απλά έχει αλλάξει ο άνεμος…

 

 

Υ.Γ.1: Πραγματικά χθες ο κόσμος του ΑΡΗ παρέδωσε μαθήματα ατμόσφαιρας και πολιτισμού. Γιατί δεν είναι λίγο να χάνεις στην εκπνοή από τον «αιώνιο αντίπαλο», να είσαι στην άσχημη θέση που είσαι και να μην γίνεται το παραμικρό. ΜΠΡΑΒΟ και αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους, οργανωμένους και μη για την στήριξη και την παρουσία τους.

Υ.Γ.2: Από την άλλη νομίζω ότι ο επίσημος Π.Α.Ο.Κ. πρέπει να καταδικάσει το απαράδεκτο περιστατικό με το μπούκαλι που πέταξε κάποιος από την μεριά τους. Και η Αστυνομία να κάνει την δουλειά της.

Υ.Γ.3: Την ώρα που ο ΑΡΗΣ «καίγεται», έχει να αντιμετωπίσει σήμερα πέντε αιτήσεις κατάπτωσης της εγγυητικής, πέντε «ban» και ποιος ξερει τι άλλο, ο Μάνος Λάσκαρης και ο Νίκος Λάσκαρης κανονίζουν διακοπές και εξορμήσεις στο βουνό. Και να σκεφτεί κανείς ότι κάποιοι του ζητούσαν να πάρει και την ΠΑΕ.

Υ.Γ.4: Η νέα διοίκηση πρέπει άμεσα να κάνει συνέντευξη τύπου και να μιλήσει στον κόσμο για τα χρέη, το πλάνο της, τον Λάσκαρη, τις μετοχές. Ήδη θα έπρεπε, γιατί ο Αρειανός θέλει να ξέρει την αλήθεια. Όσο σκληρή και να είναι.  

Υ.Γ.5: Τελικά οι λίρες από την Τουρκία ήρθαν; Θα έρθουν; Δεν θα βγουν φωτογραφίες με την νέα διοίκηση; Και μερικοί ακόμα να ζητήσουν συγνώμη…

Προτεινόμενα Άρθρα