Όταν γυρίσω…

από Χρύσανθος Τσαλτίδης

Τα λόγια του Καραισκάκη στο… στόμα των Αρειανών!

Η 25η Μαρτίου είναι η ενδοξότερη ημερομηνία της νεότερης ιστορίας του Ελληνικού Έθνους. Η απαρχή της επανίδρυσης του Ελληνικού Έθνους, της συνέχειας της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας, της ένδοξης ελληνικής αρχαίας ιστορίας. Η γιορτή της Ορθοδοξίας.

Δεν θα μπορούσε να υπάρχει άλλη ημερομηνία για να γεννηθεί ο Θεός του Πολέμου, ο μεγαλύτερος σύλλογος της Μακεδονίας, ο ΑΡΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ.

Σήμερα γιορτάζει ο ΑΡΗΣ, γιορτάζει η Θεσσαλονίκη. 101 ένδοξα χρόνια ιστορίας. Ένδοξα και τίμια από το πρώτο μέχρι σήμερα όχι μόνο λόγω των τίτλων και των διακρίσεων, αλλά πάνω από όλα λόγω των αξιών του και της προσφοράς στον ελληνικό αθλητισμό.

Το AllAboutARIS προσπαθώντας να τιμήσει τα γενέθλια του συλλόγου από χθες το βράδυ προσπαθεί να σας θυμίσει μεγάλες στιγμές των 101 χρόνων του μεγάλου ΑΡΗ.

Δεν θα μπω επομένως στην διαδικασία να αναλύσω από αυτό το blog πολλά περισσότερα, αλλά θα σας παραθέσω ένα τραγούδι, το οποίο παρά το γεγονός ότι καταγράφει ΕΠΑΚΡΙΒΩΣ τα λόγια του τεράστιου Γεωργιου Καραισκάκη…λογοκρίθηκε γιατί χρησιμοποιεί…ύβρεις!

Έχω την αίσθηση ότι αυτές οι…ύβρεις πολλές φορές χρησιμοποιήθηκαν ως πρόσχημα για τους πραγματικούς καταστροφείς της Ελλάδας, τους ρουφιάνους και τους προδότες, που στο άκουσμα και μόνο του Καραισκάκη έτρεχαν να κρυφτούν στις τρύπες τους και πίσω από τις φούστες των Τουρκαλάδων αφεντάδων τους.

Την ίδια μέρα που γιορτάζει η Ελλάδα, την ίδια μέρα γιορτάζει και ο μεγαλύτερος σύλλογος της Μακεδονίας. Φέτος ο ΑΡΗΣ ταλαιπωρείται στα χωράφια της Γ εθνικής γιατί δεν έσκυψε το…παγωμένο του κεφάλι, ουτε άλλαξε το dna του με ένα άλλο ΑΦΜ.

Επέλεξε τον δύσκολο δρόμο και αναζητά τον τρόπο της επιστροφής εκεί όπου πραγματικά αξίζει να βρίσκεται. Φέτος οι στίχοι του…άσματος που παραθέτω στο βιντεάκι με την φωνή του Β. Παπακωνσταντίνου, φαντάζουν πιο επίκαιροι από ποτέ σε ένα ελληνικό ποδόσφαιρο υπό…κατοχή.

Όταν γυρίσω…

Προτεινόμενα Άρθρα

ALLABOUTARIS TV! ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΙΣ 20:00 ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΟΥ ALLABOUTARIS.GR ΣΤΟ YOUTUBE!

X